Μονόλογοι

Η ΕΡΤ3 που κοροϊδεύει τους δημοσιογράφους της πόλης κατάμουτρα και ο «εκλεκτός» των πολλών θέσεων

14/10/2022 11:08

Προκήρυξη για μία θέση δημοσιογράφου για το έργο της προετοιμασίας, επιμέλειας και παρουσίασης εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής πολιτικού περιεχομένου με έμφαση στην περιφέρεια, έβγαλε χθες η ΕΡΤ για λογαριασμό της ΕΡΤ3. Όπως, άλλωστε σας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό ο «ανθηρόστομος» στην Αγγελάκη έψαχναν «δικούς τους» για να αναλάβουν πολιτικές εκπομπές ενόψει εκλογών.


Την έστειλε, λοιπόν, στην ΕΣΗΕΜ-Θ (όπως είχε απαιτήσει η Ένωση απ' όλους τους οργανισμούς ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα) και εκείνη με τη σειρά της την προώθησε σε όλα τα μέλη της, προκειμένου να τη δουν όσοι ενδιαφέρονται και να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Έχουν, όμως, καμία τύχη οι 900 δημοσιογράφοι-μέλη του σωματείου;


Δύσκολα... Η πιάτσα στη Θεσσαλονίκη βοά πως η επιλογή έγινε πριν γραφτεί επίσημα η προκήρυξη, η οποία κατόπιν κόπηκε και (γ)ράφτηκε στα μέτρα του εκλεκτού.

Ντροπή ή κρίμα;


Κρίμα για όσους πήραν στα σοβαρά την προκήρυξη, την είδηση δηλαδή πως ανοίγει μία θέση στην ΕΡΤ3 και θα μπουν στον κόπο να υποβάλλουν αίτηση και να συγκεντρώσουν τη... χαρτούρα που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.


Ντροπή για εκείνους που μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.


Ας έβγαζαν πρώτα την προκήρυξη και ας έκαναν μετά διαβούλευση για να αποφασίσουν. Και κυρίως χωρίς να έχει διαρρεύσει τόσο καιρό πριν. Θα γλίτωναν έτσι και τον εκλεκτό από το ανάθεμα της δημοσιογραφικής πιάτσας.


Και μία απορία: του ζητήθηκε άραγε (του εκλεκτού, ντε) να παραιτηθεί από τη μία από τις δύο δουλειές του ή όταν τον "επιλέξουν" θα γίνει τριπλοθεσίτης;



O… ανθηρόστομος