Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Μελίνα έδωσε χαρά στα παιδιά της Δομής στο Ωραιόκαστρο
    30/12/2020 16:37

    Η Μελίνα έδωσε χαρά στα παιδιά της Δομής στο Ωραιόκαστρο

    Χαρά και μια μεγάλη αγκαλιά από… μακριά στα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο δήμο Ωραιοκάστρου, έδωσε η περιφερειακή σύμβουλος, Συντονίστρια Προσφυγικού Μεταναστευτικού της ΠΚΜ, Μελίνα Δερμετζοπούλου, η οποία επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις, ανταλλάσσοντας ευχές με τους ενοίκους και το προσωπικό.

    Στη Δομή, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, φιλοξενεί πάνω από 30 παιδιά ηλικίας 2-18 ετών και τις μέρες των Χριστουγέννων έγινε στόχος βάρβαρης επίθεσης από αγνώστους. Η κ. Δερμετζοπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Δομή, συναντήθηκε με τον υπεύθυνο και τους εργαζόμενους, οι οποίοι με ενημέρωσαν για την προσπάθεια για την ομαλή καθημερινή διαβίωση των παιδιών για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν μόνα τους σε μια ξένη χώρα.

    melina-2.jpg

    Την επίσκεψη της γνωστοποίησε η Συντονίστρια του προσφυγικού – μεταναστευτικού μέσα από τη σελίδα της στο facebook, όπου έγραψε:

    «Συναντήθηκα με τα παιδιά, κάποια παίζανε μπάλα στην αυλή, κάποια κάνανε μάθημα, άλλα τακτοποιούσανε τα δωμάτιά τους. Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, με τον οποίο συζήτησε ητήσαμε την ανθεκτικότητα αλλά και την ανάγκη έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που έχουν πραγματικά δείξει πολύ μεγάλη αλληλεγγύη εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στην υποδοχή των πληθυσμών των προσφύγων και των μεταναστών όσο καιρό εξετάζεται το άσυλό τους". 

    Η ίδια ανάφερε ακόμη πως επικοινώνησε και με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το τμήμα Αντιρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με το δυσάρεστο αλλά μεμονωμένο συμβάν που έλαβε χώρα στη δομή.

    melina-3.jpg