Λόγια του Βαρδάρη

  • Η αβάντα του Μητσοτάκη στην Έλενα Ράπτη
    25/02/2021 19:30

    Η αβάντα του Μητσοτάκη στην Έλενα Ράπτη

    Δύο ονομαστικές αναφορές σε γαλάζιους βουλευτές -και μάλιστα Βορειοελλαδίτες- περιείχαν οι σημερινές παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή. 

    Η πρώτη αφορούσε στον βουλευτή Καβάλας και επί χρόνια στενό του συνεργάτη Μακάριο Λαζαρίδη, του οποίου η πρόσφατη αναφορά στη λέξη «κίναιδος» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. «Θεωρώ την αναφορά βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας. 

    Του ζήτησα προσωπικά να ανακαλέσει και προς τιμήν του το έκανε», σχολίασε ο πρωθυπουργός, φέρνοντάς το σε αντιδιαστολή με την τακτική του Αλέξη Τσίπρα να μην καταδικάζει τη φρασεολογία και το ύφος του Παύλου Πολάκη.

    Η δεύτερη αναφορά του πρωθυπουργού έγινε κατά την τριτολογία του και αφορούσε στη βουλευτίνα της Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και το κομμάτι της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. «Εχει γίνει πολλή δουλειά και από συναδέλφους βουλευτές, θα μνημονεύσω προσωπικά την Έλενα Ράπτη, η οποία είναι στην αίθουσα και έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα αυτό. Εχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία δεν έχει κομματικό χρώμα και την οποία σας καλώ να αγκαλιάσουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Θυμίζοντας τη δράση «Ένα στα Πέντε», την οποία συντονίζει στην Ελλάδα η γαλάζια βουλευτίνα Θεσσαλονίκης ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και για την οποία τον είχε ενημερώσει στο παρελθόν, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.