ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλή μας συνέχεια

 01/06/2022 16:00

Με τον κορονοϊό να είναι σε αποδομή -ευτυχώς μειώνεται- και να έχουμε φτάσει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2021 όσον αφορά τα κρούσματα και στα επίπεδα του Αυγούστου 2021 όσον τους νεκρούς, με 80-85% εμβολιασμένους και με το 40% του πληθυσμού να έχει νοσήσει ελπίζουμε ότι τελειώνει ότι μας βασάνισε δυόμιση χρόνια.

Άλλο κακό να μη μας βρει αν και η Ρωσία δεν μας έχει αφήσει σε ησυχία. Εισέβαλε στην Ουκρανία ελπίζοντας ότι γρήγορα θα την καταλάβει και θα αναστήσει την τσαρική Ρωσία ή την ΕΣΣΔ (ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζεις έλκεσαι από ένα από τα δύο -φυσικά όχι για όλα τα κόμματα…) και κατάφερε να αναστήσει και να ενισχύσει το ΝΑΤΟ.

Θα δούμε φυσικά στην καθημερινότητα μας πως θα επιδράσουν όλα αυτά. Προς το παρόν όλοι αισθανόμαστε τις επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών, τον πληθωρισμό, βλέπουμε την προσπάθεια της γείτονος Τουρκίας να ενισχύσει την θέση της και τον Πρόεδρό της να προσπαθεί να κερδίσει εκλογές που μετά από μεγάλο διάστημα κινδυνεύει να χάσει. Ξαναζούμε την «εισβολή» μεταναστών από τα τουρκικά παράλια και τον Έβρο. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν θα είναι ήσυχο και ήρεμο.

Στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές για την μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από οικονομικό σε πολιτικό θεσμό. Για τις εκλογές του 2024 μπορεί να υπάρξουν ενιαία κόμματα -απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε πολιτικό θεσμό, εκλογή του επικεφαλής και ενίσχυση του κοινοβουλίου. Σίγουρα οι εθνικές εκλογές στις 27 χώρες θα παίξουν τον ρόλο τους. Με αρχή την Γαλλία που 12 και 19 Ιουνίου θα εκλέξει νέο κοινοβούλιο και όπως φαίνεται δεξιοί και αριστεροί αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μειοψηφία. Πάλι ανάλογα με το κόμμα που υποστηρίζεις (όχι φυσικά για όλα) συντάσσεσαι με τους δεξιούς ή αριστερούς απομονωτιστές. Δυστυχώς στην Γαλλία φαίνεται να υπερτερεί η αντίδραση στον Μακρόν (και η πρόθεση απομόνωσης από την ΕΕ) από την παραδοσιακή αντίδραση στο Εθνικό Μέτωπο της ΛεΠέν. Αλλά με αυτό τον τρόπο και οι δύο (δεξιοί και αριστεροί απομονωτιστές) θα καταφέρουν να ενισχυθεί η ιδέα της ενοποίησης στην Γαλλία!

Στα δικά μας αναμένουμε μετά την διεξαγωγή των συνεδρίων των κομμάτων και την εκλογή των οργάνων τους την διαμόρφωση προτάσεων και προγραμματικές αναφορές. Περιμένουμε ανοιχτά και λειτουργούντα κόμματα! Για όλους μας νομίζω πέρασε ο καιρός των εκβιαστικών διλημμάτων. Για όλους; Αυτοί που κέρδισαν με την επίκληση της πρώτης φοράς ονειρεύονται την δεύτερη φορά που θα αποκαταστήσει κάποιους στους χαμένους παραδείσους τους και θα βάλει άλλους δευτεροφορίτες σε παραδείσους. Ή αυτοί ή εμείς, τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν κ.λπ., κ.λπ.

Ας είναι σοβαρό το κομματικό μας σύστημα να ξεπεράσει τα διλλήματα και το εκλογικό σώμα να ασχοληθεί με προγραμματικά και ρεαλιστικά στοιχεία αντί με φρούδες υποσχέσεις. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ (καλά να είμαστε) και το τέλος το επόμενο Πάσχα (16 Απριλίου 2023).

Ενδιάμεσα θα δούμε πολλά και διάφορα…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 29.05.2022

Δημοφιλείς Απόψεις