Λόγια του Βαρδάρη

  • Μετά την «πράσινη» αναμπουμπούλα
    29/05/2023 19:09

    Μετά την «πράσινη» αναμπουμπούλα

    Όχι μια αλλά δυο φορές βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη, η σχέση των οποίων πέρασε κρίση μετά την απόφαση του πρώτου να κρατήσει την έδρα στην πρώτη περιφέρεια της πόλης για λόγους συμβολικούς όπως ισχυρίστηκε. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης με μια λιτή ανακοίνωση ενημέρωνε πως αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια για ενίσχυση των ποσοστών και της δυναμικής του κόμματος ενόψει των επόμενων εκλογών. Η απόφαση Ανδρουλάκη προκάλεσε μια οργισμένη δήλωση του Χάρη Καστανίδη με αιχμές κατά της ηγεσίας, με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να διαρρέουν ότι η απόφαση του προέδρου δεν είναι δεσμευτική και για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

    Ο Χάρης Καστανίδης παρότι δεν ορκίστηκε βουλευτής στην "βουλή της μιας ημέρας" όπως χαρακτηρίστηκε αυτή που προέκυψε μετά τις εκλογές της 21ης Ιουνίου, χθες βρέθηκε στην Αθήνα για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (καθόταν πίσω πίσω), ενώ σήμερα συμμετείχε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και μάλιστα πήρε το λόγο. 

    Φαίνεται πως οι τόνοι πέφτουν κάπως, ενώ από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επαναλαμβάνουν αυτό που δήλωσε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του πως "Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο" θα δώσει την μάχη για το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.