Λόγια του Βαρδάρη

  • Κλειστή διάβαση για τυφλούς που βγάζει μάτι
    28/12/2019 17:01

    Κλειστή διάβαση για τυφλούς που βγάζει μάτι

    Η καταπάτηση δημόσιων χώρων είναι ανεπτυγμένο «σπορ» και στη χώρα και στην πόλη μας. Στο πλαίσιο, αυτό ιδιαίτερα… δημοφιλής είναι η επέκταση καταστημάτων, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πεζοδρόμια και πλατείες με αυτοσχέδιες κατασκευές που τις περισσότερες φορές αφαιρούν τη δυνατότητα από τους πεζούς να περάσουν από το σημείο. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που οι ιδιοκτήτες έχουν αποκτήσει αυτό το "δικαίωμα" πληρώνοντας αυξημένα δημοτικά τέλη, με συμφωνίες που πολλές φορές κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

    Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν έχουμε εξοικειωθεί με αυτό τριτοκοσμικό φαινόμενο, δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε απαθείς όταν θύματα αυτών των πρακτικών γίνονται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ΑμεΑ ή τυφλοί.

    Στη φωτογραφία του Γιάννη Παπανίκου από το INTIME NEWS φαίνεται ότι μια τέτοια κατασκευή έχει καταλάβει τη διάβαση τυφλών στο πεζοδρόμιο της οδού Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Οι αρμόδιοι έχουν τη υποχρέωση να επέμβουν άμεσα και είτε να φτιάξουν άλλη διάβαση για τους τυφλούς ή να ξηλώσουν την κατασκευή. Αυτό το χάλι μας προσβάλλει. Όλους…