Μονόλογοι

Η παραίτηση (ή μήπως καρατόμηση;) Σκόδρα στον ΟΑΣΘ και οι ξεχωριστές ανακοινώσεις Νοτοπούλου-Γιαννούλη

05/08/2022 10:44

Σκόδρας λοιπόν φεύγει, Ταγγίρης έρχεται στον ΟΑΣΘ.


Η παράδοση- παραλαβή, μαθαίνω θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΑΣΘ.

Η κυβέρνηση, μου λένε, θέλει να το... τελειώσει γρήγορα, ώστε να πάρουν το δρόμο τους και οι όποιες εκκρεμότητες μένουν και τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που θα ανηφορίσουν για τη ΔΕΘ να μην έχουν... πονοκέφαλο ΟΑΣΘ μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στην πόλη.


Πάντως, οι φήμες για αντικατάσταση Σκόδρα κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό. Και όπως φαίνεται τελικά για άλλη μια φορά «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Τώρα. Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΘ με τίτλο «Δήλωση Γιώργου Σκόδρα» δίνει την εντύπωση ότι η πρωτοβουλία της αποχώρησης ανήκει στον απερχόμενο πρόεδρο. Εμένα οι πηγές μου, μου αναφέρουν ότι ζητήθηκε παραίτηση από τον Κώστα Καραμανλή. Μικρή σημασία έχει θα μου πείτε αφού πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και από το υπουργείο μου έδωσαν απαντήσεις που δείχνουν ότι το διαζύγιο είναι... «βελούδινο».


Πάντως, είμαι σε θέση να ξέρω ότι οι άμεσοι και στενοί συνεργάτες του Σκόδρα δεν γνώριζαν για την παραίτηση (καρατόμηση - πείτε το όπως θέλετε) και το έμαθαν από τους δημοσιογράφους που ξεκίνησαν τα τηλέφωνα. Και να σας πω την αλήθεια, τους πιστεύω γιατί μια μόλις ώρα πριν την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για τη «Δήλωση Γιώργου Σκόδρα» υπήρξε ανακοίνωση για τα «Σημεία πώλησης καρτών Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης».


Για το θέμα πάντως της αλλαγής ηγεσίας υπήρξε ανακοίνωση από τον αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών, Χρήστο Γιαννούλη που εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης και από την Κατερίνα Νοτοπούλου που επίσης εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστές ανακοινώσεις όχι κοινή.


Φαντάζομαι, δεν υπάρχει κάποιος δόλος και σκοπιμότητα, απλά η Νοτοπούλου ως επικεφαλής παράταξης στο δήμο έχει διπλό λόγο να είναι... ικανοποιημένη για την απομάκρυνση Σκόδρα. Άλλωστε έχει «σηκώσει» το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ουκ ολίγες φορές.


Η Κατερίνα Νοτοπούλου πρόσφατα γιόρτασε και τα γενέθλιά της. Φίλοι της μάλιστα της έκαναν πάρτι στο κέντρο της πόλης. Έσβησε «34» κεράκια. Μικρή είναι ακόμα, δεν έχει λόγο να τα κρύβει.


Λέω να σταματήσω τώρα για καμιά απλωτή. Κι αύριο μέρα είναι...


O… ανθηρόστομος