Λόγια του Βαρδάρη

  • Με τη βοήθεια του κοινού;
    04/07/2019 17:32

    Με τη βοήθεια του κοινού;

    Μα τι επίπεδο έκφρασης πολιτικού λόγου είναι αυτός! Αξιοζήλευτος, κατατοπιστικός, ελεύθερος, πολιτισμένος...

    Όσο καιρό διαρκεί ο προεκλογικός αγώνας το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό είχε την ευκαιρία να δει τους υποψήφιους που διεκδικούσαν την ψήφο του. Απορίας άξιο ήταν, ειδικά στα περίφημα πάνελ δηλαδή- αν μπόρεσε, ωστόσο, το κοινό να ακούσει μια ολοκληρωμένη άποψη, μια ήρεμη φωνή, μια κατατοπιστική απάντηση, ένα συγκροτημένο πρόγραμμα.

    Στο αποκορύφωμα της ενημέρωσης μια πολιτική συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τριών κομμάτων. Λέγεται πως δεν ήταν μόνο ότι οι δυο πρώτοι δεν άφηναν τον συνυποψήφιό τους να μιλήσει, δεν ήταν μόνο ότι σχεδόν μαλλιοτραβήχτηκαν, δεν ήταν ότι δεν έδωσαν ουδεμία σημασία σε έναν εποικοδομητικό διάλογο… Ακούστηκε πως ένας εκ των τριών υποψηφίων ήθελε και τη… βοήθεια του κοινού για να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Δηλαδή φέρεται να χρειάστηκε τη βοήθεια ενός κινητού καθώς κάποιο μέλος του κόμματος έστελνε μέσω τηλεφώνου τις ορθές απαντήσεις, τις οποίες ο υποψήφιος κατόπιν έλεγε.

    Με τη βοήθεια ή όχι του κοινού, συνέβη ή δεν συνέβη το περιστατικό, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να τιμά τον πολιτικό λόγο γενικώς.