ΓΕΥΣΕΙΣ

Λούπινο: Η πολυτέλεια που κρύβεται στην απλότητα

Ο Θεολόγος Ηλιού δοκιμάζει τα ξεχωριστά πιάτα του bar-restaurant και συνομιλεί με τον σεφ

 25/11/2019 16:53

Λούπινο: Η πολυτέλεια που κρύβεται στην απλότητα

Θεολόγος Ηλιού

Φωτογραφίες: Λευκή Πανούσου


Τόσο πολυτελές όσο η απλότητα που εμπνέει ο χώρος, η διακόσμηση και οι δυνατές γεύσεις. Αυτό είναι το μυστικό του Λούπινου, που κατάφερε να αποτελεί το καλύτερο στέκι για μεσημεριανό γεύμα, μια χαλαρή έξοδο το απόγευμα με δυνατότητα να μετατραπεί σε μία ιδιαίτερη νύχτα, καθώς μετά το φαγητό μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στο μπαρ που βρίσκεται στην «καρδιά» του μαγαζιού.

Στα Λαδάδικα, σε μια περιοχή όπου ανθεί ξανά, στην άκρη της Κατούνη από τον Οκτώβριο του 2017 έχει στηθεί το bar - restaurant με το όνομα του φυτού, που ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και φυτρώνει στην παραμεσόγειο Ευρώπη. Με μεσογειακό ταμπεραμέντο έχει διαμορφωθεί και ο χώρος, όπως και το μενού. Ο σεφ Γιάννης Κισκινίδης, που υπογράφει τα πιάτα, μας λέει ότι έστησαν «μια κουζίνα φιλική με εύκολες όμως δυνατές γεύσεις από όλη την Μεσόγειο και κυρίως από την Ελλάδα».

loupino2.JPG
loupino3.JPG

Το Λούπινο διαθέτει επιλογές τόσο για κρέας όσο και ψάρι. Από μια απλή σαρδέλα, που ο σεφ τη θεωρεί το πιο θρεπτικό ψάρι, μέχρι τις ιδιαίτερες γαριδομακαρονάδες και το λαχταριστό ριζότο θαλασσινών, και από τις απλές παραδοσιακές γεύσεις κρεατικών μέχρι τις ιδιαίτερες κοπές και τα premium κομμάτια. Μάλιστα, σε ευδιάκριτο σημείο υπάρχει ένα τετράγωνο ψυγείο που λειτουργεί ως αφυγραντήρας για premium κομμάτια κρέατος. «Μέσα γίνεται ξηρά ωρίμανση, που έχει ως αποτέλεσμα να ‘σπάνε’ οι ίνες και να μαλακώνει το κρέας, αποκτώντας πιο έντονη και μεστή γεύση» εξηγεί ο σεφ. Ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει μόνο ένα πιάτο, αλλά αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα όλων των premium κομματιών. «Ψήνονται εκείνη τη στιγμή στο βαθμό που θέλει ο πελάτης και ολοκληρώνεται μπροστά του, με το σερβιτόρο να το τοποθετηθεί σε μια καυτή πλάκα με αρωματικό βούτυρο». Ένα από αυτά τα πιάτα που θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Tri Tip, με μαλακό κρέας από ουρά κιλότου, συνοδευόμενο από πουρέ καλαμποκιού και σάλτσα από καπνιστό ουίσκι. Αλλά μην ξεχάσετε το σουφλέ που η πατάτα έχει μορφή πουρέ.

Η διακόσμηση του χώρου σε κάνει να νιώθεις άνετα και σε βοηθάει να χαλαρώσεις, με μια ατμόσφαιρα φιλική που το καθιστά ένα σύγχρονο bar - restaurant.

Info

Οδός: Κατούνη 4, Λαδάδικα

Τηλ. 2310-535707

FB: Λούπινο

Instagram: loupino.skg

www.loupino.gr

* Δημοσιεύτηκε στη "Θεσσαλονίκη" στις 21.11.2019.

Φωτογραφίες: Λευκή Πανούσου


Τόσο πολυτελές όσο η απλότητα που εμπνέει ο χώρος, η διακόσμηση και οι δυνατές γεύσεις. Αυτό είναι το μυστικό του Λούπινου, που κατάφερε να αποτελεί το καλύτερο στέκι για μεσημεριανό γεύμα, μια χαλαρή έξοδο το απόγευμα με δυνατότητα να μετατραπεί σε μία ιδιαίτερη νύχτα, καθώς μετά το φαγητό μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου στο μπαρ που βρίσκεται στην «καρδιά» του μαγαζιού.

Στα Λαδάδικα, σε μια περιοχή όπου ανθεί ξανά, στην άκρη της Κατούνη από τον Οκτώβριο του 2017 έχει στηθεί το bar - restaurant με το όνομα του φυτού, που ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και φυτρώνει στην παραμεσόγειο Ευρώπη. Με μεσογειακό ταμπεραμέντο έχει διαμορφωθεί και ο χώρος, όπως και το μενού. Ο σεφ Γιάννης Κισκινίδης, που υπογράφει τα πιάτα, μας λέει ότι έστησαν «μια κουζίνα φιλική με εύκολες όμως δυνατές γεύσεις από όλη την Μεσόγειο και κυρίως από την Ελλάδα».

loupino2.JPG
loupino3.JPG

Το Λούπινο διαθέτει επιλογές τόσο για κρέας όσο και ψάρι. Από μια απλή σαρδέλα, που ο σεφ τη θεωρεί το πιο θρεπτικό ψάρι, μέχρι τις ιδιαίτερες γαριδομακαρονάδες και το λαχταριστό ριζότο θαλασσινών, και από τις απλές παραδοσιακές γεύσεις κρεατικών μέχρι τις ιδιαίτερες κοπές και τα premium κομμάτια. Μάλιστα, σε ευδιάκριτο σημείο υπάρχει ένα τετράγωνο ψυγείο που λειτουργεί ως αφυγραντήρας για premium κομμάτια κρέατος. «Μέσα γίνεται ξηρά ωρίμανση, που έχει ως αποτέλεσμα να ‘σπάνε’ οι ίνες και να μαλακώνει το κρέας, αποκτώντας πιο έντονη και μεστή γεύση» εξηγεί ο σεφ. Ο ίδιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει μόνο ένα πιάτο, αλλά αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα όλων των premium κομματιών. «Ψήνονται εκείνη τη στιγμή στο βαθμό που θέλει ο πελάτης και ολοκληρώνεται μπροστά του, με το σερβιτόρο να το τοποθετηθεί σε μια καυτή πλάκα με αρωματικό βούτυρο». Ένα από αυτά τα πιάτα που θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι το Tri Tip, με μαλακό κρέας από ουρά κιλότου, συνοδευόμενο από πουρέ καλαμποκιού και σάλτσα από καπνιστό ουίσκι. Αλλά μην ξεχάσετε το σουφλέ που η πατάτα έχει μορφή πουρέ.

Η διακόσμηση του χώρου σε κάνει να νιώθεις άνετα και σε βοηθάει να χαλαρώσεις, με μια ατμόσφαιρα φιλική που το καθιστά ένα σύγχρονο bar - restaurant.

Info

Οδός: Κατούνη 4, Λαδάδικα

Τηλ. 2310-535707

FB: Λούπινο

Instagram: loupino.skg

www.loupino.gr

* Δημοσιεύτηκε στη "Θεσσαλονίκη" στις 21.11.2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία