Μονόλογοι

Η ντροπή με την Τραπεζούντα και η υπερβολική προθυμία της ΕΡΤ3 που της γύρισε μπούμερανγκ

16/08/2022 15:15

Στις πρώτες κρούσεις από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης για τη ζωντανή μετάδοση της θείας λειτουργίας από την Τραπεζούντα και την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, η απάντηση της ΕΡΤ ήταν πως θα προβάλλει τη λειτουργία από την ομώνυμη Παναγία του Βερμίου (χωρίς να αποκαλύπτει στους ανθρώπους στο Φανάρι πως ο λόγος ήταν πως επρόκειτο εκεί να πάει ο πρωθυπουργός).

Μόλις έγινε γνωστό στο Ραδιομέγαρο και την Κωνσταντινούπολη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο και όχι στη Σουμελά, το Πατριαρχείο επανήλθε με το αίτημά του για τη μετάδοση της ιστορικής -λόγω της επαναλειτουργίας της Παναγίας των Ποντίων μετά τις εργασίες συντήρησης αλλά και λόγω της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Και τι έκανε η "μαμά" ΕΡΤ; Αντί να τρέξει μπας και προλάβει (με όλα τα μέσα που διαθέτει), έριξε απλώς ένα τηλέφωνο στην εδώ διευθύντρια της ΕΡΤ3 απαιτώντας να βρει τρόπο να μεταδοθεί η λειτουργία από την Τραπεζούντα. Και φυσικά αυτό ήταν ανέφικτο, ειδικά την τελευταία στιγμή για μία μετάδοση που χρειαζόταν ακόμα και το "ανακάτεμα" διπλωματικών πηγών (για άδειες κλπ).

Τελικά, στην Τραπεζούντα όπου έγινε η πανηγυρική θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου χοροστατούντος του κ. Βαρθολομαίου πήγε ένα σκέτο συνεργείο (μονοκάμερο) που χωρίς δημοσιογράφο, χωρίς σκηνοθέτη, χωρίς ηχολήπτη χωρίς τίποτα προσπάθησε να στείλει εικόνα μέσω ίντερνετ, ενώ μία υποτυπώδης μετάδοση-σχολιασμός γινόταν από το στούντιο στη Θεσσαλονίκη!

Το αποτέλεσμα; Να κόβεται η εικόνα και η ΕΡΤ3 να ρίχνει σφήνες από μετάδοση σε ναό κοντά στη Θεσσαλονίκη, να κόβεται ο ήχος και ούτε καν το μήνυμα του Πατριάρχη δεν ακούστηκε στον αέρα, αφού δεν έφτανε το... bandwidth. 

Την ήττα ή καλύτερα τη ντροπή αυτή τη χρεώθηκε, ποιος άλλος; Η ΕΡΤ3, έστω και αν δεν έφταιγε.

Έτσι συμβαίνει όταν είσαι βολικός, πρόθυμος και δε λες ποτέ όχι. Γίνεσαι ρεζίλι με ευθύνη άλλων και δε μπορείς και να πεις τίποτα...


O… ανθηρόστομος