ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές: Κανονικά τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση

Πού θα ξεκινήσουν μία ή δύο ώρες αργότερα

 27/01/2022 07:05

Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές: Κανονικά τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση
Φωτογραφία αρχείου

Κλειστά σχολεία καταγράφονται και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σε ορισμένους δήμους τα σχολεία θα ξεκινήσουν μία ή δύο ώρες αργότερα.

Σημειώνεται ότι αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι οι σχολικές μονάδες σε Αττική και Κρήτη θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, στα Χανιά ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν κανονικά με διά ζώσης διδασκαλία, ενώ δόθηκε εντολή στους Δήμους να αξιολογήσουν κατά περίπτωση την κατάσταση.


Η σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test την Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη - Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική και Κρήτη, αύριο Πέμπτη.

Επίσης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους εξής δήμους:

Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου

Μετά από εισήγηση των Δημάρχων Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, και Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες).

Δήμος Πύργου

Από τον Δήμο Πύργου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου καθώς και των Παιδικών Σταθμών.

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονου παγετού κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν για μια ακόμα μέρα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω COVID 19.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Α) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων(Θήβας και Βαγίων). Η απόφαση περιλαμβάνει και τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το Ειδικό Σχολείο Θήβας

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Την ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-01-2022, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στις Δ.Ε. Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης. Τα μαθήματα στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θα διεξαχθούν κανονικά.

Δήμος Καλαβρύτων

Ο δήμος Καλαβρύτων αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων, για τις 27 και 28 Ιανουαρίου 2022, σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ολικός παγετός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου μας, από τις 21.01.2022, τα οποία θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες, που δυσχεραίνουν την μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, κάτω του μηδενός, καθιστούν αδύνατη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών (ανοικτά παράθυρα κλπ.).

Δήμος Τήνου

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Tην παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλα Καλογεράκη έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Αιτία είναι οι προβλεπόμενες χαμηλές θερμοκρασίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Σχετικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη οι απομακρυσμένοι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι Σταθμοί στις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες. Δαφνές, Κυπαρίσσι, Πανεπιστήμιο.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, που καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση οχημάτων και πεζών και συνεκτιμώντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του SARS-CoV2, που απαιτεί την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27/1/2022.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Αποφασίζει με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και του Παιδικού Σταθμού Καντάνου, για την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον Δήμο μας που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά. Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022.

Οι Παιδικοί Σταθμοί Παλαιόχωρας και Κουντούρας θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Σφακίων

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, αποφασίζεται για αύριο Πέμπτη 27/1 και μεθαύριο Παρασκευή 28/1, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σφακίων.

Εξαιρούνται το Νηπιαγωγείο Βουβά και Σκαλωτής.

Δήμοι Μυλοποτάμου και Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Μυλοποτάμου και στο δήμο Αμαρίου με απόφαση των δημάρχων, Κόκκινου και Μουρτζανού, για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω παράτασης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ακόμα στο δήμο Αμαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Γουλιδάκη αναστέλλεται προσωρινά για την Πέμπτη 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022 η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου της Π.Ε. Λασιθίου.

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ σε όσα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν μετά τη διενέργεια self test.

Πού ξεκινούν τα μαθήματα αργότερα

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν στις 10:00, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω του παγετού.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα γίνει στις 19:15.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμο Βοΐου

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ..

Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βελβεντού

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών αύριο Πέμπτη 27/1/2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10 π.μ.

Δήμος Σερβίων

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 θα λειτουργήσουν από τις 9:15 λόγω παγετού.

Δήμος Γρεβενών

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στις 10 το πρωί.

Δήμος Παλαμά

Με απόφαση του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου η έναρξη του ωραρίου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει τόσο την Πέμπτη (27/1) όσο και την Παρασκευή (28/1) στις 10.00 π.μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασίων που επικρατούν και τα παράλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που είναι σε ισχύ.

Οι Παιδικοί Σταθμοί Παλαμά και Προαστίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μουζακίου

Από τον Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη (27/01/2022) και την Παρασκευή (28/01/2022), λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών ισχυρού παγετού που επικρατούν στην περιοχή μας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του, θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Δήμος Άργους Μυκηνών (και κλειστά σχολεία)

Συνεκτιμώντας τον ισχυρό παγετό που πλήττει την περιοχή μας κατά τις πρωινές ώρες και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους, ενημερώνουμε πώς όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Άργους-Μυκηνών, θα λειτουργήσουν, την Πέμπτη 27/01/2022, από την 11η π.μ..

Οι κάτωθι αναφερόμενες εκπαιδευτικές δομές την 27.01.2022, ημέρα Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστές:

- Δημοτικά Σχολεία Λιμνών, Λυρκείας, Σκοτεινής
- Νηπιαγωγεία Λυρκείας, Σκοτεινής
-Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Ο Παιδικός Σταθμός Λιμνών, την 27.01.2022, ημέρα Πέμπτη, θα παραμείνει κλειστός.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’αριθ. 185/25-01-2022 απόφασή μας.

Δήμος Ερμιονίδας

Συμφωνα με ανακοίνωση, η ώρα έναρξης των μαθημάτων θα είναι στις 10:00 πμ, αύριο Πέμπτη 27.01.2022, στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας, λόγω παγετού.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά σχολεία καταγράφονται και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σε ορισμένους δήμους τα σχολεία θα ξεκινήσουν μία ή δύο ώρες αργότερα.

Σημειώνεται ότι αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι οι σχολικές μονάδες σε Αττική και Κρήτη θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, στα Χανιά ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν κανονικά με διά ζώσης διδασκαλία, ενώ δόθηκε εντολή στους Δήμους να αξιολογήσουν κατά περίπτωση την κατάσταση.


Η σχετική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test την Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη - Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική και Κρήτη, αύριο Πέμπτη.

Επίσης, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στους εξής δήμους:

Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου

Μετά από εισήγηση των Δημάρχων Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, και Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες).

Δήμος Πύργου

Από τον Δήμο Πύργου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου καθώς και των Παιδικών Σταθμών.

Με απόφαση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, έντονου παγετού κατά τις πρωινές κυρίως ώρες και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν για μια ακόμα μέρα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω COVID 19.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Α) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων(Θήβας και Βαγίων). Η απόφαση περιλαμβάνει και τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το Ειδικό Σχολείο Θήβας

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Την ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-01-2022, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στις Δ.Ε. Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης. Τα μαθήματα στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, θα διεξαχθούν κανονικά.

Δήμος Καλαβρύτων

Ο δήμος Καλαβρύτων αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων, για τις 27 και 28 Ιανουαρίου 2022, σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ολικός παγετός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου μας, από τις 21.01.2022, τα οποία θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες, που δυσχεραίνουν την μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, κάτω του μηδενός, καθιστούν αδύνατη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών (ανοικτά παράθυρα κλπ.).

Δήμος Τήνου

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Tην παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλα Καλογεράκη έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Αιτία είναι οι προβλεπόμενες χαμηλές θερμοκρασίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Σχετικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη οι απομακρυσμένοι Παιδικοί Σταθμοί για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι Σταθμοί στις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες. Δαφνές, Κυπαρίσσι, Πανεπιστήμιο.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, που καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση οχημάτων και πεζών και συνεκτιμώντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του SARS-CoV2, που απαιτεί την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27/1/2022.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δήμος Καντάνου Σελίνου

Αποφασίζει με την σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και του Παιδικού Σταθμού Καντάνου, για την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον Δήμο μας που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά. Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022.

Οι Παιδικοί Σταθμοί Παλαιόχωρας και Κουντούρας θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Σφακίων

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, αποφασίζεται για αύριο Πέμπτη 27/1 και μεθαύριο Παρασκευή 28/1, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σφακίων.

Εξαιρούνται το Νηπιαγωγείο Βουβά και Σκαλωτής.

Δήμοι Μυλοποτάμου και Αμαρίου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Μυλοποτάμου και στο δήμο Αμαρίου με απόφαση των δημάρχων, Κόκκινου και Μουρτζανού, για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω παράτασης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ακόμα στο δήμο Αμαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Γουλιδάκη αναστέλλεται προσωρινά για την Πέμπτη 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022 η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου της Π.Ε. Λασιθίου.

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ σε όσα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν μετά τη διενέργεια self test.

Πού ξεκινούν τα μαθήματα αργότερα

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν στις 10:00, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω του παγετού.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα γίνει στις 19:15.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμο Βοΐου

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ..

Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βελβεντού

Λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών αύριο Πέμπτη 27/1/2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10 π.μ.

Δήμος Σερβίων

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 θα λειτουργήσουν από τις 9:15 λόγω παγετού.

Δήμος Γρεβενών

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στις 10 το πρωί.

Δήμος Παλαμά

Με απόφαση του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου η έναρξη του ωραρίου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει τόσο την Πέμπτη (27/1) όσο και την Παρασκευή (28/1) στις 10.00 π.μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασίων που επικρατούν και τα παράλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που είναι σε ισχύ.

Οι Παιδικοί Σταθμοί Παλαμά και Προαστίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μουζακίου

Από τον Δήμο Μουζακίου ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη (27/01/2022) και την Παρασκευή (28/01/2022), λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών ισχυρού παγετού που επικρατούν στην περιοχή μας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στους βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του, θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Δήμος Άργους Μυκηνών (και κλειστά σχολεία)

Συνεκτιμώντας τον ισχυρό παγετό που πλήττει την περιοχή μας κατά τις πρωινές ώρες και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους, ενημερώνουμε πώς όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Άργους-Μυκηνών, θα λειτουργήσουν, την Πέμπτη 27/01/2022, από την 11η π.μ..

Οι κάτωθι αναφερόμενες εκπαιδευτικές δομές την 27.01.2022, ημέρα Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστές:

- Δημοτικά Σχολεία Λιμνών, Λυρκείας, Σκοτεινής
- Νηπιαγωγεία Λυρκείας, Σκοτεινής
-Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Ο Παιδικός Σταθμός Λιμνών, την 27.01.2022, ημέρα Πέμπτη, θα παραμείνει κλειστός.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’αριθ. 185/25-01-2022 απόφασή μας.

Δήμος Ερμιονίδας

Συμφωνα με ανακοίνωση, η ώρα έναρξης των μαθημάτων θα είναι στις 10:00 πμ, αύριο Πέμπτη 27.01.2022, στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας, λόγω παγετού.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία