Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Γιάννα διδάσκει ιστορία και επαναφέρει βουλευτή στην... τάξη
    28/04/2020 18:46

    Η Γιάννα διδάσκει ιστορία και επαναφέρει βουλευτή στην... τάξη

    Βρήκε το μάστορά του ή μάλλον τη δασκάλα του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καθώς μέσα σε δυο "τιτιβίσματα" η Γιάννα Αγγελοπούλου του τράβηξε διαδικτυακά το... αυτί.

    Συγκεκριμένα, χθες η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του "Ελλάδα 2021", έγραψε στο twitter πως "Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι». 

    Τότε, ο κ. Μπογδάνος της απάντησε: "Χριστός ανέστη! Πάντως, ο Κοραής, εχθρός του Καποδίστρια, κάτοικος Γαλλίας, υπέρμαχος της καθαρεύουσας, έγραφε επίσης: «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομία του Γένους». Το δε Σύνταγμά μας ξεκινά: «Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου, και αδιαιρέτου Τριάδος».

    Η απάντηση της κ. Αγγελοπούλου που στον λίγο καιρό που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα ενεργή ήρθε άμεσα και δε σήκωνε αντιρρήσεις: "Είναι άδικο, κυρίως για εσάς, "όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, να κοιτάτε το δάχτυλο". Το αντικείμενο της κουβέντας, δεν είναι η θέση της θρησκείας στο Σύνταγμα της χώρας, ούτε η σχέση του Κοραή με την ορθοδοξία.Αντιθέτως, είναι η δυνατότητα που έχουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι να επικοινωνούν, ασχέτως πεποιθήσεων, πίστεως, ερωτικής επιλογής ή οπαδικής προτίμησης. Ελπίζω ότι η δυνατότητα αυτή δεν σας είναι ξένη. GA

    Ο βουλευτής, πάντως, προσπάθησε να τα... μπαλώσει εξυμνώντας εν συνεχεία την κ. Αγγελοπούλου, η οποία ήταν και εργοδότριά του στον "Ελεύθερο Τύπο". Παρότι, όμως, η κουβέντα συνεχίστηκε με άλλους χρήστες, η ίδια δεν του ξαναπάντησε κι αυτό το ερμηνεύει κανείς όπως επιθυμεί...

    Δείτε τον διάλογο:

    gianna-bogdanos.jpg