ΓΕΥΣΕΙΣ

Κοτόσουπα με τραχανά αυγολέμονο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ μαγειρεύει για τους αναγνώστες του makthes.gr

 03/12/2022 10:00

Κοτόσουπα με τραχανά αυγολέμονο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg

Μερίδες 8

Προετοιμασίας 20'

Μαγειρέματος 50'

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι σέλινο

1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)

2 γαρίφαλα

1 κλαδάκι θυμάρι

1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά ξινό

50ml ε. π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο

3 αυγά

1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πράσο, το γαρίφαλο και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, ξαφρίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο (στα 40 λεπτά περίπου), το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ.

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό και, μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε μέσα τον τραχανά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη. Προσθέτετε το λεμόνι και μετά σταδιακά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό της σούπας, τον οποίο ρίχνετε με ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς.

Όταν έχει ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, περιχύνετε τη σούπα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως σε σουπιέρα ή βαθιά πιάτα.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou

Κάθε εβδομάδα ο Executive Chef του εστιατορίου «Salonica» του «Μακεδονία Παλάς» μαγειρεύει μία διαφορετική συνταγή για τους αναγνώστες του makthes.gr.

evangelou.jpg

Μερίδες 8

Προετοιμασίας 20'

Μαγειρέματος 50'

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι σέλινο

1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)

2 γαρίφαλα

1 κλαδάκι θυμάρι

1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά ξινό

50ml ε. π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο

3 αυγά

1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πράσο, το γαρίφαλο και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, ξαφρίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο (στα 40 λεπτά περίπου), το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ.

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό και, μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε μέσα τον τραχανά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη. Προσθέτετε το λεμόνι και μετά σταδιακά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό της σούπας, τον οποίο ρίχνετε με ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς.

Όταν έχει ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, περιχύνετε τη σούπα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως σε σουπιέρα ή βαθιά πιάτα.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου ΕΔΩ



Βρείτε τον Σωτήρη Ευαγγέλου

https://chefevaggelou.gr

https://www.instagram.com/evaggelousotiris/

https://www.facebook.com/chefsotirisevaggelou

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία