ΑΠΟΨΕΙΣ

Μία μεγάλη παρέα

 02/04/2021 09:00

Πριν λίγες μέρες δύο επικεφαλής παρατάξεων σε έναν δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Προφανώς δεν εννοούν ότι θα συνεργαστούν την επόμενη εβδομάδα αλλά μέχρι τις επόμενες εκλογές, αλλά και εκεί.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Σκουρλέτης έχασε. Αφού πρώτα είχε κερδίσει να έχουμε εκατοντάδες δημοτικές παρατάξεις σε όλη την χώρα. Διότι ο Σκουρλέτης πίστευε ότι μπορούν να υπάρξουν θέσεις για όλους μέχρις τελικής πτώσεως. Το ζήτημα δεν είναι να υπάρχουν θέσεις για όλους, αλλά για όλες τις απόψεις. Σε αυτό υπάρχει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν πολλές απόψεις.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να κρίνονται στο φώτο φίνις. Για αυτό και η συνεργασία των δύο παρατάξεων στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως δεν είναι αποτέλεσμα λογικής, Είναι αποτέλεσμα Θεοδωρικάκου ή Βορίδη ή οποιοδήποτε άλλου. Δεν αποφάσισαν ότι δεν είχαν διαφορές. Διαπίστωσαν ότι οι διαφορές απλώς μπορεί να απομάκρυναν και τους δύο από την εξουσία. Το ενδεχόμενο να αλλάξει η νοοτροπία, δεν δείχνει ιδιαίτερα πιθανό γιατί δεν υπάρχει πολιτικό προσωπικό με άλλη φιλοσοφία.

Αν θέλει λοιπόν η κυβέρνηση να αλλάξει η κατάσταση στην αυτοδιοίκηση, πρέπει να δώσει στους δημάρχους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται δικά τους λεφτά.

Όχι να τους παραχωρεί πόρους και μετά να ψάχνουν πως θα τους αυξήσουν. Αλλά λεφτά που αν τελειώσουν, δεν θα έχουν άλλα όχι για να πληρώσουν το προσωπικό αλλά ούτε για προσφέρουν καφέ στους καλεσμένους της.

Αν δεν συμβεί αυτό, όλοι θα κοιτούν να είναι μόνοι τους, αν το θέλει ο Σκουρλέτης, ή να κάνουν παρέες αν το θέλει ο Βορίδης.

Και να έχουν όλοι μαζί το ίδιο πρόγραμμα, όπως π.χ. τους ποδηλατόδρομους στη Θεσσαλονίκη, που μετά θα καταγγέλλουν διότι έτσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν την ψήφο των θιγομένων από την εφαρμογή του. Διότι ρύθμιση που να βολεύει τους πάντες, ούτε η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων δεν είχε πετύχει.

Κι επειδή είναι και δύσκολη δουλειά να διαβάζεις εισηγήσεις και να παίρνεις αποφάσεις, τραβάς έναν δεκάρικο για την άδικη κενωνία, βγάζεις και δύο φωτογραφίες με σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους και ετοιμάζεσαι για επανεκλογή.

Πόσοι θα διαφωνήσουν άλλωστε;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 28 Μαρτίου 2021