ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κώστας Μέξας: "Να παρουσιάσουμε ομάδα αντάξια του ονόματος του ΠΑΟΚ"

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Δικέφαλου μιλάει για τους στόχους, τους νέους παίκτες και τον κορονοϊό

 21/09/2020 10:07

Κώστας Μέξας: "Να παρουσιάσουμε ομάδα αντάξια του ονόματος του ΠΑΟΚ"

Ελένη Τσαλκατίδου

Ο Κώστας Μέξας πήρε το χρίσμα και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αφού ανέλαβε τα ηνία της τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά πρόλαβε να την κοουτσάρει για μόλις δύο παιχνίδια, αφού το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Η παραμονή του 44χρονου Κερκυραίου τεχνικού πέρασε από σαράντα κύματα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς είχαν διαφωνήσει μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ και προσωρινά βρισκόταν στον «αέρα», όμως, τελικά κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις. Ο ίδιος δηλώνει πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη των πρώτων επίσημων υποχρεώσεών της.

Δεύτερη θητεία σας στον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά ότι φέτος είχατε τη δυνατότητα να «χτίσετε» εσείς την ομάδα. Τι εικόνα να περιμένουμε να δούμε στο παρκέ;

"Είναι σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, παρότι πρόλαβα να βρεθώ στον πάγκο της για μόλις δύο παιχνίδια, δεδομένου ότι η αξιολόγησή μου μπορεί να μην ήταν πολύ αξιόπιστη. Σημασία πλέον έχει ότι συνεχίζουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να «χτίσουμε» μια ομάδα βάσει του μπάτζετ που είχαμε στα χέρια μας και με γνώμονα να υπάρχει ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θεωρώ ότι αποκτήσαμε παιδιά που έχουν και εμπειρία και ταλέντο και χαρακτήρα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, δηλαδή είναι καλοί συμπαίκτες με κίνητρο, έχουν διάθεση προπόνησης. Πρόκειται για στοιχεία που για εμάς είναι πλέον πολύ σημαντικά. Πλέον, είμαστε στη διαδικασία μονταρίσματος του υλικού που έχουμε στα χέρια μας, με όποιες δυσκολίες κρύβει πάντοτε μία προετοιμασία".

Το ρόστερ της ομάδας έχει συμπληρωθεί ή να περιμένουμε κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής;

"Μετά και την τελευταία προσθήκη, αυτήν του Τσαλμπούρη, έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας. Πλέον, περιμένουμε να επιστρέψουν και οι τραυματίες και να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλοι μέσα στο γήπεδο. Έχουν έρθει νέοι παίκτες στην ομάδα και προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ".

Σε αυτό το ρόστερ έχουν θέση και νέοι παίκτες, οι οποίοι θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου;

"Φυσικά και έχουν. Ήδη 2-3 παίκτες από τα παιδικο-εφηβικά τμήματα ακολουθούν την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, είχαν γίνει και προτάσεις σε άλλους 2-3 αθλητές, οι οποίοι όμως προτίμησαν να φύγουν από τον ΠΑΟΚ και να πάνε σε άλλον σύλλογο. Η λογική μας είναι ότι όποιος αξίζει και έχει ταλέντο, θα πάρει την ευκαιρία που αξίζει. Προσπαθούμε και εμείς, από την πλευρά μας, όσο μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία κάποιων παιδιών από τα τμήματα υποδομής, να τα αξιολογούμε και να τα προωθούμε στην ανδρική ομάδα".

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει εδώ και λίγο καιρό στη διαδικασία των φιλικών αγώνων. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από αυτά τα πρώτα ματς;

"Στα πρώτα αυτά παιχνίδια οι απουσίες ήταν σημαντικές για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στο κομμάτι του ροτέισον. Ωστόσο, στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει ικανότητες και ταλέντο, μπορεί και διαβάζει τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας και φυσικά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Επίσης, χρειάζεται να δουλέψουμε και στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο ούτως ή άλλως είχαμε αργήσει να το βάλουμε στην προπόνησή μας, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό. Συνεπώς, το προσεχές διάστημα θα δώσουμε αρκετή έμφαση και σε αυτό το κομμάτι".

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League και έγινε γνωστός ο αντίπαλός σας στο κύπελλο. Ποιο είναι το σχόλιό σας για τα παιχνίδια με Λαύριο και Πανιώνιο, αντίστοιχα;

"Η κλήρωση του πρωταθλήματος μάς έφερε στο ξεκίνημά του κόντρα σε μία ομάδα, το Λαύριο, που θεωρητικά τουλάχιστον είναι στα μέτρα μας, συν το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και το σημαντικό να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι όπως θέλουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι ήταν μία καλή ή κακή κλήρωση, μπορώ να πω όμως ότι ήταν μία ισορροπημένη κλήρωση, καθώς δεν έχουμε πολλά μαζεμένα ντέρμπι και παιχνίδια με ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στο κύπελλο και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αυτό είναι ένα ερωτηματικό, γιατί δεν ξέρουμε αν θα κατέβει ο αντίπαλος. Αν ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Πανιωνίου, θα αντιμετωπίσουμε τη Λάρισα στο ‘σπίτι’ μας και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι ένα εύκολο ματς. Το ρόστερ του αντιπάλου μας είναι πολύ ποιοτικό, είναι καλύτερη η φετινή ομάδα από την περσινή, αλλά είναι ένα ματς στην έδρα μας και οφείλουμε να το κερδίσουμε".

Πώς αναμένετε να είναι το προσεχές πρωτάθλημα της Basket League;

"Η αίσθησή μου είναι ότι θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν 8-10 ομάδες, οι οποίες έχουν προχωρήσει παραπάνω τα ρόστερ τους και έχουν έρθει ξένοι, οι οποίοι είναι σε καλό επίπεδο, παρά την κρίση λόγω κορονοϊού. Προφανώς και λόγω αυτής έπεσαν οι τιμές τους, με αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα και παίκτες, που δεν θα έρχονταν πέρσι ή πρόπερσι με τα αντίστοιχα χρήματα. Θα υπάρχει στην αρχή τουλάχιστον και το θέμα της έδρας και θα δούμε κατά πόσο αυτές οι νέες συνθήκες θα επηρεάσουν τις ομάδες. Θα πλέουμε σε κάπως αχαρτογράφητα νερά".

Νέα χρονιά, νέα διοίκηση και νέα εποχή στον ΠΑΟΚ…

"Ο κύριος Χατζόπουλος είναι ένας άνθρωπος, που όλοι στην αγορά της Θεσσαλονίκης ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι. Με τον τρόπο που ο ίδιος λειτουργεί στην εργασία του, με αυτόν τον τρόπο θέλει να λειτουργήσει και στη διοίκηση της ΚΑΕ. Τα πρώτα δείγματα στην μπασκετική αγορά είναι πολύ ξεκάθαρα και περιμένουμε ότι κύριος Χατζόπουλος, με τη βοήθεια όλων που σίγουρα χρειάζεται, θα δώσει στην ομάδα την πνοή που απαιτείται".

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

"Θέλουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι θα δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, η οποία θα παλεύει κάθε παιχνίδι για 40 λεπτά και ευελπιστούμε ότι στο τέλος της χρονιάς η κατάσταση θα μας δικαιώσει. Θέλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο μια εικόνα, που θα είναι αντάξια και του επιπέδου των παιδιών και του ονόματος του συλλόγου".

"Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ"

Ο Κώστας Μέξας υπήρξε λακωνικός όσον αφορά στους στόχους που έχουν θέσει ο ίδιος, οι παίκτες του και η διοίκηση του Δικέφαλου για τη νέα χρονιά. «Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους τη δεδομένη χρονική στιγμή», αρκέστηκε να πει αρχικά και να εξηγήσει πως «δεν έχουμε σαφή εικόνα όλων των ομάδων, γιατί υπάρχουν σύλλογοι που ‘χτίζονται’ τώρα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε σίγουρα μία ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, που να έχει ξεκάθαρους προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο».

Ο 44χρονος Κερκυραίος προπονητής δεν δίστασε, όμως, στη συνέχεια να ανεβάσει τον πήχη, λέγοντας πως «ως γενικότερο στόχο θα έλεγα πως θέλουμε ο ΠΑΟΚ να πλησιάσει την πρώτη περσινή πεντάδα του πρωταθλήματος και να αφήσει πίσω του την τελευταία χρονιά. Μία χρονιά, η οποία ήταν δύσκολη εξαρχής και αποτελεί μία κακή παρένθεση, όπως συμβαίνει ή συνέβη και σε όλες τις ομάδες που κάποια στιγμή έχουν ή είχαν μία κάμψη στην πορεία τους».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «απώτερος στόχος είναι να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται, να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, να μπορέσει να αποκτήσει μια ισορροπία σε διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, αρχής γενομένης όμως από το να μπουν στέρεες βάσεις, ώστε η επιστροφή να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς».

"ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ"

Μπάσκετ και κορονοϊός... Τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της νέας συνθήκης είναι γνωστά: οι αθλητές των ομάδων υποχρεούνται να υποβάλλονται σε συχνά τεστ για τον ιό, η προετοιμασία τους φέτος είχε αρκετές διαφοροποιήσεις και το ερώτημα πλέον στρέφεται πώς θα είναι το φετινό πρωτάθλημα της Basket League εν μέσω της πανδημίας.

«Καταρχάς, ο κορονοϊός έχει επηρεάσει και έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να προφυλαχτούμε τόσο για εμάς όσο και τους γύρω μας», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Μέξας, για να προσθέσει: «Το ίδιο συμβαίνει και στο γήπεδο. Οι παίκτες προσέχουν πάρα πολύ, σύμφωνα με τις οδηγίες που τούς έχουν δοθεί, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Κάθε εβδομάδα υποβάλλονται σε τεστ και υπάρχει μεγάλο άγχος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που βρεθεί έστω και ένας θετικός, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Από ομάδες που έχουν υπάρξει σε αυτήν την κατάσταση γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα μετά για όλους. Από εκεί και πέρα, ο κορονοϊός προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στους συλλόγους, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στα γήπεδα. Εμείς παίζουμε και για τον κόσμο και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι θέαμα, τα έσοδα των ομάδων μειώνονται, το ίδιο και οι χορηγοί και ούτω καθ’ εξής».

* Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κώστας Μέξας πήρε το χρίσμα και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αφού ανέλαβε τα ηνία της τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά πρόλαβε να την κοουτσάρει για μόλις δύο παιχνίδια, αφού το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Η παραμονή του 44χρονου Κερκυραίου τεχνικού πέρασε από σαράντα κύματα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς είχαν διαφωνήσει μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ και προσωρινά βρισκόταν στον «αέρα», όμως, τελικά κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις. Ο ίδιος δηλώνει πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη των πρώτων επίσημων υποχρεώσεών της.

Δεύτερη θητεία σας στον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά ότι φέτος είχατε τη δυνατότητα να «χτίσετε» εσείς την ομάδα. Τι εικόνα να περιμένουμε να δούμε στο παρκέ;

"Είναι σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, παρότι πρόλαβα να βρεθώ στον πάγκο της για μόλις δύο παιχνίδια, δεδομένου ότι η αξιολόγησή μου μπορεί να μην ήταν πολύ αξιόπιστη. Σημασία πλέον έχει ότι συνεχίζουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να «χτίσουμε» μια ομάδα βάσει του μπάτζετ που είχαμε στα χέρια μας και με γνώμονα να υπάρχει ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θεωρώ ότι αποκτήσαμε παιδιά που έχουν και εμπειρία και ταλέντο και χαρακτήρα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, δηλαδή είναι καλοί συμπαίκτες με κίνητρο, έχουν διάθεση προπόνησης. Πρόκειται για στοιχεία που για εμάς είναι πλέον πολύ σημαντικά. Πλέον, είμαστε στη διαδικασία μονταρίσματος του υλικού που έχουμε στα χέρια μας, με όποιες δυσκολίες κρύβει πάντοτε μία προετοιμασία".

Το ρόστερ της ομάδας έχει συμπληρωθεί ή να περιμένουμε κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής;

"Μετά και την τελευταία προσθήκη, αυτήν του Τσαλμπούρη, έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας. Πλέον, περιμένουμε να επιστρέψουν και οι τραυματίες και να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλοι μέσα στο γήπεδο. Έχουν έρθει νέοι παίκτες στην ομάδα και προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ".

Σε αυτό το ρόστερ έχουν θέση και νέοι παίκτες, οι οποίοι θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου;

"Φυσικά και έχουν. Ήδη 2-3 παίκτες από τα παιδικο-εφηβικά τμήματα ακολουθούν την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, είχαν γίνει και προτάσεις σε άλλους 2-3 αθλητές, οι οποίοι όμως προτίμησαν να φύγουν από τον ΠΑΟΚ και να πάνε σε άλλον σύλλογο. Η λογική μας είναι ότι όποιος αξίζει και έχει ταλέντο, θα πάρει την ευκαιρία που αξίζει. Προσπαθούμε και εμείς, από την πλευρά μας, όσο μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία κάποιων παιδιών από τα τμήματα υποδομής, να τα αξιολογούμε και να τα προωθούμε στην ανδρική ομάδα".

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει εδώ και λίγο καιρό στη διαδικασία των φιλικών αγώνων. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από αυτά τα πρώτα ματς;

"Στα πρώτα αυτά παιχνίδια οι απουσίες ήταν σημαντικές για τον ΠΑΟΚ, ειδικά στο κομμάτι του ροτέισον. Ωστόσο, στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι βλέπουμε ότι η ομάδα έχει ικανότητες και ταλέντο, μπορεί και διαβάζει τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας και φυσικά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Επίσης, χρειάζεται να δουλέψουμε και στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο ούτως ή άλλως είχαμε αργήσει να το βάλουμε στην προπόνησή μας, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό. Συνεπώς, το προσεχές διάστημα θα δώσουμε αρκετή έμφαση και σε αυτό το κομμάτι".

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League και έγινε γνωστός ο αντίπαλός σας στο κύπελλο. Ποιο είναι το σχόλιό σας για τα παιχνίδια με Λαύριο και Πανιώνιο, αντίστοιχα;

"Η κλήρωση του πρωταθλήματος μάς έφερε στο ξεκίνημά του κόντρα σε μία ομάδα, το Λαύριο, που θεωρητικά τουλάχιστον είναι στα μέτρα μας, συν το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και το σημαντικό να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι όπως θέλουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι ήταν μία καλή ή κακή κλήρωση, μπορώ να πω όμως ότι ήταν μία ισορροπημένη κλήρωση, καθώς δεν έχουμε πολλά μαζεμένα ντέρμπι και παιχνίδια με ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στο κύπελλο και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αυτό είναι ένα ερωτηματικό, γιατί δεν ξέρουμε αν θα κατέβει ο αντίπαλος. Αν ξεπεράσουμε το εμπόδιο του Πανιωνίου, θα αντιμετωπίσουμε τη Λάρισα στο ‘σπίτι’ μας και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι ένα εύκολο ματς. Το ρόστερ του αντιπάλου μας είναι πολύ ποιοτικό, είναι καλύτερη η φετινή ομάδα από την περσινή, αλλά είναι ένα ματς στην έδρα μας και οφείλουμε να το κερδίσουμε".

Πώς αναμένετε να είναι το προσεχές πρωτάθλημα της Basket League;

"Η αίσθησή μου είναι ότι θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν 8-10 ομάδες, οι οποίες έχουν προχωρήσει παραπάνω τα ρόστερ τους και έχουν έρθει ξένοι, οι οποίοι είναι σε καλό επίπεδο, παρά την κρίση λόγω κορονοϊού. Προφανώς και λόγω αυτής έπεσαν οι τιμές τους, με αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα και παίκτες, που δεν θα έρχονταν πέρσι ή πρόπερσι με τα αντίστοιχα χρήματα. Θα υπάρχει στην αρχή τουλάχιστον και το θέμα της έδρας και θα δούμε κατά πόσο αυτές οι νέες συνθήκες θα επηρεάσουν τις ομάδες. Θα πλέουμε σε κάπως αχαρτογράφητα νερά".

Νέα χρονιά, νέα διοίκηση και νέα εποχή στον ΠΑΟΚ…

"Ο κύριος Χατζόπουλος είναι ένας άνθρωπος, που όλοι στην αγορά της Θεσσαλονίκης ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι. Με τον τρόπο που ο ίδιος λειτουργεί στην εργασία του, με αυτόν τον τρόπο θέλει να λειτουργήσει και στη διοίκηση της ΚΑΕ. Τα πρώτα δείγματα στην μπασκετική αγορά είναι πολύ ξεκάθαρα και περιμένουμε ότι κύριος Χατζόπουλος, με τη βοήθεια όλων που σίγουρα χρειάζεται, θα δώσει στην ομάδα την πνοή που απαιτείται".

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

"Θέλουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ότι θα δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, η οποία θα παλεύει κάθε παιχνίδι για 40 λεπτά και ευελπιστούμε ότι στο τέλος της χρονιάς η κατάσταση θα μας δικαιώσει. Θέλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο μια εικόνα, που θα είναι αντάξια και του επιπέδου των παιδιών και του ονόματος του συλλόγου".

"Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ"

Ο Κώστας Μέξας υπήρξε λακωνικός όσον αφορά στους στόχους που έχουν θέσει ο ίδιος, οι παίκτες του και η διοίκηση του Δικέφαλου για τη νέα χρονιά. «Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να μιλάμε για συγκεκριμένους στόχους τη δεδομένη χρονική στιγμή», αρκέστηκε να πει αρχικά και να εξηγήσει πως «δεν έχουμε σαφή εικόνα όλων των ομάδων, γιατί υπάρχουν σύλλογοι που ‘χτίζονται’ τώρα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε σίγουρα μία ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, που να έχει ξεκάθαρους προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο».

Ο 44χρονος Κερκυραίος προπονητής δεν δίστασε, όμως, στη συνέχεια να ανεβάσει τον πήχη, λέγοντας πως «ως γενικότερο στόχο θα έλεγα πως θέλουμε ο ΠΑΟΚ να πλησιάσει την πρώτη περσινή πεντάδα του πρωταθλήματος και να αφήσει πίσω του την τελευταία χρονιά. Μία χρονιά, η οποία ήταν δύσκολη εξαρχής και αποτελεί μία κακή παρένθεση, όπως συμβαίνει ή συνέβη και σε όλες τις ομάδες που κάποια στιγμή έχουν ή είχαν μία κάμψη στην πορεία τους».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «απώτερος στόχος είναι να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται, να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, να μπορέσει να αποκτήσει μια ισορροπία σε διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο, αρχής γενομένης όμως από το να μπουν στέρεες βάσεις, ώστε η επιστροφή να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς».

"ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ"

Μπάσκετ και κορονοϊός... Τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της νέας συνθήκης είναι γνωστά: οι αθλητές των ομάδων υποχρεούνται να υποβάλλονται σε συχνά τεστ για τον ιό, η προετοιμασία τους φέτος είχε αρκετές διαφοροποιήσεις και το ερώτημα πλέον στρέφεται πώς θα είναι το φετινό πρωτάθλημα της Basket League εν μέσω της πανδημίας.

«Καταρχάς, ο κορονοϊός έχει επηρεάσει και έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να προφυλαχτούμε τόσο για εμάς όσο και τους γύρω μας», σχολίασε αρχικά ο Κώστας Μέξας, για να προσθέσει: «Το ίδιο συμβαίνει και στο γήπεδο. Οι παίκτες προσέχουν πάρα πολύ, σύμφωνα με τις οδηγίες που τούς έχουν δοθεί, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Κάθε εβδομάδα υποβάλλονται σε τεστ και υπάρχει μεγάλο άγχος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που βρεθεί έστω και ένας θετικός, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Από ομάδες που έχουν υπάρξει σε αυτήν την κατάσταση γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα μετά για όλους. Από εκεί και πέρα, ο κορονοϊός προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στους συλλόγους, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στα γήπεδα. Εμείς παίζουμε και για τον κόσμο και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι θέαμα, τα έσοδα των ομάδων μειώνονται, το ίδιο και οι χορηγοί και ούτω καθ’ εξής».

* Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία