Λόγια του Βαρδάρη

 • Η τελευταία απόφαση που υπέγραψε ο Διαματάρης πριν παραιτηθεί από υφυπουργός
  06/12/2019 18:45

  Η τελευταία απόφαση που υπέγραψε ο Διαματάρης πριν παραιτηθεί από υφυπουργός

  Η «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απογευματινής, νυχτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, αστυνομικών για την προσωπική ασφάλεια του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Α.ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ» ήταν η τελευταία απόφαση που υπέγραψε και αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» ο μέχρι χθες υφυπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης.

  Την απόφαση για την συγκρότηση του συνεργείου των αστυνομικών που αποσπάστηκαν για την ασφάλεια του την υπογράφει ο ίδιος ο κ. Διαματάρης. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έγραφα που έχουν αναρτηθεί στην «Διαύγεια» ο κ. Διαματάρης από την στιγμή που ανέλαβε χρέη υφυπουργού μέχρι και την ημέρα της παραίτησής του υπέγραψε συνολικά μόλις πέντε αποφάσεις με παρόμοιο περιεχόμενο.

  Ο κ. Διαματάρης υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη ομογενειακής εφημερίδας πως ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού δεν κατείχε τίτλο σπουδών από το Columbia, όπως άλλωστε ο ίδιος δήλωνε στο βιογραφικό του. Ο κ. Διαματάρης δήλωσε πως ναι μεν παρακολούθησε μαθήματα στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αλλά για οικονομικούς λόγους δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ακολούθησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Διαματάρης είναι διευθυντικό στέλεχος σε κατασκευαστική εταιρεία. Κατόπιν αυτού του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό.

  «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Διαματάρης στην ανακοίνωση παραίτησής του.


Δείτε ακόμα