ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αντοχές

 27/12/2020 20:00

Διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αναρτήσεις διάφορων «ψεκασμένων» που επιμένουν να αμφισβητούν την βλαπτική επέλαση του κορονοϊού στην κοινωνία των ανθρώπων και βγαίνω από τα ρούχα μου. Βέβαια, μετά από όσα έχουν συμβεί, ουδείς τολμά να ισχυριστεί ότι ο ιός «δεν υπάρχει» κι ότι όλα όσα τραβάμε είναι κόλπα για να βγάλουν λεφτά αυτοί που πουλάνε μάσκες, εμβόλια, ή εμπορεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα!!!

Και πώς να πείσουν οι συνωμοσιολόγοι, όταν πλέον ο ιός έχει χτυπήσει τόσους πολλούς, που όλοι μας έχουμε παραδείγματα προσβεβλημένων ακόμη στον κλειστό πυρήνα των ανθρώπων μας;

Για να πω την αλήθεια, προσωπικά ανήκω σε εκείνους που αρνούνται πλέον να μπουν σε κάθε συζήτηση με δαύτους. Δεν μπορείς να πείσεις έναν κολλημένο σε εμμονές ότι η γη γυρίζει όταν αυτός πιστεύει ότι είναι επίπεδη. Κι όταν -επιπλέον- είναι βέβαιος πως όποιος διαφωνεί με την αλήθεια του, το κάνει επειδή είναι πρόβατο ή επειδή τα πήρε…

Τον αφήνεις στον κόσμο του και φροντίζεις μόνον να θωρακιστείς ώστε να μην του επιτρέψεις να κάνει ζημιά, να παρασύρει, να δυναμιτίσει, να σου σπάσει τα νεύρα.

Μετά από όσα έχουν συμβεί, οι ψεκασμένοι εγκατέλειψαν τον αρχικό τους μύθο πως «δεν υπάρχει κορονοϊός» και το… ακλόνητο ερώτημά τους: « είδες κανέναν να νοσήσει, είδες κανέναν νεκρό…» και επικεντρώνονται στα…εμβόλια.

Τώρα, κατευθύνουν όλη την βλακώδη μαχητικότητά τους στο ότι τα εμβόλια θα τροποποιήσουν το DNA ενός εκάστου κι έτσι οι ισχυροί του κόσμου θα μπορούν να διαμορφώνουν την υγεία μας, τις αντοχές των ζωτικών μας οργάνων, την εμφάνισή μας κλπ.

Μάλιστα, οι πιο προχωρημένοι συνωμοσιολογικά από αυτούς, υποστηρίζουν ότι μέσω του εμβολίου, μπαίνει ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ στον οργανισμό καθενός, πράγμα που σημαίνει ότι ο άρχων του κακού- ο Μπιλ Γκέιτς για παράδειγμα- θα μπορεί να δίνει εντολή μέσω του τσιπ, να πεθάνει ο κυρ Μήτσος στα Δριμύκλαβα και η Μαρία η φουρνάρισσα στην Τραχανοπλαγιά.

Τους επόμενους μήνες, αναμένουμε να αυξηθεί η αντιεμβολιαστική δράση των «ψεκασμένων», στην προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν την άγνοια και την δικαιολογημένη φοβία ορισμένων ανθρώπων που ανησυχούν για ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων.

Θα ακούσουμε πολλά. Πάρα πολλά.

Το μόνο που δεν θα ακούσουμε, θα είναι ότι μια χαρά είμαστε χωρίς εμβόλιο, ας συνεχίσουμε έτσι…

Αυτό που έχουν κατά νου- αλλά δεν τολμούν να το πουν στα ίσια- είναι: «εμβολιαστείτε εσείς, για να μην κινδυνέψουμε εμείς, είτε από τον ιό, είτε από παρενέργειες»…

Παραμερίζω τις αρνητικές σκέψεις, επιβάλλοντας στον εαυτό μου να μπει σε κλίμα Χριστουγέννων. Γεροί να είμαστε, θα τα θυμόμαστε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα τα φετινά.

Θα είναι πράγματι μοναδικά, καθώς δεν θα έχουν τίποτε από όσα στο πέρασμα δεκαετιών είχαν ταυτιστεί με την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τα κάλαντα, η γεμάτη αγορά, η κοσμοπλημύρα σε δρόμους και πλατείες, τα γλέντια, τα λαμπερά ρεβεγιόν, οι παρέες, τα ταξίδια, οι επισκέψεις, τα τραπεζώματα και οτιδήποτε άλλο σηματοδοτούσε το γιορταστικό δεκαπενθήμερο.

Καλά Χριστούγεννα…


*************************************************************************************************************************

«Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε» έλεγαν σκωπτικά από την εποχή του Όθωνα οι πρόγονοί μας και είναι μία ακόμη από τις παροιμίες που ταίριαξαν γάντι σε ό,τι περνάμε φέτος με τον κορονοϊό. Χριστούγεννα σήμερα και σε δυο μέρες, την Κυριακή με τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού (για συμβολικούς λόγους) ξεκινά και στη χώρα μας το ταξίδι προς την κανονικότητα, όμως ο κορονοϊός έχει βάλει σκοπό να μας εξοντώσει.

Κι εκεί που συνηθίσαμε να τραγουδάμε το λαϊκό άσμα «Χριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα», ήρθαν τα μαντάτα από τη Βρετανία και φέτος άδουμε για τα «Χριστούγεννα τα μεταλλαγμένα». Αυτό που όλοι φοβούνταν από την αρχή, πως η μάχη με έναν τόσο δυνατό αλλά και τόσο άγνωστο αντίπαλο θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο εάν αυτός δεν... κάτσει ήσυχα, αλλά μεταλλαχτεί, έγινε και μάλιστα πολύ πιο κοντά μας από την ορίτζιναλ εκδοχή του. Το Λονδίνο καταγράφει δεκάδες περιπτώσεις λοίμωξης από ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και η αγωνία είναι στο μη παρέκει.

Για να εξηγούμαστε και να μην τρομοκρατούμε και τρομοκρατούμαστε, κανείς (ακόμη τουλάχιστον) δε μπορεί να πει με σιγουριά πως ο μεταλλαγμένος ιός είναι πιο φονικός. Τουναντίον, οι ειδικοί –και κυρίως η κυβέρνηση Τζόνσον- επιμένουν πως τα μόνα στοιχεία που έχουν είναι πως μεταδίδεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα που φτάνει ακόμη και το 70%. Επομένως, ο φόβος δεν έγκειται στη δύναμη του νέου, αλλά πως μπορεί να ακυρώσει το όπλο που αναπτύχθηκε εναντίον του παλιού, δηλαδή τα εμβόλια.

Κι αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές, απλώς εμείς δεν χρειάστηκε ποτέ να ασχοληθούμε με τα των ιών, των εμβολίων και των πανδημιών. Κάθε φορά που ένας ιός μεταλλάσσεται, χρειάζεται η επιστήμη να τρέχει από πίσω, να προσαρμόζεται και να ρίχνει μέσα στο «μαγικό φίλτρο» της επιπλέον υλικά, κάτι που ουσιαστικά συμβαίνει κάθε χρόνο με το εμβόλιο της γρίπης. Επομένως, για την επιστήμη και την ιατρική κοινότητα είναι μια κανονική διαδικασία.

Έλα, όμως, που ο Covid-19 δεν είναι ούτε γριπούλα (έστω και μεταλλασσόμενη) ούτε απειλεί όσο οι «νορμάλ ιοί». Η πανδημία συντάραξε τη ζωή μας, τη διέλυσε κυριολεκτικά και μεταφορικά και τα εμβόλια που με ταχύτητα αστραπής ανέπτυξαν φαρμακευτικοί κολοσσοί και πανεπιστήμια είναι το θαύμα που θα βάλει φρένο. Αλίμονο αν πριν τα δούμε, μας τα καταστήσει άχρηστα ο ιός που τώρα στις... καθυστερήσεις, αποφάσισε να παίξει και το χαρτί της μετάλλαξης, λες και λίγα σατανικά έκανε μέχρι τώρα.

Πάντως, επειδή όπως όλοι –εκτός των ψεκασμένων- καταλάβαμε μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα είναι να εμπιστεύεται και να δίνει χώρο, χρόνο και άφθονη χρηματοδότηση στους κάθε είδους ειδικούς, κι επειδή είναι και μέρα γιορτής σήμερα και πρέπει να είναι το μήνυμα και η σκέψη όλων μας θετική, οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι και οι παρασκευαστές των πρώτων εμβολίων δηλώνουν σίγουροι πως τα εμβόλια δεν επηρεάζονται από αυτή την μετάλλαξη και θα κάνουν τη δουλειά τους.

Σε μας τώρα απομένει να κάνουμε τη δική μας. Κι αυτή είναι να μη δώσουμε κανένα χώρο και καμιά χαραμάδα στον Covid-19 να μεταδοθεί στους αγαπημένους μας, να μεταλλαχτεί περαιτέρω και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Κι όταν φτάσει η σειρά μας, να ανταποκριθούμε ασμένως στο κάλεσμα για εμβολιασμό γιατί μονάχα έτσι θα τελειώσει επιτέλους ο εφιάλτης μας.

Χρόνια πολλά, κρατάτε γερά και κρατηθείτε μακριά. Πανδημία είναι, θα περάσει...

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 25-27 Δεκεμβρίου 2020.