Λόγια του Βαρδάρη

  • Κούβελας καλεί Μητσοτάκη...
    08/04/2021 18:21

    Κούβελας καλεί Μητσοτάκη...

    Αναρωτιέται και έχει δίκιο ο πρώην υπουργός Σωτήρης Κούβελας για το θέμα των εμβολίων και τι πρέπει να γίνει από πλευράς Ευρώπης, αλλά και Ελλάδας.

    Αφού αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ουσιαστικά προανήγγειλε το τέλος της πανδημίας, καθώς οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες εμβολίων και ότι ανάλογη πρόοδος υπάρχει και στο Βρετανία, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έρχεται και στα καθ’ ημάς.

    «Και τι έκαναν μπροστά σε όλα αυτά οι αρμόδιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Μήπως έκαναν το αυτονόητο; Έτρεξαν δηλαδή να κλείσουν συμφωνίες για αγορά των εμβολίων, που δεν βρίσκουν πλέον αγοραστές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, πριν προλάβουν να το κάνουν άλλες πλούσιες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και οι Αραβικές Χώρες;», τονίζει ο πρώην υπουργός.

    Και με δεδομένο ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι αρνητική προσθέτει με νόημα:

    «Όχι, δεν έκαναν το αυτονόητο. Που είναι για τους συνηθισμένους ανθρώπους, που διαθέτουν κοινή λογική. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασχολούνται με ένα πιο σοβαρό θέμα: Αν θα πεθαίνουν 2 άνθρωποι επειδή έκαναν το εμβόλιο της Αstra/Ζeneca, ή είναι προτιμότερο να πεθαίνουν 1.000 άτομα επειδή δεν θα εμβολιαστούν».

    Στο «δια ταύτα» πάντως απευθύνεται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο καλεί να πάρει πρωτοβουλία: «Ακούστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έκανε παρέμβαση στα όργανα της ΕΕ και στους ομολόγους του, να προλάβουν να εξασφαλίσουν αυτά τα εμβόλια για λογαριασμό της Ευρώπης. Συνέχεια δεν είδαμε όμως.

    Κι όμως αυτό είναι το μείζον», καταλήγει.

    Όλα αυτά από έναν άνθρωπο που υπήρξε το δεξί χέρι του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού…