Λόγια του Βαρδάρη

 • Η Ε. Ράπτη (που Κοινώνησε) προτείνει e- learning στα σχολεία λόγω... κορονοϊού
  09/03/2020 15:35

  Η Ε. Ράπτη (που Κοινώνησε) προτείνει e- learning στα σχολεία λόγω... κορονοϊού

  Ερώτηση στην Βουλή για τον… κορονοϊό κατέθεσε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη. Η ερώτησή της έχει θέμα: "Απάντηση στον κορωνοϊό με ψηφιακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση"

  Η κ. Ράπτη στην ερώτηση που κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη αναφέρεται στα κλειστά σχολεία λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα. Υποστηρίζει μάλιστα στο κείμενό της: «Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε μέρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όποιο χρόνο κριθεί απαραίτητο από τον σχεδιασμό αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, να γίνεται ψηφιακά, με μαθητές και καθηγητές στα σπίτια τους και τους υπολογιστές τους, μέσα από ειδικές πλατφόρμες virtual class, σε πραγματικό χρόνο, με απαραίτητη τη συμμετοχή των μαθητών, με τήρηση απουσιών, με ηλεκτρονική αποστολή καθηκόντων και παραδοτέων και πολλές άλλες δυνατότητες που υπάρχουν σε πολλά σύγχρονα σχολεία και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό η σχολική ύλη θα προχωράει, οι μαθητές θα μυηθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που κερδίζει διαρκώς έδαφος, το εθνικό σύστημα παιδείας θα εκσυγχρονιστεί και ταυτόχρονα τα μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (κακοκαιρία, επιδημίες κλπ) δε θα έχουν επιπτώσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα».

  Σχολιάζει δε, πως η ερώτησή της θα μπορούσε να αποτελέσει και πρόταση. Ερωτάται συγκεκριμένα τους υπουργούς: «Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών δημόσιων σχολείων για την εφαρμογή ενός σχεδίου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης; Εάν δεν υπάρχει, θα μπορούσε να εκπονηθεί άμεσα ένα εθνικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών, με ανάλογες υπουργικές αποφάσεις και να προσαρμοστεί για τις ανάγκες του η πλατφόρμα online μάθησης που χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Ποια είναι η άποψη των Υπουργείων σας για την ανάγκη αντικατάστασης ενός μέρους της δια ζώσης εκπαίδευσης του σχολικού προγράμματος με εξ αποστάσεως εκπαίδευση»;

  Σημειώνεται πως η Θεσσαλονικιά βουλευτής σε ερώτηση που της έγινε απάντησε ότι «εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν φοβάται μην «κολλήσει» κορονοϊό. Η δήλωσή της, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media με χρήστες να καταδικάζουν τη δήλωσή της αυτή κι άλλους να την επικροτούν.


Δείτε ακόμα