ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαρούσκα, το πολιτικό εβιάν!

 10/07/2022 21:34

Προφανώς όταν κάποιος αναλαμβάνει υψηλά καθήκοντα, ο λόγος του αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Άλλο είναι να μιλάει για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ που ήταν προπονητής της επί 20 χρόνια και άλλο ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ που τα ξέρει όλα. Γιατί αυτό όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα βάλει το εθνικό συμφέρον, πάνω από το κομματικό, σκιάζομαι.

Δηλαδή υπάρχει κομματικό συμφέρον το οποίο υπερισχύει του εθνικού; Άρα υπάρχουν κόμματα που δεν υπηρετούν το εθνικό συμφέρον! Και η ΝΔ δεν είναι από αυτά διότι ο πρωθυπουργός έχει άλλη άποψη.

Άρα μπορεί να πήγαινε σε εκλογές, σε κάποια στιγμή που θα τον βόλευε και πάπαλα το έθνος! Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μητσοτάκης, θα διαλέγει πάντοτε το εθνικό συμφέρον; Quelle catastrophe σε κάθε άλλη περίπτωση. Και αν μία μέρα τον σταματήσει στο δρόμο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και του πει «ως πού θα πάει αυτό πρόεδρε; Έχουμε κάτι δικούς μας να διορίσουμε…».

Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθησα αποτυχημένα, μέχρι στιγμής, να εντάξω την καίρια παρατήρηση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον οποίο, ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει εκλογές για να δραπετεύσει. Τρόμαξα! Γιατί οι άλλοι οι ανόητοι που είναι στη φυλακή έσκαβαν λαγούμια για να το σκάσουν; Εκλογές έπρεπε να κάνουν!

Εκεί σκιάχτηκα ακόμη περισσότερο διότι θυμήθηκα ότι το Μαξίμου έχει υπόγεια στα οποία προφανώς ο ταλαίπωρος Μητσοτάκης είναι αλυσοδεμένος σαν την Αλίκη ως Υπολοχαγό Νατάσσα.

Γιατί όμως σε μία τέτοια περίπτωση, δεν παραιτείται να φύγει να γλιτώσει και από τον Κώστα Καρρά -Θεός σχωρέσ’ τον- που βασάνιζε την Αλίκη; Δεν τον αφήνουν να υπογράψει;

Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο, ο Μητσοτάκης, τις ικανότητες του οποίου δεν έχει σε βαθιά εκτίμηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να μαδάει τη μαργαρίτα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Τσίπρας, αλλά στο τέλος να ξεχνάει αν με βάση τη μέτρηση, πρέπει να κάνει εκλογές ή δεν πρέπει.

Είχε συμβεί και στην αείμνηστη Ντίνα Κώνστα όταν σε κάποιο σίριαλ μασούσε μία μαργαρίτα: μ’ αγαπάει και περισσεύει και ένα(!), είχε πει.

Η Ντίνα Κώνστα, που δεν αναγνώριζε Θεό και δεν ετάφη, είχε χαρακτηριστεί η βασίλισσα της ατάκας. Αλλά οι ατάκες δεν ήταν δικές της, του σεναριογράφου ήταν.

Βαθιά μέσα μου, ελπίζω αυτές οι ατάκες να είναι προϊόν της δημιουργικότητας ενός ευφάνταστου φιλότιμου σεναριογράφου που δεν έχει ιδέα από πολιτική.

Διότι σε κάθε άλλη περίπτωση τρομάζω! Τρομάζω να σκέφτομαι τι σκέφτονται οι άνθρωποι για να με πείσουν…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10.07.2022

Δημοφιλείς Απόψεις