Μονόλογοι

Η κοσμοσυρροή στον Αγγελούδη, τα... μαχαιρώματα μετά τις σέλφι, οι άλλοι... Χαιρετάκηδες και η απόσυρση Καραμανλή

22/02/2023 07:00

Ο «ανθηρόστομος» τις τελευταίες ημέρες περπάτησε. Ήταν καλός και ο καιρός και καταλαβαίνετε ότι βοήθησε για βόλτες και «πηγαδάκια».

Πήγα που λέτε το Σάββατο στην επίσημη πρώτη του Στέλιου Αγγελούδη στο «Ολύμπιον». Άρτια οργάνωση, πολύ καλή κινητοποίηση. Είδα πολλούς συντρόφους. Ο υποψήφιος δήμαρχος to the point, όπως λέμε και στο χωριό μου. Ήταν εκεί υποψήφιοι βουλευτές, οι δυο γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο εν ενεργεία βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Γενικά πολύς κόσμος.


Από εκείνα που σχολιάστηκαν θετικά ήταν το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρισκόταν στην είσοδο καλωσορίζοντας έναν έναν τους προσκεκλημένους του και δεχόμενος ευχές για καλή επιτυχία.


Πάντως, έχουν πλάκα αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι. Από τη μια έβγαιναν selfie όλοι μαζί και από την άλλη, όταν γυρνούσαν πλάτη άρχιζαν τα... χτυπήματα.


Αληθεύει πως εν ενεργεία αντιδήμαρχος, άντε να σας βοηθήσω λίγο, βαμμένος «πράσινος» μέχρι εκεί που δεν πάει, έχει τάξει τουλάχιστον σε τρεις υποψήφιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης (για τρεις γνωρίζει ο «ανθηρόστομος») ότι θα τους βοηθήσει στη μάχη του... σταυρού; Και φυσικά, ενώ το παίζει τριπλό ταμπλό υπόσχεται στον καθένα... αποκλειστική στήριξη.


Η περίπτωση Χαιρετάκη, μου λένε οι πηγές μου από την Κουμουνδούρου δεν ήταν η μόνη, απλά λόγω Πολάκη έγινε γνωστή. Στον απόηχο της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πήρα κανά δυο συντρόφους στο κόμμα. Μου είπαν ότι το βράδυ του Σαββάτου κάποιοι ήταν εντός, το πρωί της Κυριακής εκτός.


Αληθεύει, πως εν ενεργεία δήμαρχος περιοχής παίρνει τηλέφωνο υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που ανακοινώνονται από αντίπαλες σε αυτόν παρατάξεις και προσπαθεί να τους... πείσει να ακυρώσουν την υποψηφιότητά τους και να πάνε μαζί του; Προσεχώς, νεότερα.


Τελικά έσπασε τη σιωπή του ο Κώστας Καραμανλή και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές». Τι σημαίνει αυτό; Ορισμένοι λένε πως ράβει κοστούμι Προέδρου της Δημοκρατίας.


Άλλοι δεν στέκονται στο πρόσωπο αλλά στο γεγονός ότι αδειάζει μια έδρα και θα εκλεγεί νέος βουλευτής. Μετά πάντως από αυτή την ανακοίνωση θα γίνει σφαγή στην Α’ Θεσσαλονίκης μεταξύ των «γαλάζιων». Επειδή, σκέφτομαι διάφορα όμως. Ίσως η απόσυρση Καραμανλή σηματοδοτεί την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη περιφέρεια. Βλέπετε, η ΝΔ δημοσκοπικά στην Α’ Θεσσαλονίκης δεν τα πηγαίνει καλά. Τουναντίον θα λέγαμε.


Πάντως, η απόφαση Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη Θεσσαλονίκη. Πολιτικοί που ταυτίστηκαν με την εκλογική τους περιφέρεια, βλέπε Ευάγγελο Βενιζέλο και τώρα Καραμανλή αποχωρούν από την ενεργό πολιτική.


Ραντεβού στις 18:30 στη Ρέμβη για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δίνει σήμερα Τετάρτη η Δημοτική Οργάνωση Καλαμαριάς του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής με μέλη του κόμματος. Λογικά αυτή τη φορά η εκδήλωση θα έχει επιτυχία μιας και γίνεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Την προηγούμενη φορά δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση στο κάλεσμα.


O… ανθηρόστομος