Λόγια του Βαρδάρη

  • Μαθήματα δημοσιογραφίας made in Δημαρχιακό Μέγαρο
    10/11/2019 18:20

    Μαθήματα δημοσιογραφίας made in Δημαρχιακό Μέγαρο

    Τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει για τα φετινά Χριστούγεννα ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση Ζέρβα και ενόψει της συνεδρίασης προχώρησε σε μια ασυνήθιστη ενέργεια, στέλνοντας σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία ένα non paper όπου ενημερώνει αναλυτικά για όσα θα ζήσουμε τις γιορτές.

    Η επιλογή του non paper κι όχι ενός δελτίου Τύπου όπως συνηθίζεται ή τελοσπάντων μιας χαλαρής κουβέντας των αρμόδιων αντιδημάρχων με τους ρεπόρτερ του δημοτικού ρεπορτάζ ήταν από μόνη της... πρωτοποριακή, όμως στις σημειώσεις που ήρθαν από το γραφείο του δημάρχου παραδίδονται και μαθήματα προς τους δημοσιογράφους.

    Αφού, λοιπόν, άγνωστο γιατί ενημερώνουν τους δημοσιογράφους της πόλης πως ενημερώθηκαν και οι συνάδελφοί μας στην Αθήνα, οι σύμβουλοι του δημάρχου μας λένε πως "είναι ένα κείμενο βάση, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε κατά το
    δοκούν και παραλλαγμένο ώστε να μην υπάρξουν πανομοιότυπα δημοσιεύματα".

    Κάποιοι ξεχνούν πως απευθύνονται σε επαγγελματίες και πως δε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όπου οι συνδυασμοί συνηθίζουν τέτοιου είδους ενημερώσεις προς (συνήθως) φίλα προσκείμενα μέσα.