Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Βούλα και ο Πρόξενος για την εξωτερική πολιτική
    16/12/2019 15:04

    Η Βούλα και ο Πρόξενος για την εξωτερική πολιτική

    Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να... εξασκήσει τα αγγλικά της είχε σήμερα η αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόξενο Gregory Peleger, εμπειρογνώμονα σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο νωρίς σήμερα το μεσημέρι και για αυτό η κ. Πατουλίδου, -που στην ουσία εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες - έπρεπε να φύγει νωρίς από τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

    Μάλιστα μιλώντας σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους η κ. Πατουλίδου αποκάλυψε ότι είχε ένα άγχος για τη συνάντηση με τον Πρόξενο, κυρίως λόγω της γλώσσας και των σημαντικών ζητημάτων που θα έθεταν στη συνάντηση, αλλά από την άλλη, όπως είπε «είναι μια ευκαιρία να εξασκήσω και τα αγγλικά μου». Όσο για το αντικείμενο της συνάντησης, αυτό αφορούσε πολιτικά και οικονομικά θέματα, για τα οποία η Βούλα προετοιμάστηκε αρκετά καλά.

    Είχε μάλιστα και την υποστήριξη της διευθύντριας του υπουργείου Εξωτερικών Αμερικής, υπεύθυνη του τομέα Βορειοανατολικής Ευρώπης, Σοφία Όλσον, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.