Μονόλογοι

Η νέα Τούμπα ανοίγει... δρόμους προς τη Βουλή στους ανταγωνιστές του Κυρ-Κυρ, τα πασοκικά... μαχαίρια στην Καλαμαριά και η νέα άνοδος Καραγιάννη στη Θεσσαλονίκη

05/07/2022 19:10

Το γήπεδο του ΠΑΟΚ (και μάλιστα το νέο στην Τούμπα) από το «γήπεδο» της πολιτικής φαίνεται πως επιλέγει ο Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε τερματίσει δεύτερος, στη θέση του πρώτου επιλαχόντα με το ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης έχοντας μικρή διαφορά με τον Χάρη Καστανίδη που εξελέγη βουλευτής.

Στα «πράσινα» πηγαδάκια ακούγεται το τελευταίο διάστημα πως ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, κι αυτό γιατί πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρότζεκτ «νέα Τούμπα» του το ανέθεσε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης, επομένως οι πολλές υποχρεώσεις του στο σημαντικό έργο τόσο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο και για την ίδια την πόλη δεν του επιτρέπουν χρονικά την ενασχόληση με την πολιτική.


Πάντως η πληροφορία, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τον ίδιο, έχει ήδη ανοίξει την όρεξη σε «πράσινους» πολιτευτές οι οποίοι βλέπουν την ενδεχόμενη απουσία του από το ψηφοδέλτιο της πρώτης Περιφέρειας, ως ευκαιρία εκλογής τους. Ίσως μοναδική...


Με παρέα ανηφόρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Βαγγέλης Αργύρης στην Θεσσαλονίκη. Μαζί του στην πόλη ήρθε και ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης για να ενημερωθεί για λειτουργικά θέματα των οργανώσεων Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.


Και μιας και μιλάω για το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε συγκρότηση μετά την συντονιστική οργάνωση της Τούμπας και του Ε’ Διαμερίσματος και εκείνη της Καλαμαριάς. Μην σας ξεγελούν τα χαμόγελα που υπάρχουν στην σχετική οικογενειακή φωτογραφία. Ήδη στην Καλαμαριά βγήκαν «πράσινα» μαχαίρια κι έχουν να βγουν κι άλλα...


Σε θέση αναπληρωτή γραμματέα τ. Βουλευτών- ευρωβουλευτών και Πολιτευτών τοποθετήθηκε ο πρώην υφυπουργός και πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Έβρου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και με τη... βούλα Μητσοτάκη. Υπενθυμίζω πως ο Δερμεντζόπουλος τότε είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν πρωθυπουργού για την θέση του αρχηγού της ΝΔ.


Kαι οι "γαλάζιοι", πάντως, τρέχουν αυτό το διάστημα. Η Δ.Ε.Ε.Π. Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Πέμπτη το απόγευμα ειδική εκδήλωση για τα έργα υποδομών με κεντρικό ομιλητή τον αρμόδιο υφυπουργό, δηλαδή τον Γιώργο Καραγιάννη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Ευτυχώς, θα έχει τελειώσει και η (δεύτερη εντός της εβδομάδας) στάση εργασίας του ΟΑΣΘ ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν και όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.