Λόγια του Βαρδάρη

  • Η πρώτη κινητή ομάδα ΕΟΔΥ στον… Λευκό Πύργο (Φωτ.)
    04/05/2020 18:53

    Η πρώτη κινητή ομάδα ΕΟΔΥ στον… Λευκό Πύργο (Φωτ.)

    Οι πρώτες 25 Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκίνησαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και σταδιακά θα καλύψουν όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του οργανισμού και του καθηγητή Σ. Τσιόδρα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. «Σταδιακά θα αναπτυχθούν πεντακόσιες τέτοιες μονάδες» όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο υφυπουργός υγείας Β. Κοντοζαμάνης» και θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει κι έλεγχος αντισωμάτων».

    Ήδη η πρώτη κινητή ομάδα που έφθασε στη Θεσσαλονίκη… «πόζαρε» στον Λευκό Πύργο.

    Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέβασε τη σχετική πόζα μιας πολυφημολογούμενης άφιξης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr οι διοικήσεις των 3ης και 4ης ΥΠΕ δεν γνωρίζουν προς το παρόν κάτι περισσότερο πχ τον προγραμματισμό των εξετάσεων που έχει σχεδιαστεί σε δομές υγείας της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020» και υλοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

    Μελ. Καρ.