Μονόλογοι

Η επιβεβαίωση για τον Ιωακείμοβιτς, η ενόχληση Καστανίδη για το... λειψό κάλεσμα του Ανδρουλάκη και οι αντιδήμαρχοι του Σίμου που αυξάνονται και πληθύνονται

13/05/2022 13:48

Χθες γράφαμε για τον Ζήση Ιωακείμοβιτς ότι προαλείφεται για την θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα ανακοινώθηκε. Έτσι για να παινεύουμε το σπίτι μας μην πέσει και μας πλακώσει.
Καλή δουλειά.Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργο Ζερβό είχε την Χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αντικείμενο την πορεία εξέλιξης των έργων της Περιφέρειας στα Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων για όλα τα ζητήματα μεταξύ Υπουργείου-Περιφέρειας. Έτσι, για να διαψευστούν διάφορες Κασσάνδρες -παντός φύλου- που διέρρεαν για εμπλοκή και αδυναμία εξεύρεσης λύσεων.Στην Καλαμαριά
συγκεντρώθηκαν σήμερα οι απανταχού ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης για να δουν, να χαιρετίσουν, να συζητήσουν με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή. Φυσικά, θα δηλώσουν ότι είναι παρόντες και… στρατιώτες της παράταξης ενόψει των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών: εθνικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ πλέον τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στο άλλο άκρο. Από εκεί που έψαχναν το 2019 υποψηφίους για να κλείσουν τα κενά και τις θέσεις στα ψηφοδέλτια, τώρα οι υποψήφιοι… υποψήφιοι γενικώς, είναι περισσότεροι και κάποιοι θα κοπούν. Συνωστισμός βλέπετε στη Χαριλάου Τρικούπη 50.

Ο Ανδρουλάκης από ό,τι μαθαίνω θα πιει τον φρέντο εσπρέσσο του στο «Mercado» στον πεζόδρομο μετά το μεσημέρι. Θα είμαστε εκεί για να δούμε ποιοι θα περάσουν, τυχαία.

Εντύπωση πάντως μου έκανε ότι από την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο αμαξοστάσιο του δήμου Καλαμαριάς- πρώτη στάση της επίσκεψης του στην πόλη- δεν είδα τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια Χάρη Καστανίδη σε αντίθεση με τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανιτίδη που ήταν παρών αλλά και τον υποψήφιο Αντώνη Σαουλίδη από την Συκιές.

Μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά μου και ρώτησα για να μάθω ότι Καστανίδης δεν ενημερώθηκε για το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη. Η μόνη πρόσκληση που δέχτηκε αφορούσε την βόλτα στο πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Όσοι γνωρίζουν τον Χάρη Καστανίδη, καταλαβαίνουν την δυσαρέσκεια του και την επιλογή του να μην εμφανιστεί στον… καφέ, αφού δεν κλήθηκε να παραστεί στην συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής.


Είδαν που λέτε οι «πράσινες τσούχτρες» τα αποτελέσματα της νέας Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο δήμο Παύλου Μελά και έβγαλαν το δηλητήριό τους. Μου σχολιάζουν ότι οι τέσσερις από τους επτά θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ασλανίδη που έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής και οι άλλοι τρεις με την παράταξη «Ανατροπή» του Γιώργου Λίλτση, που επίσης έχει δηλώσει πρόθεση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Παύλου Μελά. Αν και δηλώνουν και οι δυο ανεξάρτητοι και οι συνδυασμοί τους είναι πολυσυλλεκτικοί και υπερκομματικοί, λένε οι «πράσινες τσούχτρες» ότι θεωρούνται «γαλάζιοι». Κοίτα να δεις!


Τρεις νέους αντιδήμαρχους απέκτησε χθες ο δήμος Νεάπολης Συκεών, όπως διαβάζω στη «Διαύγεια», με απόφαση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη. Να ‘ναι καλά κι αυτή η «Διαύγεια» αλλιώς δεν θα το μάθαινα. Οι τρεις νέοι αντιδήμαρχοι, έρχονται να προστεθούν στους τρεις που είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό, όταν έληξε η θητεία των προηγούμενων. Τρεις και τρεις, έξι, ενώ στο επίσημο site του δήμου ακόμα μετράω επτά! Ένα, δυο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι. Επτά δεν βγαίνουν…

Κι αφού είμαι στο δήμο Νεάπολης- Συκεών, να πω περαστικά στο δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη που κόλλησε κορονοϊό αν και τριπλά εμβολιασμένος και μάλιστα υπέρμαχος των εμβολίων από την πρώτη στιγμή. Γρήγορα ξανά στις επάλξεις.


Συγγνώμη κύριοι αρμόδιοι, τι γίνεται με τα κουνούπια; Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ζεστάνει ο καιρός και μας ρουφάνε το αίμα κυριολεκτικά.
Ας κουνηθούν σύντομα γιατί ειδικά στην δυτική περιοχή γίνεται κόλαση με το πάρτι των κουνουπιών.