Μονόλογοι

Η ΕΡΤ3 πληρώνει το... μάρμαρο για την οικονομική «τρύπα» της... μαμάς ΕΡΤ

18/10/2022 13:56

Ξέφυγαν, λέει, τα οικονομικά της ΕΡΤ Α.Ε. και αποφάσισαν να τα συμμαζέψουν, καθώς τελειώνει και η χρονιά και θα πρέπει να παρουσιαστούν τα στοιχεία, όπως σε κάθε εταιρεία της χώρας.

Και από πού θα βγουν τα εκατομμύρια που... χάθηκαν από δω και από εκεί; Φυσικά, από την ΕΡΤ3. 


Αντί, λοιπόν, να κόψουν από τις αγορές προγραμμάτων ή να μειώσουν τις εξωτερικές παραγωγές και τα έξοδά τους, αποφάσισαν να κάνουν περικοπές 8 εκατομμυρίων ευρώ (!) από περιορισμό συνεργείων, αποστολών και μη πληρωμής εκτός έδρας.

Πάντως, φαίνεται πως στην Αγγελάκη που παίρνει εντολές από το Ραδιομέγαρο, υπολογίζουν χωρίς τον... ξενοδόχο, καθώς ήδη πολλοί (ειδικά σκηνοθέτες και τεχνικοί) αρνούνται να αποδεχτούν το παράλογο, όπως π.χ. να κάνουν 300 χλμ να πάνε και άλλα τόσα να γυρίσουν όπου τους διατάξει ο κ. Στάγκος, χωρίς να πληρωθούν τα εκτός έδρας.


Και μιας και είμαστε στην ΕΡΤ3, ύστερα από πολλές υποβολές παραιτήσεων που ανακλήθηκαν, παραιτήθηκε οριστικά ο διευθυντής παραγωγής, Άρης Παναγιωτίδης. Για να αιτιολογήσει την απόφασή του μιλάει για διαφωνία με τη διοίκηση. Πάντως, στην ΕΡΤ3 επικαλούνται τη γνωστή παροιμία περί της Βενετιάς που έχασε βελόνι, καθώς το τελευταίο διάστημα ο εν λόγω ήταν τελείως εξαφανισμένος από το κτίριο, όπως και μία σειρά άλλοι προϊστάμενοι που πάνε στο γραφείο για καφέ και μετά γίνονται... καπνός.

Τώρα ψάχνουν νέο διευθυντή και δε βρίσκουν, ενώ στην ενημέρωση οι προϊστάμενοι ασχολούνται με αλλαγές γραφείων και πρακτικές «πολιτικού ελέγχου» των ειδήσεων.


Όσο για το πρόγραμμα, έχουμε άλλη μία μεγάλη επιτυχία Στάγκου, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την απόφαση της «μαμάς ΕΡΤ» να δώσει στην ΕΡΤ3 την εκπομπή «Το αλάτι της γης» που χρόνια ολόκληρα προβαλλόταν από την ΕΡΤ1, αλλά μάλλον δε χωρούσε πια. Για την ιστορία, πρόκειται για μία από τις καλύτερες εκπομπές της ΕΡΤ με το δικό της κοινό, όμως καθώς πρόκειται για πρόγραμμα παρεμφερές με την «Κυριακή στο χωριό», δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε γιατί χρειάζονται δύο τέτοιες εκπομπές στο τρίτο κανάλι.


Τα... μαρτύρια της ενημέρωσης, πάντως, δε σταματούν εκεί. Όπως εδώ και καιρό σας είχε ενημερώσει ο «ανθηρόστομος» μία ενημερωτική εκπομπή που ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα «πάγωσε» και αναβλήθηκε επ' αόριστον. Και σαν να μην έφτανε αυτό στους συντελεστές της, τώρα ο κ. Στάγκος ζητάει να ετοιμάσουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί 5 εκπομπές (!) προκαταβολικά για να τις κρίνει. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν καν συνεργείο για να κάνουν κάποια ρεπορτάζ. Και πώς το έλυσε και αυτό, ο γενικός; Τους ζήτησε το script των ρεπορτάζ που σκέφτονται να κάνουν, για να το προεγκρίνει...


O… ανθηρόστομος