Μονόλογοι

Η «πρώτη» του Αγγελούδη, η «σφαγή» των Πασόκων για τη Βουλή αλλά και τους δήμους και το τετ α τετ Ορφανού-Γάκη

15/02/2023 15:24

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στο επιτελείο του υποψηφίου Θεσσαλονίκης δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος αναμένεται να κάνει επίσημη πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του και του οράματός του για την πόλη σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12:00. Στόχος της ομάδας του είναι η εκδήλωση να γίνει talk of the town.

Ο «ανθηρόστομος» πληροφορείται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το όνομα του συνδυασμού, όχι όμως ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.


Μαθαίνουμε πως «κλείδωσε» και θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αγγελούδη ο πρώην πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, όπως και η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.

Ο Τσαραμπουλίδης άλλωστε, έχει ενεργό ρόλο και στα οργανωτικά ζητήματα του συνδυασμού. Στο πλευρό Αγγελούδη υπενθυμίζω πως βρίσκεται και ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Κανονική... σφαγή στην Β’ Θεσσαλονίκης μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Μαθαίνουμε ότι το κλίμα μεταξύ των βασικών διεκδικητών της μιας έδρας δεν είναι καλό, αντιθέτως θα λέγαμε πως είναι ψυχρό και παγωμένο με την ατμόσφαιρα στις εκδηλώσεις όπου συναντιούνται αυτοί να μυρίζει... μπαρούτι από χιλιόμετρα μακριά.

Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών τα πράγματα θα αγριεύουν όλο και περισσότερο.


Αντίστοιχο, είναι το κλίμα και στους δήμους όπου το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει περισσότερες από μια υποψηφιότητες. Και μπορεί η ηγεσία του κόμματος να... νίπτει τας χείρας της λέγοντας ότι στόχος είναι βουλευτικές εκλογές και πως δεν θα δώσει χρίσματα, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ οι ισορροπίες είναι λεπτές και πολύ εύθραυστες. Μήπως, λέμε μήπως, η συζήτηση που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης να ξεκίνησε σε λάθος... timing;


Διάβαζα χθες στον «Βαρδάρη» του φιλόξενου makthes.gr για τη συνάντηση του Γιώργου Ορφανού με τον Βασίλη Γάκη στο «Β» του Βυζαντινού Μουσείου. Πήρα μετά κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι οι δυο πλευρές συνεννοούνται καλά για διάφορα ζητήματα και δεν αποκλείεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.


O… ανθηρόστομος