Λόγια του Βαρδάρη

  • Λίνα Μενδώνη: Οι αρχαιότητες του μετρό, μια αναπάντητη ερώτηση
    10/05/2021 15:58

    Λίνα Μενδώνη: Οι αρχαιότητες του μετρό, μια αναπάντητη ερώτηση

    «Εκτός θέματος» θεωρήθηκαν οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις Πολιτιστικές Διαδρομές, ένα πράγματι φιλόδοξο πρόγραμμα που όταν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης και αρχίσει να υλοποιείται, αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον ελληνικό τουρισμό.

    Ωστόσο, πέρα από αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά και φλέγοντα ζητήματα στα οποία το ΥΠΠΟΑ θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση, όπως για παράδειγμα οι αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης για τις οποίες γνωμοδότησε πρόσφατα το ΣτΕ. Παρόλα αυτά, ενώ πέρασε αρκετός καιρός, ουδείς ακόμη επίσημος φορέας σχολίασε το θέμα που απασχολεί πολύ όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

    Η ερώτηση του makthes.gr ως προς αυτό μπορεί να έμεινε απλά μετέωρη, αλλά η υπουργός απάντησε για το άνοιγμα των μουσείων και, εκτενώς, της Πινακοθήκης (θεωρώντας ότι συνδέεται άμεσα με τις Πολιτιστικές Διαδρομές), ενώ ήταν απόλυτα προετοιμασμένη να απαντήσει και για το κομπρεσέρ της… Ακρόπολης.

    Φαίνεται ότι αυτά ενδιαφέρουν περισσότερο…