Λόγια του Βαρδάρη

 • Μια συνάντηση που στάζει μέλι
  19/04/2021 17:49

  Μια συνάντηση που στάζει μέλι

  Με τον συντοπίτη της παραγωγό από την Καστοριά που διακρίθηκε για το μέλι του συναντήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ η Προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας, Μαρία Αντωνίου. 

  Ο λόγος για τον 33χρονο μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο, με καταγωγή από το Βέλος Καστοριάς, που απέσπασε την ύψιστη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό για το μέλι που παράγει. 

  Το μέλι, με την ονομασία «Μελίβελος», από τα βουνά της Καστοριάς ταξίδεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου: «Ο Χρήστος Τζακόπουλος κατάφερε με το μέλι που παράγει να ταξιδέψει το προϊόν εκτός συνόρων και να ακουστεί η χώρα μας για μία φορά ακόμη στο εξωτερικό. Νιώθω επίσης περήφανη, που ο νεαρός συντοπίτης μου, απόφοιτος της ίδιας σχολής με μένα, λάτρης της υπαίθρου και της φύσης, επένδυσε στον πρωτογενή τομέα δείχνοντας τον δρόμο στη νέα γενιά.» Η κ. Αντωνίου τον συνεχάρη θερμά για την επιτυχία αυτή και επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα.  «Για την Κυβέρνησή μας αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη και ενίσχυση των αγροτικών μας προϊόντων. Θεωρούμε, άλλωστε, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας" κατέληξε η κ. Αντωνίου.Δείτε ακόμα