ΑΠΟΨΕΙΣ

Και πολύ του πέφτουν...

 30/10/2018 12:00

Ο Σάββας Ξηρός ζητά να βγει από τη φυλακή επικαλούμενος αναπηρία που προκλήθηκε επειδή έσκασε στα χέρια του βόμβα με την οποία θα σκότωνε  μερικούς ακόμη.  Σε όσους φαίνεται εξοργιστικό να αφήνεται ελεύθερος ένας κατά συρροήν δολοφόνος που δεν ζήτησε συγνώμη, απαντά ότι δεν σέβονται το νομικό πολιτισμό.  Βλέπεις το εγκεφαλικό να έρχεται μετωπικά αλλά σκέφτεσαι ότι οι εγκληματίες της 17 Νοέμβρη έχουν και το δίκιο τους. Δεν  ένιωσαν αποδοκιμασία. Στην χώρα όπου μέχρι χθες χρειαζόταν τροχονόμος για να ρυθμίζει τις πορείες, διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας δεν έγινε ποτέ, η εφημερίδα που κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσίευε τις προκηρύξεις του Γιωτόπουλου θεωρείτο συνώνυμη της προόδου και μερικές από τις κοινωνικές καρικατούρες που παρήλασαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη είναι σήμερα κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί. Αυτούς ψήφισε ο σοφός λαός που νόμιζε ότι θα γλυτώσει τον ΕΝΦΙΑ! 

Αν τυχόν ανησυχείτε, δεν υπάρχει λόγος!  Ο Ξηρός θα βγει σύντομα. Οι δικαστές δεν έχουν αρμοδιότητα να αξιολογήσουν την υπόθεση. Δεμένα είναι τα χέρια τους. Εκατοντάδες μορφές του σκληρού εγκλήματος επέστρεψαν στα σπίτια τους χάρις στο νόμο Παρασκευόπουλου και κοροϊδεύουν τις μανάδες των θυμάτων τους, κάποιοι  το έριξαν πάλι στο έγκλημα, η στοιχειώδης νοημοσύνη προειδοποιούσε ότι θα στηνόταν βιομηχανία ψευδών ή πλαστών  πιστοποιητικών, οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων που κάτι περισσότερο ξέρουν από την σωφρονιστική πραγματικότητα ήταν κατηγορηματικά αντίθετες, οι δικηγορικοί σύλλογοι το ίδιο αλλά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ευκολότερα απ΄  όσο είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη διάρκεια του παστεριωμένου γάλακτος. Ακόμη και σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης αρνείται να κατανοήσει ποια καταστροφή προκάλεσε το δημιούργημα της ιδεοληψίας του. Αλλά κι αυτός έχει ένα δίκιο.  Τα ίδια έλεγε πάντοτε. Δεν φταίει που έγινε κυβέρνηση η παρέα του Καρανίκα και του Λάμπρου και εκείνη τον φώναξε να κάνει νόμο τις αιρετικές αντιλήψεις του. Ο σοφός λαός που νόμιζε ότι θα καταργήσουν τα διόδια και θα τον αφήσουν να πιστολιάσει το δάνειο!

Μαθητές  εισβάλλουν στο γραφείο του υπουργού παιδείας, ένας ανεβαίνει στο τραπέζι κρατώντας ντουντούκα, κοριτσάκια από κάτω τον χειροκροτούν, είναι ο ήρωάς τους, τι παραπάνω είχε ο Τσίπρας και  έγινε πρωθυπουργός; Φωνάζουν υστερικά ότι  η κυβερνητική πολιτική για την παιδεία «διαλύει τις ζωές» τους. Ακριβώς το ίδιο φώναζαν οι βολεμένοι του συστήματος στις πλατείες εννοώντας να μην μειωθεί το εφάπαξ στη ΔΕΗ. Ο Ρουβίκωνας μπουκάρει στη Φιλοσοφική Αθηνών, τσαμπουκά παίρνει ένα γραφείο, τρέχα να τον βγάλεις. Και αυτοί έχουν το δίκιο τους. Το λέει και το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου, η βία δεν μπορεί να εξαλειφθεί από το Πανεπιστήμιο, ζήτω ο αιώνιος διάλογος με τα «παιδιά».  Αυτά και αυτούς ψήφισε ο σοφός λαός που για να αγοράσει μισό κιλό φέτα δοκιμάζει από δέκα τενεκέδες αλλά πίστεψε ότι θα συνεχίσει να βγαίνει στη σύνταξη στα πενήντα και ότι κατάργηση των πανελληνίων σημαίνει ότι το παιδί του θα περάσει με τρία στην Ιατρική Αθηνών.  

Εδώ που τα λέμε,  και πολύ του πέφτουν…


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ"