ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εμπρός μαρς για τη Θεσσαλονίκη - Όλες οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε στη δημοσιότητα όλο το πρόγραμμα εορτασμού στη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου

 24/10/2022 14:16

Εμπρός μαρς για τη Θεσσαλονίκη - Όλες οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό

Φανή Σοβιτσλή

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορταστεί στη Θεσσαλονίκη η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης, η γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1.912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ανάλογη της σημασίας των επετείων αυτών με τη συμμετοχή σπουδαστών, μαθητών και συλλόγων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου (ειδικά για την Θεσσαλονίκη, από τις 25 Οκτωβρίου) έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Πρόγραμμα τριημέρου

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με μέριμνα της περιφερειακής διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 11.00 το πρωί θα γίνει πανηγυρική λιτανεία των ιερών εικόνων, της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου, μετά των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 8.00 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώμτας Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 1.30 μ.μ ακολουθεί επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 18.30 μ.μ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνει ο επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και του Έπους του ’40 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμήτορα του .Π.Θ. Χαρά- Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940». Μουσικό μέρος από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. και το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Στις 20.30 το βράσυ ακολουθεί εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 10.00 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών στην οδό Τσιμισκή.

Στις 12.30 θα γίνει στέψη μνημείων, προτομών και ανδριάντων ηρώων από αντιπροσωπείες μαθητών.

Την Παρασκευή 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 ακολουθεί η παρέλαση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει εκείνη την ώρα στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα γίνει ο εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη Δημοτική Ενότητα Πανοράματος στις 10.10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
Στις 10.20 π.μ. ακολουθεί εκφώνηση Πανηγυρικού
Στις 10.30 π.μ. η μαθητική παρέλαση
στις 11.00 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
Στη Δημοτική Κοινότητα Πυλαίας

10.30π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία
10.45π.μ. Εκφώνηση Πανηγυρικού
11.30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση - Κατάθεση στεφάνων
11.45π.μ. Μαθητική παρέλαση
στις δημοτικές κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, φιλύρου και τοπική κοινότητα Εξοχή
10.00π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φιλύρου, Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής
και εκφωνήσεις Πανηγυρικών.
Στις 10.30 π.μ. θα γίνουν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων.
Στις 11.00 π.μ. θα ακολουθήσουν μαθητικές παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Χορτιάτη και στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής.
Το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση των Δημοτικών κτιρίων : Δημαρχείο Πανοράματος, πρώην Δημαρχείο Πυλαίας, πρώην Δημαρχείο Ασβεστοχωρίου

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της επετείου (Παρασκευή 28 Οκτωβρίου) δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, με κορύφωση των εκδηλώσεων τη διεξαγωγή της ενιαίας παρέλασης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30π.μ. από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, με πορεία διέλευσης την οδό Μ. Αλεξάνδρου και τερματισμό το ύψος της οδού Νυμφαίου στον Εύοσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

· Ώρα 09: 45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο

Ώρα 10: 00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Ώρα 10: 15 π.μ. : Δοξολογία

· -Ώρα 10: 45 π.μ.: Ηρώο πλατείας Δημαρχείου

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ελένη Ευθυμιάδου.

- Κατάθεση Στεφάνων

  • · Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση των σχολείων, των φορέων και συλλόγων,

στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου, έως την οδό Νυμφαίου.

Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου- Κορδελιού, Παρασκευή  28 Οκτωβρίου

  • · Ώρα 10: 00 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Μαθηματικό του 1ου Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Αικατερίνη Μυτακίδου.

  • · Ώρα 10:45 π.μ.: Ηρώο του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα.

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Κατάθεση Στεφάνων

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου, έως την οδό Νυμφαίου.

Στο δήμο Λαγκαδά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Η 27η Οκτωβρίου αποτελεί μια σημαντική επέτειο για την πόλη του Λαγκαδά, αφού τιμάται τόσο η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό στις 27/10 του 1912, όσο και η απελευθέρωση από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 27/10 του 1944.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ. επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Την 28η Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και μαθητών σχολικών μονάδων του Λαγκαδά.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρου του Λαγκαδά.

Η Εθνική Επέτειος θα τιμηθεί επίσης με Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις στις κοινότητες και τους οικισμούς Λαγυνών, Κολχικού, Δρακοντίου, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Περιβολακίου, Χρυσαυγής, Ασσήρου, Εξαμιλίου, Κριθιάς, Βερτίσκου, Όσσας, Εξαλόφου, Λοφίσκου, Ζαγκλιβερίου, Αδάμ, Νέων Καλινδοίων, Πετροκεράσων, Σαρακήνας, Γερακαρούς, Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Αρδαμερίου, Λαγκαδικίων, Ξυλόπολης, Λαχανά, Ευαγγελίστριας, Καρτερών, Δορκάδας, Στεφανίων, Μαυροράχης, Λευκοχωρίου, Νικόπολης, Σοχού, Ασκού, Πολυδενδρίου, Κρυονερίου και Αυγής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορταστεί στη Θεσσαλονίκη η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης, η γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1.912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ανάλογη της σημασίας των επετείων αυτών με τη συμμετοχή σπουδαστών, μαθητών και συλλόγων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου (ειδικά για την Θεσσαλονίκη, από τις 25 Οκτωβρίου) έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Πρόγραμμα τριημέρου

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με μέριμνα της περιφερειακής διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 11.00 το πρωί θα γίνει πανηγυρική λιτανεία των ιερών εικόνων, της Παναγίας «Γεροντίσσης» και του Αγίου Δημητρίου, μετά των χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 8.00 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώμτας Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 1.30 μ.μ ακολουθεί επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 18.30 μ.μ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνει ο επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και του Έπους του ’40 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμήτορα του .Π.Θ. Χαρά- Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940». Μουσικό μέρος από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. και το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Στις 20.30 το βράσυ ακολουθεί εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 10.00 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών στην οδό Τσιμισκή.

Στις 12.30 θα γίνει στέψη μνημείων, προτομών και ανδριάντων ηρώων από αντιπροσωπείες μαθητών.

Την Παρασκευή 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 ακολουθεί η παρέλαση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φτάσει εκείνη την ώρα στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα γίνει ο εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη Δημοτική Ενότητα Πανοράματος στις 10.10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου
Στις 10.20 π.μ. ακολουθεί εκφώνηση Πανηγυρικού
Στις 10.30 π.μ. η μαθητική παρέλαση
στις 11.00 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
Στη Δημοτική Κοινότητα Πυλαίας

10.30π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία
10.45π.μ. Εκφώνηση Πανηγυρικού
11.30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση - Κατάθεση στεφάνων
11.45π.μ. Μαθητική παρέλαση
στις δημοτικές κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Χορτιάτη, φιλύρου και τοπική κοινότητα Εξοχή
10.00π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Φιλύρου, Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής
και εκφωνήσεις Πανηγυρικών.
Στις 10.30 π.μ. θα γίνουν επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων.
Στις 11.00 π.μ. θα ακολουθήσουν μαθητικές παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Χορτιάτη και στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής.
Το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση των Δημοτικών κτιρίων : Δημαρχείο Πανοράματος, πρώην Δημαρχείο Πυλαίας, πρώην Δημαρχείο Ασβεστοχωρίου

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα τιμήσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της επετείου (Παρασκευή 28 Οκτωβρίου) δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, με κορύφωση των εκδηλώσεων τη διεξαγωγή της ενιαίας παρέλασης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30π.μ. από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, με πορεία διέλευσης την οδό Μ. Αλεξάνδρου και τερματισμό το ύψος της οδού Νυμφαίου στον Εύοσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

· Ώρα 09: 45 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο

Ώρα 10: 00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Ώρα 10: 15 π.μ. : Δοξολογία

· -Ώρα 10: 45 π.μ.: Ηρώο πλατείας Δημαρχείου

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ελένη Ευθυμιάδου.

- Κατάθεση Στεφάνων

  • · Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση των σχολείων, των φορέων και συλλόγων,

στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου, έως την οδό Νυμφαίου.

Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου- Κορδελιού, Παρασκευή  28 Οκτωβρίου

  • · Ώρα 10: 00 π.μ. : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Μαθηματικό του 1ου Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Αικατερίνη Μυτακίδου.

  • · Ώρα 10:45 π.μ.: Ηρώο του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα.

-Επιμνημόσυνη Δέηση

-Κατάθεση Στεφάνων

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το ύψος των οδών Φιλίππου Φλώρου με Ανδρέα Παπανδρέου, έως την οδό Νυμφαίου.

Στο δήμο Λαγκαδά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πρόκειται να εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Η 27η Οκτωβρίου αποτελεί μια σημαντική επέτειο για την πόλη του Λαγκαδά, αφού τιμάται τόσο η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό στις 27/10 του 1912, όσο και η απελευθέρωση από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 27/10 του 1944.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ. επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Την 28η Οκτωβρίου 2022, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Μητσόπουλος.

Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και μαθητών σχολικών μονάδων του Λαγκαδά.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στο κέντρου του Λαγκαδά.

Η Εθνική Επέτειος θα τιμηθεί επίσης με Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις στις κοινότητες και τους οικισμούς Λαγυνών, Κολχικού, Δρακοντίου, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Περιβολακίου, Χρυσαυγής, Ασσήρου, Εξαμιλίου, Κριθιάς, Βερτίσκου, Όσσας, Εξαλόφου, Λοφίσκου, Ζαγκλιβερίου, Αδάμ, Νέων Καλινδοίων, Πετροκεράσων, Σαρακήνας, Γερακαρούς, Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Αρδαμερίου, Λαγκαδικίων, Ξυλόπολης, Λαχανά, Ευαγγελίστριας, Καρτερών, Δορκάδας, Στεφανίων, Μαυροράχης, Λευκοχωρίου, Νικόπολης, Σοχού, Ασκού, Πολυδενδρίου, Κρυονερίου και Αυγής.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία