ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία θα μας λύσει τα χέρια

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη

 30/05/2023 20:32

Κ. Μητσοτάκης: Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία θα μας λύσει τα χέρια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη "βόμβα" της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στον Άγιο Νικόλαο.

«Όμως το εμπόδιό μας, φίλες και φίλοι, είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: "δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Για αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου.

Αλλά για να το κάνουμε όλο αυτό πρέπει αυτή τη νέα κοινωνική μαζική συμμαχία την οποία χτίσαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να τη συντηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Μοχό και συνομίλησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού και το Πισκοπιανό, όπου επίσης είχε συνομιλία με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον 'Αγιο Νικόλαο.

Σας ευχαριστώ γι' αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για τη στήριξή σας, για τον αγώνα τον οποίον κάναμε μαζί για να μπορέσει όλη η Κρήτη επιτέλους να είναι γαλάζια. Ένα προσωπικό μου στοίχημα, το οποίο καταφέραμε και κερδίσαμε μετά από πολύ αγώνα και πολλές δυσκολίες.

Θέλω να σας πω πόσο ικανοποιημένος και συγκινημένος είμαι από αυτή την υποδοχή η οποία μου έχει γίνει. Σήμερα στο Λασίθι ξεκίνησα από τη Σητεία, περάσαμε από το Μακρύ Γιαλό, πήγαμε στην Ιεράπετρα, τώρα εδώ στον 'Αγιο Νικόλαο.

Θα γυρίσουμε πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό, πόλη-πόλη και πάλι την Ελλάδα για να στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης και στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί, φίλες και φίλοι, στις 21 Μαΐου κάναμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα, αλλά το βήμα αυτό δεν θα ολοκληρωθεί έως ότου πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από μία σταθερή και ισχυρή αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Και αυτή η αυτοδυναμία, φίλες και φίλοι, είναι απαραίτητη σήμερα, περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ, διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε το πολύ σημαντικό έργο το οποίο κάναμε από το 2019, από τότε που μας εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός.

Και εσείς εδώ στο Λασίθι και ειδικά στον 'Αγιο Νικόλαο, μία πόλη την οποία προσωπικά αγαπώ πολύ, έχω περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ ως νεαρός και αισθάνομαι πάντα ότι γυρίζω στο σπίτι μου όταν έρχομαι εδώ στο Λασίθι και ειδικά στον 'Αγιο Νικόλαο. Και χαίρομαι γιατί και ανάμεσά μας είναι και πολλοί φίλοι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Αλλά αυτό το σημαντικό έργο, το αποτύπωμα του οποίου το βλέπετε ήδη εσείς στην καθημερινή σας ζωή, πρέπει να συνεχιστεί. Χαίρομαι που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει τόσο θετικά για το νησί μας, για την Κρήτη μας. Θα έχουμε μία χρονιά ρεκόρ φέτος, ρεκόρ στις αυξήσεις, ρεκόρ στα έσοδα.

Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν. Ήταν αποτέλεσμα μίας πολύ συστηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία στήριξε τον τουρισμό, τη βαριά μας βιομηχανία, αύξησε τα εισοδήματα, έφερε πολλές νέες επενδύσεις, κράτησε την κοινωνία και ειδικά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όρθιους στη δύσκολη εποχή του κορονοϊού, για να μπορούμε σήμερα να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Και ναι, εγώ το πιστεύω ακράδαντα, φίλες και φίλοι, ότι μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια πήγαμε την Ελλάδα μπροστά, αλλά οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μπροστά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Η οικονομία θα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα μπορούμε πια να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά για βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Θα φτάσουμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, στα 950 ευρώ τον κατώτατο μισθό. Είναι εφικτοί στόχοι αυτοί, μπορούν να γίνουν πράξη μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά για να μπορούμε να τους κάνουμε πράξη, χρειάζεται να ξεπεράσουμε ένα ακόμα τελικό εμπόδιο. Και αυτό είναι το εμπόδιο της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Θέλω να γνωρίζετε -εδώ ακούω διάφορα προγνωστικά για το τι ποσοστό θα πάρουμε- πάντως πρέπει να σας πω ότι το σχεδόν 41% δεν το έβλεπε κανείς.

Εμείς το πιστεύαμε βέβαια, γιατί ξέραμε ότι μιλούσαμε και στο μυαλό και στην ψυχή των Ελλήνων, όταν τους μιλούσαμε τη γλώσσα της αλήθειας και τους λέγαμε να πιστέψουν το σχέδιό μας και το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει ημιτελής.

Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη «βόμβα» της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Και αυτή η ισχυρή πλειοψηφία, σήμερα όλοι το ξέρουμε, ένα κόμμα μόνο μπορεί να την διεκδικήσει και να την πετύχει. Σήμερα ουσιαστικά υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα, μόνο. Είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει δεύτερη. Οι υπόλοιποι ανταγωνίζονται απλά για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση.

Αλλά στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση της αυτοδύναμης Ελλάδος.

Εξάλλου, φρόντισαν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να το καταστήσουν απολύτως σαφές. Τι μας είπε ο κ. Ανδρουλάκης; Λέει, «και 149 Βουλευτές να έχετε, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης». Ακριβώς γιατί δεν μπορούν και γιατί κατά βάθος δεν θέλουν να το κάνουν. Βολεύονται να είναι στην αντιπολίτευση.

Η ευθύνη της διακυβέρνησης πέφτει εκ των πραγμάτων στους ώμους τους δικούς μας και θέλω να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα, αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, εμένα με γέμισε με ακόμα περισσότερη ευθύνη.

Γιατί ξέρω τι σημαίνει και πόσο δύσκολο είναι να ηγείσαι μίας χώρας η οποία κάνει προσπάθεια, επιτέλους, να αφήσει πίσω της δύσκολες εποχές. Αλλά και η αγάπη σας και η εμπιστοσύνη σας με κάνει ακόμα πιο αποφασισμένο να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, να αλλάξουμε αυτά τα οποία μας πλήγωσαν και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, επιτέλους, ισχυρά και δυνατά μπροστά για την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε.

Και σήμερα εγώ αισθάνομαι ότι η κοινωνία έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ήδη στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει απλά να την επιβεβαιώσει και να την επικυρώσει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Όμως το εμπόδιό μας, φίλες και φίλοι, είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: «δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Γι' αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου.

Αλλά για να το κάνουμε όλο αυτό πρέπει αυτή τη νέα κοινωνική μαζική συμμαχία την οποία χτίσαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να τη συντηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Για εμένα, τίποτα δεν μου έδωσε μεγαλύτερη ικανοποίηση, φίλες και φίλοι, από τους συμπολίτες μας οι οποίοι σε αυτή την κάλπη μάς ψήφισαν για πρώτη φορά.

Ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει το 2019, είχαν φοβηθεί, δεν ήταν σίγουροι. Αλλά τώρα, βλέποντας το έργο μας, βλέποντας το λόγο μας, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε πάντα τα προβλήματα των πολιτών, με σεμνότητα, με ειλικρίνεια, με αλήθεια, μας στήριξαν σε αυτή την κάλπη.

Αλλά γύρισαν την πλάτη και σε κάποιους οι οποίοι μπέρδεψαν την πολιτική αντιπαράθεση με την τοξικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Γύρισαν την πλάτη σε κάποιους που νόμιζαν ότι πολιτική είναι μόνο να βρίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Γύρισαν την πλάτη σε αυτούς οι οποίοι παρουσίαζαν μία Ελλάδα μαύρη, κατάμαυρη όταν εσείς οι ίδιοι ξέρατε ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα στην οποία ζούμε. Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα σήμερα, αλλά είναι μια πολύ καλύτερη χώρα απ' ότι ήταν το 2019. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, γύρισαν την πλάτη και πρέπει να ξαναγυρίσουν την πλάτη οι πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, είναι η πραγματική δύναμη προόδου και μεταρρύθμισης στη χώρα μας. Είναι αυτή η οποία τελικά στρέφει την προσοχή της, πρώτα και πάνω απ' όλα, στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Όσο με χαροποίησε η μεγάλη μας εκλογική επιτυχία στην Κρήτη, άλλο τόσο με χαροποίησε η συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις λαϊκές συνοικίες, ειδικά της Αθήνας.

Γιατί έγινε αυτό, φίλες και φίλοι; Διότι πήγαμε και μιλήσαμε σε αυτούς τους ανθρώπους για τα προβλήματά τους. Για τις έγνοιες τους, για τις δουλειές τους, για τα εισοδήματά τους. Γιατί ξέρουν ότι τους στηρίξαμε στις δύσκολες εποχές της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Γιατί νοιάζονται για το πώς θα έχουν ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Και εδώ, να ανοίξω μια παρένθεση, θέλω να γνωρίζετε ότι όλες οι δομές υγείας του Λασιθίου θα στηριχθούν από την επόμενη κυβέρνηση με τον τρόπο που χρειάζεται.

Έχω πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής σας. Και να γνωρίζετε ότι η επόμενη τετραετία για εμένα θα είναι ένα προσωπικό στοίχημα ανάταξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, από τις προληπτικές εξετάσεις, φτάνοντας σε νοσοκομεία τα οποία μπορεί να είναι μικρά αλλά πρέπει να λειτουργούν καλά και να είναι πλήρως στελεχωμένα.

Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία, πολλοί από τους οποίους θα έρθουν να στελεχώσουν και τα δικά σας νοσοκομεία, για να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μόνιμα παράπονα, «δεν έχουμε γιατρούς», «καθυστερούν τα χειρουργεία». Όλα αυτά πρέπει επιτέλους να τα αφήσουμε πίσω μας και να ξέρετε ότι αυτό για εμένα αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

Όμως, για να μην τρέχουμε πριν μπορέσουμε να περπατήσουμε, τονίζω ότι αυτή τη στιγμή το μέλημά μας είναι να φτάσουμε απολύτως συσπειρωμένοι και ενωμένοι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ξέρω ότι απευθύνομαι σε παλιούς αγωνιστές της παράταξης. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς διότι δεν ήταν πάντα τα πράγματα -έτσι δεν είναι Γιάννη;- ειδικά στην Κρήτη μας, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Εσείς το ξέρετε, κάποτε το γαλάζιο δεν ήταν κυρίαρχο στην Κρήτη. Τώρα είναι και αυτό μας δίνει μια νέα μεγάλη δυναμική και θα μείνει κυρίαρχο.

Σας ζητώ, λοιπόν, να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί. Εγώ θα κάνω το χρέος μου και πάλι, θα γυρίσω όλη την Ελλάδα όπως το έχω κάνει πολλές φορές, για να μεταφέρω το μήνυμα και την ανάγκη την επόμενη μέρα να έχουμε μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί αφενός να διασφαλίζει ότι η χώρα θα στέκεται όρθια και ασφαλής σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και από την άλλη μία κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμά μας, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα μελετημένο πρόγραμμα.

Και το καλύτερο εχέγγυο της υλοποίησης του προγράμματός μας, φίλες και φίλοι, είναι πολύ απλό: ό,τι σας είπαμε το 2019 το κάναμε, ό,τι σας λέμε το 2023 και πάλι θα το κάνουμε.

Γιατί ένα πράγμα δεν διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι η προσωπική μας αξιοπιστία και η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Τώρα όλη η Ελλάδα -αυτό που κάποτε φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το είδαμε το βράδυ των εκλογών στους τηλεοπτικούς μας δέκτες- όλη η Ελλάδα είναι μπλε, όλη η Ελλάδα θα μείνει μπλε. Η Κρήτη είναι μπλε, η Κρήτη θα παραμείνει μπλε και πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την υποδοχή. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και εις το επανιδείν. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.

«Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη "βόμβα" της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στον Άγιο Νικόλαο.

«Όμως το εμπόδιό μας, φίλες και φίλοι, είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: "δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Για αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου.

Αλλά για να το κάνουμε όλο αυτό πρέπει αυτή τη νέα κοινωνική μαζική συμμαχία την οποία χτίσαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να τη συντηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Μοχό και συνομίλησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού και το Πισκοπιανό, όπου επίσης είχε συνομιλία με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον 'Αγιο Νικόλαο.

Σας ευχαριστώ γι' αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για τη στήριξή σας, για τον αγώνα τον οποίον κάναμε μαζί για να μπορέσει όλη η Κρήτη επιτέλους να είναι γαλάζια. Ένα προσωπικό μου στοίχημα, το οποίο καταφέραμε και κερδίσαμε μετά από πολύ αγώνα και πολλές δυσκολίες.

Θέλω να σας πω πόσο ικανοποιημένος και συγκινημένος είμαι από αυτή την υποδοχή η οποία μου έχει γίνει. Σήμερα στο Λασίθι ξεκίνησα από τη Σητεία, περάσαμε από το Μακρύ Γιαλό, πήγαμε στην Ιεράπετρα, τώρα εδώ στον 'Αγιο Νικόλαο.

Θα γυρίσουμε πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό, πόλη-πόλη και πάλι την Ελλάδα για να στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης και στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Γιατί, φίλες και φίλοι, στις 21 Μαΐου κάναμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα, αλλά το βήμα αυτό δεν θα ολοκληρωθεί έως ότου πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από μία σταθερή και ισχυρή αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Και αυτή η αυτοδυναμία, φίλες και φίλοι, είναι απαραίτητη σήμερα, περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ, διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε το πολύ σημαντικό έργο το οποίο κάναμε από το 2019, από τότε που μας εμπιστεύθηκε για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός.

Και εσείς εδώ στο Λασίθι και ειδικά στον 'Αγιο Νικόλαο, μία πόλη την οποία προσωπικά αγαπώ πολύ, έχω περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ ως νεαρός και αισθάνομαι πάντα ότι γυρίζω στο σπίτι μου όταν έρχομαι εδώ στο Λασίθι και ειδικά στον 'Αγιο Νικόλαο. Και χαίρομαι γιατί και ανάμεσά μας είναι και πολλοί φίλοι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Αλλά αυτό το σημαντικό έργο, το αποτύπωμα του οποίου το βλέπετε ήδη εσείς στην καθημερινή σας ζωή, πρέπει να συνεχιστεί. Χαίρομαι που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει τόσο θετικά για το νησί μας, για την Κρήτη μας. Θα έχουμε μία χρονιά ρεκόρ φέτος, ρεκόρ στις αυξήσεις, ρεκόρ στα έσοδα.

Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν. Ήταν αποτέλεσμα μίας πολύ συστηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία στήριξε τον τουρισμό, τη βαριά μας βιομηχανία, αύξησε τα εισοδήματα, έφερε πολλές νέες επενδύσεις, κράτησε την κοινωνία και ειδικά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όρθιους στη δύσκολη εποχή του κορονοϊού, για να μπορούμε σήμερα να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Και ναι, εγώ το πιστεύω ακράδαντα, φίλες και φίλοι, ότι μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια πήγαμε την Ελλάδα μπροστά, αλλά οι καλύτερες μέρες είναι ακόμα μπροστά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Η οικονομία θα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα μπορούμε πια να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά για βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Θα φτάσουμε τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, στα 950 ευρώ τον κατώτατο μισθό. Είναι εφικτοί στόχοι αυτοί, μπορούν να γίνουν πράξη μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά για να μπορούμε να τους κάνουμε πράξη, χρειάζεται να ξεπεράσουμε ένα ακόμα τελικό εμπόδιο. Και αυτό είναι το εμπόδιο της κάλπης της 25ης Ιουνίου.

Θέλω να γνωρίζετε -εδώ ακούω διάφορα προγνωστικά για το τι ποσοστό θα πάρουμε- πάντως πρέπει να σας πω ότι το σχεδόν 41% δεν το έβλεπε κανείς.

Εμείς το πιστεύαμε βέβαια, γιατί ξέραμε ότι μιλούσαμε και στο μυαλό και στην ψυχή των Ελλήνων, όταν τους μιλούσαμε τη γλώσσα της αλήθειας και τους λέγαμε να πιστέψουν το σχέδιό μας και το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει ημιτελής.

Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη «βόμβα» της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Και αυτή η ισχυρή πλειοψηφία, σήμερα όλοι το ξέρουμε, ένα κόμμα μόνο μπορεί να την διεκδικήσει και να την πετύχει. Σήμερα ουσιαστικά υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα, μόνο. Είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει δεύτερη. Οι υπόλοιποι ανταγωνίζονται απλά για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση.

Αλλά στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση της αυτοδύναμης Ελλάδος.

Εξάλλου, φρόντισαν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να το καταστήσουν απολύτως σαφές. Τι μας είπε ο κ. Ανδρουλάκης; Λέει, «και 149 Βουλευτές να έχετε, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης». Ακριβώς γιατί δεν μπορούν και γιατί κατά βάθος δεν θέλουν να το κάνουν. Βολεύονται να είναι στην αντιπολίτευση.

Η ευθύνη της διακυβέρνησης πέφτει εκ των πραγμάτων στους ώμους τους δικούς μας και θέλω να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα, αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, εμένα με γέμισε με ακόμα περισσότερη ευθύνη.

Γιατί ξέρω τι σημαίνει και πόσο δύσκολο είναι να ηγείσαι μίας χώρας η οποία κάνει προσπάθεια, επιτέλους, να αφήσει πίσω της δύσκολες εποχές. Αλλά και η αγάπη σας και η εμπιστοσύνη σας με κάνει ακόμα πιο αποφασισμένο να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, να αλλάξουμε αυτά τα οποία μας πλήγωσαν και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, επιτέλους, ισχυρά και δυνατά μπροστά για την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε.

Και σήμερα εγώ αισθάνομαι ότι η κοινωνία έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ήδη στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει απλά να την επιβεβαιώσει και να την επικυρώσει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Όμως το εμπόδιό μας, φίλες και φίλοι, είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: «δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Γι' αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου.

Αλλά για να το κάνουμε όλο αυτό πρέπει αυτή τη νέα κοινωνική μαζική συμμαχία την οποία χτίσαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να τη συντηρήσουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.

Για εμένα, τίποτα δεν μου έδωσε μεγαλύτερη ικανοποίηση, φίλες και φίλοι, από τους συμπολίτες μας οι οποίοι σε αυτή την κάλπη μάς ψήφισαν για πρώτη φορά.

Ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν μας είχαν ψηφίσει το 2019, είχαν φοβηθεί, δεν ήταν σίγουροι. Αλλά τώρα, βλέποντας το έργο μας, βλέποντας το λόγο μας, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε πάντα τα προβλήματα των πολιτών, με σεμνότητα, με ειλικρίνεια, με αλήθεια, μας στήριξαν σε αυτή την κάλπη.

Αλλά γύρισαν την πλάτη και σε κάποιους οι οποίοι μπέρδεψαν την πολιτική αντιπαράθεση με την τοξικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Γύρισαν την πλάτη σε κάποιους που νόμιζαν ότι πολιτική είναι μόνο να βρίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Γύρισαν την πλάτη σε αυτούς οι οποίοι παρουσίαζαν μία Ελλάδα μαύρη, κατάμαυρη όταν εσείς οι ίδιοι ξέρατε ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα στην οποία ζούμε. Δεν είναι παράδεισος η Ελλάδα σήμερα, αλλά είναι μια πολύ καλύτερη χώρα απ' ότι ήταν το 2019. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, γύρισαν την πλάτη και πρέπει να ξαναγυρίσουν την πλάτη οι πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, είναι η πραγματική δύναμη προόδου και μεταρρύθμισης στη χώρα μας. Είναι αυτή η οποία τελικά στρέφει την προσοχή της, πρώτα και πάνω απ' όλα, στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Όσο με χαροποίησε η μεγάλη μας εκλογική επιτυχία στην Κρήτη, άλλο τόσο με χαροποίησε η συντριπτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις λαϊκές συνοικίες, ειδικά της Αθήνας.

Γιατί έγινε αυτό, φίλες και φίλοι; Διότι πήγαμε και μιλήσαμε σε αυτούς τους ανθρώπους για τα προβλήματά τους. Για τις έγνοιες τους, για τις δουλειές τους, για τα εισοδήματά τους. Γιατί ξέρουν ότι τους στηρίξαμε στις δύσκολες εποχές της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Γιατί νοιάζονται για το πώς θα έχουν ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Και εδώ, να ανοίξω μια παρένθεση, θέλω να γνωρίζετε ότι όλες οι δομές υγείας του Λασιθίου θα στηριχθούν από την επόμενη κυβέρνηση με τον τρόπο που χρειάζεται.

Έχω πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής σας. Και να γνωρίζετε ότι η επόμενη τετραετία για εμένα θα είναι ένα προσωπικό στοίχημα ανάταξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, από τις προληπτικές εξετάσεις, φτάνοντας σε νοσοκομεία τα οποία μπορεί να είναι μικρά αλλά πρέπει να λειτουργούν καλά και να είναι πλήρως στελεχωμένα.

Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία, πολλοί από τους οποίους θα έρθουν να στελεχώσουν και τα δικά σας νοσοκομεία, για να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μόνιμα παράπονα, «δεν έχουμε γιατρούς», «καθυστερούν τα χειρουργεία». Όλα αυτά πρέπει επιτέλους να τα αφήσουμε πίσω μας και να ξέρετε ότι αυτό για εμένα αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

Όμως, για να μην τρέχουμε πριν μπορέσουμε να περπατήσουμε, τονίζω ότι αυτή τη στιγμή το μέλημά μας είναι να φτάσουμε απολύτως συσπειρωμένοι και ενωμένοι στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Ξέρω ότι απευθύνομαι σε παλιούς αγωνιστές της παράταξης. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς διότι δεν ήταν πάντα τα πράγματα -έτσι δεν είναι Γιάννη;- ειδικά στην Κρήτη μας, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Εσείς το ξέρετε, κάποτε το γαλάζιο δεν ήταν κυρίαρχο στην Κρήτη. Τώρα είναι και αυτό μας δίνει μια νέα μεγάλη δυναμική και θα μείνει κυρίαρχο.

Σας ζητώ, λοιπόν, να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί. Εγώ θα κάνω το χρέος μου και πάλι, θα γυρίσω όλη την Ελλάδα όπως το έχω κάνει πολλές φορές, για να μεταφέρω το μήνυμα και την ανάγκη την επόμενη μέρα να έχουμε μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί αφενός να διασφαλίζει ότι η χώρα θα στέκεται όρθια και ασφαλής σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και από την άλλη μία κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμά μας, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα μελετημένο πρόγραμμα.

Και το καλύτερο εχέγγυο της υλοποίησης του προγράμματός μας, φίλες και φίλοι, είναι πολύ απλό: ό,τι σας είπαμε το 2019 το κάναμε, ό,τι σας λέμε το 2023 και πάλι θα το κάνουμε.

Γιατί ένα πράγμα δεν διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι η προσωπική μας αξιοπιστία και η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Τώρα όλη η Ελλάδα -αυτό που κάποτε φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το είδαμε το βράδυ των εκλογών στους τηλεοπτικούς μας δέκτες- όλη η Ελλάδα είναι μπλε, όλη η Ελλάδα θα μείνει μπλε. Η Κρήτη είναι μπλε, η Κρήτη θα παραμείνει μπλε και πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την υποδοχή. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και εις το επανιδείν. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία