#μένουμεσπίτι, δημιουργούμε με Agrino
25/04/2020 12:00
25/04/2020 12:00
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 16-18 λεπτά
Για το spread αβοκάντο:
Για το σερβίρισμα:
Για το spread αβοκάντο, αφαιρείτε και καθαρίζετε τα ώριμα αβοκάντο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, την τομάτα, τον κόλιανδρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα μέτρια λευκά φασόλια και την γλυκοπατάτα και με ένα pres-puree τα πιέζετε μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το γλυκό μπούκοβο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμόνι, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια.Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και δίνετε χρώμα στα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές για συνολικά 4-5 λεπτά.Αποσύρετε τα μπιφτέκια από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10-12 λεπτά.Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, το spread αβοκάντο, τις φέτες καρότο, το μπιφτέκι, την baby ρόκα και τέλος από πάνω το πάνω κομμάτι του burger bun.
Bρείτε ΕΔΩ και άλλες συνταγές Agrino
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 16-18 λεπτά
Για το spread αβοκάντο:
Για το σερβίρισμα:
Για το spread αβοκάντο, αφαιρείτε και καθαρίζετε τα ώριμα αβοκάντο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, την τομάτα, τον κόλιανδρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα μέτρια λευκά φασόλια και την γλυκοπατάτα και με ένα pres-puree τα πιέζετε μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το γλυκό μπούκοβο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμόνι, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια.Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και δίνετε χρώμα στα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές για συνολικά 4-5 λεπτά.Αποσύρετε τα μπιφτέκια από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10-12 λεπτά.Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, το spread αβοκάντο, τις φέτες καρότο, το μπιφτέκι, την baby ρόκα και τέλος από πάνω το πάνω κομμάτι του burger bun.
Bρείτε ΕΔΩ και άλλες συνταγές Agrino
ΣΧΟΛΙΑ