Λόγια του Βαρδάρη

  • Η μάχη των σταυρών στην Α' Θεσσαλονίκης μέσα από δημοσκόπηση
    30/06/2019 13:25

    Η μάχη των σταυρών στην Α' Θεσσαλονίκης μέσα από δημοσκόπηση

    Οι υποψήφιοι βουλευτές που «τερματίζουν» στις πρώτες θέσεις στην Ά Θεσααλονίκης παρουσιάζονται σε δημοσκόπηση που έκανε η «OPINION POLL» για την εφημερίδα Karfitsa.

    Η κατάταξη που φέρνει η έρευνα για τους υποψήφιους βουλευτές στην Ά Θεσααλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, έχει αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά και κάποιες εκπλήξεις.

    Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι τρεις νυν βουλευτές της ΝΔ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, στη δεύτερη έρχεται η Έλενα Ράπτη και τρίτος ο Σταύρος Καλαφάτης. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, αμέσως μετά στην πέμπτη θέση ο Παναγιώτης Κοκκόρης και στην έκτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Βενιέρης. Ο Στράτος Σιμόπουλος, σύμφωνα με την έρευνα, καταλαμβάνει την έβδομη θέση και όγδοος είναι ο Δημήτρης Σταμάτης. Οι εκτιμήσεις για τις έδρες που θα κερδίσει η ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης είναι ότι θα τις διπλασιάσει και θα φτάσει τις οκτώ, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως από τις 16 συνολικά έδρες της εκλογικής περιφέρειας μπορούν μα φτάσουν και τις εννέα «γαλάζιες». Ο Δημήτρης Κούβελας στην δημοσκόπηση έρχεται ένατος με μικρή διαφορά από τον Δημήτρη Σταμάτη και την δεκάδα συμπληρώνει η Σύνθια Σάπικα.

    Πρώτη στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Κατερίνα Νοτοπούλου, έχοντας σαφές προβάδισμα στην Α' Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνει η έρευνα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αμανατίδης και ακολουθούν κατά σειρά ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Τάσος Κουράκης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Χάρης Καστανίδης και για τη δεύτερη θέση παλεύει ο Κυριάκος Κυριάκος με τον Γιάννη Μαγκριώτη. Στην τετάρτη θέση ακολουθεί ο Αντώνης Σαουλίδης.