Λόγια του Βαρδάρη

  • Καταψηφίστε αλλά να υπάρχει… λόγος και αιτία
    18/07/2019 19:05

    Καταψηφίστε αλλά να υπάρχει… λόγος και αιτία


    Να θεσμοθετηθεί διαδικασία αιτιολόγησης της απόφασης καταψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος περιφερειών και δήμων, προτείνει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

    «Πρέπει να σταματήσει η άρνηση για την άρνηση. Ωρίμασαν οι συνθήκες η ενδεχόμενη αρνητική ψήφος να συνοδεύεται από αιτιολογημένη αντιπρόταση. Το έχω προτείνει και στο παρελθόν, το επαναφέρω και τώρα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Αγοραστός και επισήμανε, ότι μέχρι τώρα οι παρατάξεις της μειοψηφίας στην πλειονότητά τους καταψήφιζαν τους προϋπολογισμούς έχοντας την ασφάλεια της πλειοψηφίας, δηλαδή γνωρίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός καθώς, στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν περιφέρειες και δήμοι. Δηλαδή, όπως είπε, δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά μαθητών, να καταβληθούν επιδόματα σε άτομα με αναπηρία, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ούτε καν οι εξετάσεις άδειας εξάσκησης επαγγέλματος.

    Ερωτηθείς μάλιστα για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές του Κλεισθένη για τη κυβερνησιμότητα των περιφερειών και δήμων, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ δήλωσε πως «η κυβερνησιμότητα είναι εθνικό και κοινωνικό συμφέρον», ενώ τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας αλλαγών στην Οικονομική Επιτροπή και τις διαδικασίες ψηφοφοριών στα συμβούλια.