Μονόλογοι

Η συγκίνηση Ζέρβα στη θέα των «γαλάζιων» αναμνήσεων και η Αθήνα που πετά ό,τι περισσεύει στην ΕΡΤ3

09/10/2022 18:46

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συγκινητική για τους «γαλάζιους» η Έκθεση που διοργανώνεται από την τοπική ΝΔ και για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ στη «ΜτΚ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, αλλά και στο makthes.gr.

Όμως εγώ θέλω να σταθώ σ' έναν από τους επισκέπτες της. Πρώτος πρώτος, λοιπόν και περιχαρής και μάλιστα στα όρια της συγκίνησης, ξεναγήθηκε εκεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος, μάλλον λησμόνησε (και θεωρεί πως το λησμονούν και οι υπόλοιποι) πως για τα 45 από τα 48 χρόνια ο ίδιος ανήκε στον ακριβώς αντίθετο πολιτικό χώρο.


Συνεχίζονται τα... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τη διοίκηση της ΕΡΤ3 και τον γενικό Φίλιο Στάγκο, ο οποίος όποτε τον ρωτούν ή τον ψέγουν, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και υπόσχεται ενίσχυση του ενημερωτικού ρόλου και του αυτόνομου της ΕΡΤ3, ενώ εφαρμόζει με... ευλάβεια το σχέδιο... εξαφάνισής της ως περιφερειακό κανάλι της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

Τελευταία... απόδειξη, το ίδιο το πρόγραμμα του καναλιού και η νέα εκπομπή "Τζάμπολ" που παράγεται στην Αθήνα, την κάνουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί στην Αθήνα, την πληρώνει η Αθήνα, αλλά προβάλλεται από την ΕΡΤ3, έτσι για να δείχνει πως έχει πρωτογενές περιεχόμενο προγράμματος. Αν αυτό κατάλαβαν τόσο καιρό που έχουν ξεσηκωθεί εργαζόμενοι (η τοπική κοινωνία στον κόσμο της), τι να πει και ο «ανθηρόστομος»...


O… ανθηρόστομος