ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τον Μπουτάρη στη σκηνή έκλεισε την παρουσίαση προγράμματος ο Λεκάκης

Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος προς τον Νίκο Ταχιάο και όσους υποψήφιους προέρχονται από κόμματα - Εκτός του δημάρχου νύχτας πρότεινε και τον δήμαρχο νέων

 13/03/2019 21:57

Με τον Μπουτάρη στη σκηνή έκλεισε την παρουσίαση προγράμματος ο Λεκάκης

Θεολόγος Ηλιού

Πρόγραμμα, ιδέες και απόψεις παρουσίασε σήμερα ο Πέτρος Λεκάκης σε μια ανοιχτή συζήτηση στο Ολύμπιον, όπου γέμισε με κόσμο και φίλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη». «Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι μήνυμα προς τους δημοσκόπους της κακιάς ώρας και όλα τα κόμματα που ήρθαν να εγκατασταθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις του θεάτρου καθόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. Μάλιστα, στο τέλος της παρουσίασης των θέσεων του Πέτρου Λεκάκη, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε τον υποψήφιο δήμαρχο, όπως και τους υπόλοιπους αντιδημάρχους της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Μπουτάρης έδειξε τη στήριξή του στον Πέτρο Λεκάκη και στον συνδυασμό που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία». «Είμαστε κομμάτι της «Πρωτοβουλίας», κομμάτι του δήμου. Είμαστε μια νέα παράταξη που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία» και μέχρι τις 31/08 έχουμε δεσμευθεί  να ολοκληρώσουμε το έργο μας ως διοίκηση» τόνισε ο Πέτρος Λεκάκης σημειώνοντας πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» δεν χρειάζεται 100 εβδομάδες για να διοικήσει την πόλη. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε 100 ημέρες ούτε, 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε τον δήμο. Εμείς λέμε ότι θα διοικήσουμε τον δήμο από την πρώτη ημέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί με τον Πέτρο Λεκάκη;

Ο υποψήφιος δήμαρχος απαντώντας στους λόγους που αποφάσισε να κατέβει και ζητάει τη στήριξη των δημοτών, ανέφερε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να είμαι υποψήφιος. Το αποφάσισα όμως γιατί πείσμωσα για να μην χαθεί η αυτοδιοικητική παρακαταθήκη μας. Πείσμωσα όταν είδα ότι θέλει να αποφασίσει η Κουμουνδούρου και η Πειραιώς για την πόλη. Επίσης όταν είδα ότι η πόλη κινδυνεύει να γυρίσει στο παρελθόν».

Τρεις είναι βασικοί άξονες της «Θεσσαλονίκη Πρώτη»: η πόλη να λειτουργεί, να νοιάζεται και να ελκύει. «Η βασική αναπτυξιακή στρατηγική μας αφορά σε μια πόλη που λειτουργεί, δηλαδή μια πόλη καθαρή, φωτεινή, με ανθρώπινες μετακινήσεις και χώρο για όλες τις δραστηριότητες. Μια πόλη που νοιάζεται, δηλαδή με κοινωνική πρόνοια, με έναν δήμο σύμμαχο, με μέριμνα ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Μια πόλη που προσελκύει, δηλαδή μια Θεσσαλονίκη ελκυστική και γοητευτική, ανοικτή στους τουρίστες, που θα αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο αλλά και τη νέα της ταυτότητα».

Επίθεση προς τον Νίκο Ταχιάο

Με αφορμή τα προβλήματα στην καθαριότητα του δήμου και τις λύσεις που χρειάζονται, ο Πέτρος Λεκάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Ταχιάο για το παρελθόν του και όσα προτείνει. «Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν και τον αγώνα των εργαζομένων. Συνδέεται με την προηγούμενη διοίκηση η κατάσταση που υπάρχει. Και μην ξεχνάμε ότι στην τότε διοίκηση ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ που μας απειλεί ότι θα ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και μας κουνάει το δάχτυλο για τις συμβάσεις» δήλωσε ο Πέτρος Λεκάκης. 

Όσο για τις συνεργασίες που απαιτεί η απλή αναλογική, ο υποψήφιος δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες. «Εμείς έχουμε στο DNA μας τις συνεργασίες. Θα τις επιδιώξουμε και θα δημιουργήσουμε ισχυρό πυλώνα διοίκησης. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι Βουλή όσο και αν κάποιοι θέλουν την επομένη των εκλογών να ικανοποιήσουν τα όποια πολιτικά τους απωθημένα. Η πόλη χρειάζεται δουλειά, όχι κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις. Εμείς θέλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάθεται όλη η Θεσσαλονίκη Μαζί. Και με τη δική σας δύναμη θέλουμε να το πετύχουμε».

Μετά τον δήμαρχο της νύχτας... ο δήμαρχος των νέων

Ακόμα έναν νέο θεσμό ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αν κερδίσει τις εκλογές ο Πέτρος Λεκάκης. Αρχικά είχε μιλήσει για τον δήμαρχο της νύχτας που θα είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και θα φέρνει τον δήμο σε επαφή με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Ο Δήμος εισπράττει τεράστια ποσά από αυτούς τους ανθρώπους. Θα στηρίξω αυτόν τον κλάδο. Η πρόταση που κάναμε εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία και φέρνει  μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και είναι το πρόσωπο ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τον δήμο αλλά και όλους τους αρμόδιους» σημείωσε.

Όμως σήμερα παρουσίασε επίσης την πρόταση για τον δήμαρχο των νέων που θα ψηφίζεται από όλους τους μαθητές. «Η υιοθέτηση του θεσμού του Νέου Δημάρχου αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων μικρότερης ηλικίας για συμμετοχή στα κοινά».

Αναλυτικά οι προτάσεις 

Για την καθαριότητα: Για να επιτευχθεί ο στόχος της καθαρής Θεσσαλονίκης θα κάνουμε παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα: στον εξοπλισμό και τα μέσα, την ενίσχυση του προσωπικού και κυρίως να υπάρχει μια σταθερότητα προσωπικού και τη βέλτιστη οργάνωση. Με εμένα Δήμαρχο θα υπάρχει Ομάδα Ταχείας Επέμβασης που θα αντιμετωπίζει θέματα καθαριότητας αλλά και άλλα που αφορούν την καθημερινότητα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ως Δήμαρχος θα έχω και σταθερό πρόγραμμα αποκομιδής και νυκτερινή αποκομιδή, και κάδους και καλάθια και ευέλικτο τμήμα σαρώματος. Όλα όσα χρειάζονται. Αλλά δεν θα ανεχθώ την προσπάθειά μας να την ακυρώνουν κάποιοι ασυνείδητοι και να χαλούν την εικόνα της πόλης.

Για τον τουρισμό: Σχεδιάζουμε μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο. Όλοι, και οι επισκέπτες της πόλης, θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην πόλη. Που, πότε και τι ώρα. Θα ενημερώνεται ακόμη και για καταστάσεις κρίσης, π.χ. μιας ισχυρής νεροποντής. Θα δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό τουρισμού αλλά και «διαβίωσης -επιβίωσης στην πόλη».

Για το κυκλοφοριακό: Δεν θα υπάρχει κεντρικός οδικός άξονας και λεωφορειολωρίδα στο κέντρο της πόλης που δεν θα έχει ανά 100 μέτρα έναν δημοτικό αστυνομικό να «τις καθαρίζει». Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. Από εκεί και πέρα ο ΟΑΣΘ είναι ένα αγκάθι για την πόλη, ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ως Δήμαρχος θα είμαι κάθε ημέρα έξω από το γραφείο του προέδρου του Οργανισμού, μαζί του ή απέναντί του, για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες.

Χρειάζεται ένα νέο Σύμφωνο για την Κινητικότητα. Η πρόσβαση στο κέντρο θα πρέπει να γίνεται ακτινωτά από τις γύρω αστικές περιοχές με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμη ο σχεδιασμός ενός νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, ο οποίος θα παρέχει ασφάλεια και θα αστυνομεύεται, θα ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου. Να σας πω και άλλη μια πρόταση που θα προωθήσουμε. Θα έχετε δει τα ηλεκτρικά πατίνια που γέμισαν το κέντρο της πόλης. Εμείς θα αναπτύξουμε κοινόχρηστα ηλεκτρικά αμάξια που θα λειτουργούν στο ίδιο μοντέλο και θα επιτρέπουν πολλά Ι.Χ. να μην εισέρχονται στο κέντρο. Ξεκαθαρίζω όμως πως δεν δαιμονοποιώ τα Ι.Χ. και τους χρήστες του. Συνεργασία επιζητώ. Για αυτό και για τους κατοίκους των περιοχών που εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ο Δήμος ανταποδοτικά από τα έσοδα του συστήματος θα νοικιάσει θέσεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ. Για τις θέσεις στάθμευσης το πρόγραμμά μας προβλέπει αξιοποίηση ελεύθερων και αναξιοποίητων χώρων για τη δημιουργία πάρκινγκ.

Για την Ασφάλεια: Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Αστικής Ασφάλειας το οποίο θα απευθύνεται στον Δήμαρχο και θα αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο τόσο στον σχεδιασμό και την πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων.

Τέλος, ο Πέτρος Λεκάκης μίλησε για το ψηφοδέλτιό του, τονίζοντας ότι οι ίδιοι είναι αυτοδιοικητικοί και όχι κομματικοί. «Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι καθαρά αυτοδιοικητικό. Είμαστε στο 2019 και ακόμα μιλάμε για κομματικά χρίσματα, σε μια στιγμή που τα κόμματα διαλύονται και ψάχνουν την ταυτότητά τους. Εμείς προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά προερχόμαστε όλοι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» γεννήθηκε από οκτώ δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη ανακοινώθηκαν και δύο ενδεκάδες υποψηφίων και καθημερινά προστίθενται και νέοι άνθρωποι. Στη δεδομένη εμπειρία, προστίθεται νέο όραμα, άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Άνθρωποι με διακριτή πορεία και διάθεση για προσφορά. Αυτό μας κάνει την «καλύτερη ομάδα» για τη Θεσσαλονίκη. Ιστορία μπορεί να γράφουν οι παρέες αλλά τους δήμους τους διοικούν ομάδες με εμπειρίες, πρόγραμμα, γνώσεις και ικανότητες. Και αυτοί είμαστε εμείς». Όσο για την πρόσκληση που έκανε στους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους για κοινή ανοιχτή συζήτηση, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση και σχολίασε: «προφανώς περιμένουν να τους απαντήσουν τα κόμματα τους αν τους αφήνουν να συμμετέχουν στην συζήτηση για την πόλη».

Πρόγραμμα, ιδέες και απόψεις παρουσίασε σήμερα ο Πέτρος Λεκάκης σε μια ανοιχτή συζήτηση στο Ολύμπιον, όπου γέμισε με κόσμο και φίλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη». «Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι μήνυμα προς τους δημοσκόπους της κακιάς ώρας και όλα τα κόμματα που ήρθαν να εγκατασταθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις του θεάτρου καθόταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. Μάλιστα, στο τέλος της παρουσίασης των θέσεων του Πέτρου Λεκάκη, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε τον υποψήφιο δήμαρχο, όπως και τους υπόλοιπους αντιδημάρχους της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Μπουτάρης έδειξε τη στήριξή του στον Πέτρο Λεκάκη και στον συνδυασμό που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία». «Είμαστε κομμάτι της «Πρωτοβουλίας», κομμάτι του δήμου. Είμαστε μια νέα παράταξη που προέρχεται από την «Πρωτοβουλία» και μέχρι τις 31/08 έχουμε δεσμευθεί  να ολοκληρώσουμε το έργο μας ως διοίκηση» τόνισε ο Πέτρος Λεκάκης σημειώνοντας πως η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» δεν χρειάζεται 100 εβδομάδες για να διοικήσει την πόλη. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε 100 ημέρες ούτε, 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε τον δήμο. Εμείς λέμε ότι θα διοικήσουμε τον δήμο από την πρώτη ημέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί με τον Πέτρο Λεκάκη;

Ο υποψήφιος δήμαρχος απαντώντας στους λόγους που αποφάσισε να κατέβει και ζητάει τη στήριξη των δημοτών, ανέφερε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση να είμαι υποψήφιος. Το αποφάσισα όμως γιατί πείσμωσα για να μην χαθεί η αυτοδιοικητική παρακαταθήκη μας. Πείσμωσα όταν είδα ότι θέλει να αποφασίσει η Κουμουνδούρου και η Πειραιώς για την πόλη. Επίσης όταν είδα ότι η πόλη κινδυνεύει να γυρίσει στο παρελθόν».

Τρεις είναι βασικοί άξονες της «Θεσσαλονίκη Πρώτη»: η πόλη να λειτουργεί, να νοιάζεται και να ελκύει. «Η βασική αναπτυξιακή στρατηγική μας αφορά σε μια πόλη που λειτουργεί, δηλαδή μια πόλη καθαρή, φωτεινή, με ανθρώπινες μετακινήσεις και χώρο για όλες τις δραστηριότητες. Μια πόλη που νοιάζεται, δηλαδή με κοινωνική πρόνοια, με έναν δήμο σύμμαχο, με μέριμνα ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Μια πόλη που προσελκύει, δηλαδή μια Θεσσαλονίκη ελκυστική και γοητευτική, ανοικτή στους τουρίστες, που θα αναδεικνύει τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο αλλά και τη νέα της ταυτότητα».

Επίθεση προς τον Νίκο Ταχιάο

Με αφορμή τα προβλήματα στην καθαριότητα του δήμου και τις λύσεις που χρειάζονται, ο Πέτρος Λεκάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Ταχιάο για το παρελθόν του και όσα προτείνει. «Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν και τον αγώνα των εργαζομένων. Συνδέεται με την προηγούμενη διοίκηση η κατάσταση που υπάρχει. Και μην ξεχνάμε ότι στην τότε διοίκηση ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ που μας απειλεί ότι θα ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα και μας κουνάει το δάχτυλο για τις συμβάσεις» δήλωσε ο Πέτρος Λεκάκης. 

Όσο για τις συνεργασίες που απαιτεί η απλή αναλογική, ο υποψήφιος δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες. «Εμείς έχουμε στο DNA μας τις συνεργασίες. Θα τις επιδιώξουμε και θα δημιουργήσουμε ισχυρό πυλώνα διοίκησης. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι Βουλή όσο και αν κάποιοι θέλουν την επομένη των εκλογών να ικανοποιήσουν τα όποια πολιτικά τους απωθημένα. Η πόλη χρειάζεται δουλειά, όχι κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις. Εμείς θέλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάθεται όλη η Θεσσαλονίκη Μαζί. Και με τη δική σας δύναμη θέλουμε να το πετύχουμε».

Μετά τον δήμαρχο της νύχτας... ο δήμαρχος των νέων

Ακόμα έναν νέο θεσμό ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει αν κερδίσει τις εκλογές ο Πέτρος Λεκάκης. Αρχικά είχε μιλήσει για τον δήμαρχο της νύχτας που θα είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και θα φέρνει τον δήμο σε επαφή με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Ο Δήμος εισπράττει τεράστια ποσά από αυτούς τους ανθρώπους. Θα στηρίξω αυτόν τον κλάδο. Η πρόταση που κάναμε εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία και φέρνει  μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και είναι το πρόσωπο ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τον δήμο αλλά και όλους τους αρμόδιους» σημείωσε.

Όμως σήμερα παρουσίασε επίσης την πρόταση για τον δήμαρχο των νέων που θα ψηφίζεται από όλους τους μαθητές. «Η υιοθέτηση του θεσμού του Νέου Δημάρχου αναμένεται να τονώσει το ενδιαφέρον των νέων μικρότερης ηλικίας για συμμετοχή στα κοινά».

Αναλυτικά οι προτάσεις 

Για την καθαριότητα: Για να επιτευχθεί ο στόχος της καθαρής Θεσσαλονίκης θα κάνουμε παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα: στον εξοπλισμό και τα μέσα, την ενίσχυση του προσωπικού και κυρίως να υπάρχει μια σταθερότητα προσωπικού και τη βέλτιστη οργάνωση. Με εμένα Δήμαρχο θα υπάρχει Ομάδα Ταχείας Επέμβασης που θα αντιμετωπίζει θέματα καθαριότητας αλλά και άλλα που αφορούν την καθημερινότητα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ως Δήμαρχος θα έχω και σταθερό πρόγραμμα αποκομιδής και νυκτερινή αποκομιδή, και κάδους και καλάθια και ευέλικτο τμήμα σαρώματος. Όλα όσα χρειάζονται. Αλλά δεν θα ανεχθώ την προσπάθειά μας να την ακυρώνουν κάποιοι ασυνείδητοι και να χαλούν την εικόνα της πόλης.

Για τον τουρισμό: Σχεδιάζουμε μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο. Όλοι, και οι επισκέπτες της πόλης, θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερωμένες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην πόλη. Που, πότε και τι ώρα. Θα ενημερώνεται ακόμη και για καταστάσεις κρίσης, π.χ. μιας ισχυρής νεροποντής. Θα δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό τουρισμού αλλά και «διαβίωσης -επιβίωσης στην πόλη».

Για το κυκλοφοριακό: Δεν θα υπάρχει κεντρικός οδικός άξονας και λεωφορειολωρίδα στο κέντρο της πόλης που δεν θα έχει ανά 100 μέτρα έναν δημοτικό αστυνομικό να «τις καθαρίζει». Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. Από εκεί και πέρα ο ΟΑΣΘ είναι ένα αγκάθι για την πόλη, ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ως Δήμαρχος θα είμαι κάθε ημέρα έξω από το γραφείο του προέδρου του Οργανισμού, μαζί του ή απέναντί του, για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες.

Χρειάζεται ένα νέο Σύμφωνο για την Κινητικότητα. Η πρόσβαση στο κέντρο θα πρέπει να γίνεται ακτινωτά από τις γύρω αστικές περιοχές με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ακόμη ο σχεδιασμός ενός νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων, ο οποίος θα παρέχει ασφάλεια και θα αστυνομεύεται, θα ενισχύσει τη χρήση ποδηλάτου. Να σας πω και άλλη μια πρόταση που θα προωθήσουμε. Θα έχετε δει τα ηλεκτρικά πατίνια που γέμισαν το κέντρο της πόλης. Εμείς θα αναπτύξουμε κοινόχρηστα ηλεκτρικά αμάξια που θα λειτουργούν στο ίδιο μοντέλο και θα επιτρέπουν πολλά Ι.Χ. να μην εισέρχονται στο κέντρο. Ξεκαθαρίζω όμως πως δεν δαιμονοποιώ τα Ι.Χ. και τους χρήστες του. Συνεργασία επιζητώ. Για αυτό και για τους κατοίκους των περιοχών που εφαρμόζεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ο Δήμος ανταποδοτικά από τα έσοδα του συστήματος θα νοικιάσει θέσεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ. Για τις θέσεις στάθμευσης το πρόγραμμά μας προβλέπει αξιοποίηση ελεύθερων και αναξιοποίητων χώρων για τη δημιουργία πάρκινγκ.

Για την Ασφάλεια: Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Αστικής Ασφάλειας το οποίο θα απευθύνεται στον Δήμαρχο και θα αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο τόσο στον σχεδιασμό και την πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων.

Τέλος, ο Πέτρος Λεκάκης μίλησε για το ψηφοδέλτιό του, τονίζοντας ότι οι ίδιοι είναι αυτοδιοικητικοί και όχι κομματικοί. «Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι καθαρά αυτοδιοικητικό. Είμαστε στο 2019 και ακόμα μιλάμε για κομματικά χρίσματα, σε μια στιγμή που τα κόμματα διαλύονται και ψάχνουν την ταυτότητά τους. Εμείς προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά προερχόμαστε όλοι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» γεννήθηκε από οκτώ δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη ανακοινώθηκαν και δύο ενδεκάδες υποψηφίων και καθημερινά προστίθενται και νέοι άνθρωποι. Στη δεδομένη εμπειρία, προστίθεται νέο όραμα, άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Άνθρωποι με διακριτή πορεία και διάθεση για προσφορά. Αυτό μας κάνει την «καλύτερη ομάδα» για τη Θεσσαλονίκη. Ιστορία μπορεί να γράφουν οι παρέες αλλά τους δήμους τους διοικούν ομάδες με εμπειρίες, πρόγραμμα, γνώσεις και ικανότητες. Και αυτοί είμαστε εμείς». Όσο για την πρόσκληση που έκανε στους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους για κοινή ανοιχτή συζήτηση, δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση και σχολίασε: «προφανώς περιμένουν να τους απαντήσουν τα κόμματα τους αν τους αφήνουν να συμμετέχουν στην συζήτηση για την πόλη».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία