Μονόλογοι

Η... φιέστα Ζέρβα στο Μέγαρο, οι στηρίξεις που δεν έρχονται και ο επικείμενος ανασχηματισμός που πάει όλο και πιο πίσω

05/10/2022 12:05

Έκλεισε πριν καλά καλά ανοίξει το ζήτημα των στηρίξεων ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 για τον κεντρικό δήμο στην Ολομέλεια των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Το θέμα άνοιξε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη, Βασίλης Διαμαντάκης ο οποίος αναρωτήθηκε «ως πότε ο Ζέρβας και η διοίκηση θα μένουν στο απυρόβλητο του κόμματος». Με... χειρουργική μέθοδο το ζήτημα των στηρίξεων ή μη στηρίξεων δεν συζητήθηκε περαιτέρω.

Βέβαια, το γάντι δεν σήκωσε ο Πέτρος Λεκάκης ο οποίος ήταν στη συνεδρίαση και προτίμησε να μην απαντήσει. Σημειώνεται πως ο κ. Λεκάκης είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και στις εκλογές 2023 εάν δεν εκλεγεί βουλευτής, καθώς θα είναι υποψήφιος, θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων με την παράταξη του νυν δημάρχου.


Υπενθυμίζω πως το ίδιο χειρουργικά έκλεισε το ζήτημα και στην Καλαμαριά πριν ημέρες, όταν κάποιοι «σύντροφοι» έθεσαν το ζήτημα στην τότε Ολομέλεια της Οργάνωσης. Εκεί το ΠΑΣΟΚ έχει υποψήφιο. Υποψήφιους για να είμαστε ακριβείς...


Να διαβάζετε «Μακεδονία της Κυριακής». Τα γράφουμε πριν αυτά γίνουν. Πλήρης επιβεβαίωση για τον τρόπο με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον κεντρικό δήμο, έναν χρόνο ακριβώς πριν στηθούν οι δημοτικές κάλπες. Ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με σύνθημα «Δημιουργώντας τη Θεσσαλονίκη του 2023».

Κι έτσι θα σύρει πρώτος τον χορό των επίσημων υποψηφιοτήτων.


Πηγές μου από το Δημαρχείο μου λένε πως ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν είναι τόσο... επικείμενος και ίσως καθυστερήσει κάποιες ημέρες. Βλέπετε οι... καραμπόλες στις αλλαγές είναι πολλές και υπάρχει η σκέψη οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν και να γίνουν γνωστές μετά την εκδήλωση καθώς τώρα ο δήμαρχος και οι συνεργάτες τους ρίχνουν όλο το βάρος τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης.


Μαθαίνω επίσης ότι ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου (ο Σούλας) δεν ενδιαφέρεται για την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του προτάθηκε να είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση στις Σέρρες.


Μαθαίνω επίσης ότι ένας ΠΑΣΟΚος, γνωστός στη Θεσσαλονίκη, ενώ θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του στις «πράσινες» λίστες δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για την καθυστέρηση των υποψηφιοτήτων, ώστε να αρχίσει την εκστρατεία και σκέφτεται να τα βροντήξει όλα. Ή εάν αυτό λέει για να πιέσει.


O… ανθηρόστομος