Λόγια του Βαρδάρη

 • Και… «κινητά μαγαζιά» χωρίς μάσκες (φωτ.)
  20/08/2020 14:10

  Και… «κινητά μαγαζιά» χωρίς μάσκες (φωτ.)

  «Οργώνουν» τις παραλίες της Χαλκιδικής πλανόδιοι πωλητές όλων των ειδών. Την ώρα που ξεκουράζονται, όσοι Έλληνες και ξένοι μπορούν, στις ακτές της Κασσάνδρας αυτοί προσπαθούν να πλασάρουν τα προϊόντα τους χωρίς αποστάσεις, μάσκες και γάντια.

  Όπως μας λέει αναγνώστρια της στήλης, που μας έστειλε τη σημερινή φωτογραφία από το Πευκοχώρι, «ευτυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί πελάτες που να ρισκάρουν τη ζωή τους, πιάνοντας και αγοράζοντας αμφιβόλου ποιότητας γυαλιά ή οτιδήποτε άλλο φθηνό και ενδεχομένως "βρώμικο" χωρίς τα ανάλογα προστατευτικά μέσα».

  Εργαζόμενος σε παραθαλάσσιο μπαρ μας είπε και για τα δικά τους ρίσκα. «Στις παραλίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πόδι, ανάμεσα σε λουόμενους, μπορείς να βρεις εκτός από «κινητά μαγαζιά», αλλοδαπούς «φυσιοθεραπευτές», «κομμώτριες» «νυχούδες» κι ό,τι άλλο δεν φαντάζεσαι… Εκτός από τους τουρίστες κινδυνεύουμε κι εμείς, αφού εμείς οι εποχικοί εργαζόμενοι για λίγα μεροκάματα καλούμαστε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπέζια κλπ».

  Να θυμίσουμε ότι σε λίγες ώρες θα εφαρμοστούν ή τουλάχιστον ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα στην Χαλκιδική, όπως και στην Μύκονο, λόγω περισσότερων κρουσμάτων covid19.

  planodioi-karapanagiwtidou2.jpg
  planodioi-karapanagiwtidou.jpg
Δείτε ακόμα