Λόγια του Βαρδάρη

 • Κριτική εκ των έσω για το κόμμα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  09/01/2021 20:10

  Κριτική εκ των έσω για το κόμμα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

  Το κόμμα εξοστρακίζεται, οι οργανώσεις διαλύονται, οι βουλευτές μεγάλων περιφερειών παραγκωνίζονται και κυριαρχούν οι μουσαφίρηδες και οι τεχνοκράτες χωρίς ψήφους. Αυτή είναι σκληρή κριτική για τη σημερινή κατάσταση κυβέρνησης και ΝΔ που περιλαμβάνεται σε σημερινή ανάρτηση του γνωστού στελέχους της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Αφεντουλίδη, που δίνει ένα πρώτο δείγμα της ατμόσφαιρας που επικρατεί σε μερίδα κομματικών στελεχών.  

  Ο έμπειρος γαλάζιος, που είχε στο παρελθόν κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς και διαδραμάτισε για πολλά χρόνια σημαντικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της τοπικής ΝΔ τόσο επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή (κυρίως) όσο και επί Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αλλά σίγουρα μεταφέρει και ένα κλίμα δυσφορίας που υπάρχει στο γαλάζιο στρατόπεδο της ΝΔ. Δυσφορία γιατί οι κομματικές δραστηριότητες γενικότερα αλλά και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη έχουν σχεδόν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, αλλά και γιατί η παρουσία της Θεσσαλονίκης τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μικρή. 

  Η ανάρτηση του κ. Αφεντουλίδη μπορεί να μην εισέπραξε πολλά likes είχε πάντως θετικά σχόλια, καθώς αποτυπώνει ένα παρασκηνιακό κλίμα που δεν είναι μεμονωμένο και το οποίο καταγράφεται και στο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση της «ΜτΚ» για τις αντιδράσεις της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

  Η ανάρτηση του κ. Αφεντουλίδη είναι η εξής: «Ο εξοστρακισμός του κόμματος! Αν συνδυάσουμε την πλήρη αποξένωση σχεδόν όλων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ από την Πειραιώς γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα μέσα στο κόμμα δεν είναι μικρό απλώς λόγω πανδημίας δεν έχει γίνει ακόμη ορατό. Το μεγαλύτερο μέρος των το οργανώσεων κινείται σε κατάσταση διάλυσης, αφού ακόμη και τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων γίνεται ρεφενές για να εξευρεθούν. Όλα αυτά ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται το επιτελικό κράτος δείχνουν ότι τυπικά και ουσιαστικά το κόμμα βρίσκεται στην άκρη! Δεν υπάρχει όμως πολιτικό προηγούμενο που μια κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο, χωρίς δηλαδή τη βοήθεια του ζωντανού κυττάρου της που είναι το κόμμα. Στην Ελλάδα η προσπάθεια κάθε κυβέρνησης στο παρελθόν να επιβάλει στο κόμμα τον τρόπο και τις αρχές της λειτουργίας της με έωλα επιχειρήματα ενσωμάτωσης δεν έχει μέχρι σήμερα τουλάχιστον επιτύχει. Όλα αυτά μαζί, δηλαδή ο εξοστρακισμός του κόμματος, οι μουσαφίρηδες και οι τεχνοκράτες χωρίς ψήφους, καθώς και ο παραγκωνισμός βουλευτών της ΝΔ από μεγάλες περιφέρειες είναι εν δυνάμει προβλήματα για το κόμμα που όμως λόγω πανδημίας κρύβονται κάτω από το χαλί!»


Δείτε ακόμα