ΡΟΔΟΠΗ

Κομοτηνή: Εργαστήριο τροφίμων από τους μαθητές

'Εκαναν μαρμελάδες αλλά και δοχεία με ελιές

 26/02/2022 15:15

Κομοτηνή: Εργαστήριο τροφίμων από τους μαθητές
Σημαντική δυναμική, που θα φανεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, έχει αναπτύξει ο νεοσύστατος Τομέας Γεωπονίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, που στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Ο τομέας επανασυστήθηκε, μετά από αρκετά χρόνια, την προηγούμενη σχολική χρονιά, και φέτος, στο δεύτερο πια χρόνο του, έχει αρχίσει να αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα μέσα από την εκπαίδευση των μαθητών.
Φέτος μάλιστα λειτούργησε για πρώτη φορά το εργαστήριο τροφίμων, και πρόσφατα οι μαθητές προχώρησαν στη συντήρηση προϊόντων με αλάτι ή ζάχαρη, και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου παρέδωσαν δείγματα των παραγόμενων προϊόντων στη Διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου. Είδη που παρήγαγαν παρέδωσαν μέλη του Τμήματος στη Μαίρη Κοσμίδου Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον Τομέα Όπως τόνισε η υπεύθυνη του 1ου ΕΚ κ. Μαίρη Δαργινίδου, στο πλαίσιο του μαθήματος, έκαναν τόσο μαρμελάδες, όσο και δοχεία με ελιές, οι οποίες είναι παραγωγή του σχολείου τους. Και αυτό γιατί στον πίσω χώρο του σχολείου, που εκτείνεται σε περίπου 30 στρέμματα, έχει φυτεμένες ελιές, τις οποίες από την πρώτη χρονιά οι μαθητές τις καλλιεργούσαν, τις πρόσεχαν και τις κλάδευαν, και τις ελιές που παράχθηκαν, τις χρησιμοποίησαν στο εργαστήριο.
«Είναι ένας δραστήριος τομέας, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν με πολύ μεγάλη διάθεση, και οι μαθητές το ευχαριστιούνται» ανέφερε η κ. Δαργινίδου, για αυτό άλλωστε και το ενδιαφέρον για τον τομέα αυξάνεται. Όπως σημείωσε, την πρώτη χρονιά είχαν λιγότερα παιδιά, και αυξήθηκαν τη δεύτερη, και κάθε χρόνο πηγαίνουν και καλύτερα.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


Σημαντική δυναμική, που θα φανεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, έχει αναπτύξει ο νεοσύστατος Τομέας Γεωπονίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, που στεγάζεται στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Ο τομέας επανασυστήθηκε, μετά από αρκετά χρόνια, την προηγούμενη σχολική χρονιά, και φέτος, στο δεύτερο πια χρόνο του, έχει αρχίσει να αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα μέσα από την εκπαίδευση των μαθητών.
Φέτος μάλιστα λειτούργησε για πρώτη φορά το εργαστήριο τροφίμων, και πρόσφατα οι μαθητές προχώρησαν στη συντήρηση προϊόντων με αλάτι ή ζάχαρη, και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου παρέδωσαν δείγματα των παραγόμενων προϊόντων στη Διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου. Είδη που παρήγαγαν παρέδωσαν μέλη του Τμήματος στη Μαίρη Κοσμίδου Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον Τομέα Όπως τόνισε η υπεύθυνη του 1ου ΕΚ κ. Μαίρη Δαργινίδου, στο πλαίσιο του μαθήματος, έκαναν τόσο μαρμελάδες, όσο και δοχεία με ελιές, οι οποίες είναι παραγωγή του σχολείου τους. Και αυτό γιατί στον πίσω χώρο του σχολείου, που εκτείνεται σε περίπου 30 στρέμματα, έχει φυτεμένες ελιές, τις οποίες από την πρώτη χρονιά οι μαθητές τις καλλιεργούσαν, τις πρόσεχαν και τις κλάδευαν, και τις ελιές που παράχθηκαν, τις χρησιμοποίησαν στο εργαστήριο.
«Είναι ένας δραστήριος τομέας, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν με πολύ μεγάλη διάθεση, και οι μαθητές το ευχαριστιούνται» ανέφερε η κ. Δαργινίδου, για αυτό άλλωστε και το ενδιαφέρον για τον τομέα αυξάνεται. Όπως σημείωσε, την πρώτη χρονιά είχαν λιγότερα παιδιά, και αυξήθηκαν τη δεύτερη, και κάθε χρόνο πηγαίνουν και καλύτερα.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία