Λόγια του Βαρδάρη

 • Η Ε. Ράπτη, τα ΑμεΑ και η πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη
  03/12/2020 18:41

  Η Ε. Ράπτη, τα ΑμεΑ και η πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη

  Η σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία «θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ισότιμη θέση για όλους», αναφέρει η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Έλενα Ράπτη σε σχετική ανακοίνωση.

  Διευκρινίζει δε πως η ισότιμη θέση για όλους εκτείνεται «από την πρόσβαση και τις υποδομές μέχρι τις συμπεριφορές και τις ευκαιρίες».

  Μάλιστα η κ. Ράπτη συγχαίρει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι καθώς «η επιστήμη και η κοινωνική αλλαγή κάνουν πολύ διαφορετική την αναπηρία στον 21ο αιώνα» και «η ένταξη των συνανθρώπων μας στην ίδια καθημερινότητα, θέλουμε να γίνει μια νέα πραγματικότητα που θα μας τιμά όλους», εκείνος ανέλαβε πρωτοβουλία για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

  Αυτό, υποστηρίζει η Ε. Ράπτη, «ανοίγει στη χώρα μας μια ενιαία ομπρέλα δράσεων όλων των Υπουργείων, που θα βελτιώσουν τις κοινωνικές συνθήκες και θα επιτρέψουν την ισότιμη και χωρίς διακρίσεις ένταξη των ατόμων με αναπηρία στη κοινωνία. Στηρίζω, εδώ και χρόνια, όλους τους αγώνες για αυτή την κοινωνική κατάκτηση».


Δείτε ακόμα