Λόγια του Βαρδάρη

 • “Κόντρες” μεταξύ παρατάξεων έφεραν οι δημαιρεσίες στην Καλαμαριά
  12/01/2022 20:03

  “Κόντρες” μεταξύ παρατάξεων έφεραν οι δημαιρεσίες στην Καλαμαριά

  Τα πάνω – κάτω έφεραν στο δήμο Καλαμαριάς οι επιλογές προσώπων που στελεχώνουν τη νέα Οικονομική Επιτροπή και την Ποιότητα Ζωής στο πλαίσιο των δημαιρεσιών της περασμένης Κυριακής. Με μια αιχμηρή ανακοίνωση τους τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταφέρονται εναντίον ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που όπως υποστηρίζουν, συγκρότησαν “εικονική” παράταξη και μάλιστα με τις… ευλογίες του δημάρχου Γ. Δαρδαμανέλη, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν από την αντιπολίτευση μια θέση στις δυο επιτροπές.

  Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους οι επικεφαλής Θεοδόσης Μαπακογλίδης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» , Άρης Τεμεκενίδης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», Αβραάμ Περσίδης «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει» και Νίκος Γαβριήλ «Καλαμαριά Αλλιώς» τονίζουν:

  «Ασέβεια και υποκρισία Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, η ασέβεια και η υποκρισία περίσσεψαν στις δημαιρεσίες του Δήμου μας.

  Οι “ανεξάρτητοι” Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τρεις διαφορετικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στις εκλογές του 2019, αναγνώρισαν γρήγορα την “αξία” και το “έργο” του Δημάρχου και της Διοίκησή του και προσαρτήθηκαν στο άρμα του, λαμβάνοντας - τελείως τυχαία προφανώς – έμμισθες, επί το πλείστον, θέσεις στη Διοίκηση και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας. Νομίζαμε ότι η κατρακύλα θα έχει κάποιο τέλος. Διαψευστήκαμε οικτρά για ακόμα μια φορά.

  Στις δημαιρεσίες της Κυριακής 9/1, οι εν λόγω “ανεξάρτητοι” Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάνοντας χρήση μιας πολιτικά και ηθικά απαράδεκτης εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που κάνει λάστιχο τη Δημοκρατία και την λαϊκή βούληση, συγκρότησαν ξαφνικά νέα παράταξη “μιας χρήσεως”, μόνο και μόνο για να εκτοπίσουν από την Οικονομική Επιτροπή και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, τον εκπρόσωπο της παράταξης «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει», μιας παράταξης που κατήλθε στις στις εκλογές του 2019 και έλαβε σχεδόν το 9% των ψήφων των Καλαμαριωτών. Έτσι, τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι από τελείως διαφορετικές παρατάξεις, αποφάσισαν, προφανώς σε συνεννόηση και με τις ευλογίες του Δημάρχου, στην παράταξη του οποίου έχουν στην ουσία προσχωρήσει, να δημιουργήσουν μια νέα, εικονική παράταξη, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν από την αντιπολίτευση μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

  Μια θέση που δικαιούνταν η παράταξη «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει», όπως αποφάσισαν οι Καλαμαριώτες με την ψήφο τους στις τελευταίες εκλογές».