Μονόλογοι

Η επανεμφάνιση του Αβαρλή ως λύση ανάγκης και οι «πράσινοι» που ψάχνουν δήμαρχο για τη Θεσσαλονίκη

25/10/2022 12:34

Πώς το λένε οι... δημοσιογράφοι; «Ο δαίμονας του τυπογραφείου». Ε, αυτός ο δαίμονας λοιπόν χτύπησε και τον... «ανθηρόστομο». Η στήλη είχε γράψει για μια συνάντηση που είχε γίνει προ ημερών στην Τούμπα. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Μίμης Φωτόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής. Εκ παραδρομής αναφέρθηκε το όνομα του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, ο οποίος δεν προσκλήθηκε και προφανώς δεν παρέστη.

Ο Αβαρλής σήμερα, Τρίτη θα κάνει... επανεμφάνιση. Θα προεδρεύσει, μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» της τακτικής συνεδρίασης για τον εορτασμό της 30ης Οκτωβρίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται, σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη από τις υπηρεσίες του δήμου και την οποία υπογράφει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος -πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζέρβα ο οποίος τέθηκε εκτός λόγω της φερόμενης εμπλοκής του σε υπόθεση που διερευνούν οι αρχές και δεν σχετίζεται με τον δήμο- να αποφασίσει για τον εορτασμό της 30ης Οκτωβρίου, ως δημόσια γιορτή τοπικής σημασίας, για την απελευθέρωση της πόλης από τα Γερμανικά Στρατεύματα από τον ΕΛΑΣ.


Η είδηση όμως δεν είναι αυτή. Ο Αβαρλής ο οποίος πλέον απέχει από τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου ήταν λύση... ανάγκης από ό,τι μαθαίνουμε, μιας και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ακόμα ο Δρόσος Τσαβλής, τον οποίο μετά την αποπομπή του δεν αντικατέστησαν. Έτσι, λίγες μέρες πριν ο Τσαβλής παραιτήθηκε και ανέλαβε ο Αβαρλής να κάνει τα... τυπικά. Κι όταν ρώτησα την πηγή μου «γιατί δεν τον αντικατέστησαν αφού παραιτήθηκε;» μου απάντησε «γιατί η συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή μια ημέρα μετά» μου απάντησε. Η πηγή μου.


Φαντάζεστε τι είχε να γίνει εάν ο πρώην πρόεδρος Τσαβλής δεν... παραιτούνταν από τη θέση;

Συμβαίνουν αυτά στη Θεσσαλονίκη μας. Όλα στο... παρά πέντε.


Ακούω τώρα, ότι στα «πράσινα» αυτοδιοικητικά πηγαδάκια άρχισε να συζητιέται το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να «κατεβάσει» δικό του υποψήφιο δήμαρχο για τον κεντρικό δήμο. Το όνομα που «παίζει» μάλιστα και το οποίο έχει αναφερθεί στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ήδη ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε άλλο βαθμό όμως. Ένα σκαλοπάτι παραπάνω.


O… ανθηρόστομος