ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έγινε… 57 ετών!

 30/10/2020 13:28

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έγινε… 57 ετών!

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γίνεται 57 ετών και το γιορτάζει με ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της που μετράει πάνω από μισό αιώνα προσφοράς στην ποιότητα. Ιδρύθηκε από μία ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που το 1963 ξεκίνησαν την κατασκευή του πρώτου ζυθοποιείου της εταιρείας στον Κηφισό Αττικής, εκεί όπου μετά από δύο χρόνια άρχισε η παραγωγή της, πασίγνωστης σε όλους, μπίρας Άμστελ.

Μέσα σε δέκα χρόνια η εταιρεία κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά μπίρας και το 1975, πλέον, η ζήτηση για την Άμστελ είχε αυξηθεί τόσο πολύ, που οδήγησε τους ιδρυτές στην απόφαση να κατασκευάσουν το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας. Έτσι, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 ξεκινάει η παραγωγή μπίρας και στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που κατασκευάστηκε και το πρώτο βυνοποιείο της εταιρείας. Το 1985 η εταιρεία απέκτησε και ένα τρίτο εργοστάσιο, στην Πάτρα. Το ντοκιμαντέρ της εταιρείας για τον εορτασμό των 57 χρόνων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Όταν το παρελθόν συνδέεται με το μέλλον…

Από την αρχή της λειτουργίας της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει επενδύσει σταδιακά στη δημιουργία ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου προϊόντων, με στόχο να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Έφερε στην ελληνική αγορά τη μπίρα Heineken, την πιο αναγνωρίσιμη μπίρα στον κόσμο, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που παράγει εγχώριο μηλίτη, επανακυκλοφόρησε ιστορικές μπίρες όπως την ΑΛΦΑ, αλλά και τη ΜΑΜΟΣ σε συνεργασία με την οικογένεια Μάμου, συνδέοντας έτσι τις γεύσεις του παρελθόντος με το σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, ενώ παράγονται 80 προϊοντικοί κωδικοί και 850.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως. Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε και η παραγωγή της μπίρας ΝΥΜΦΗ, από 100% μακεδονικό κριθάρι, το οποίο καλλιεργείται από 1.500 τοπικούς αγρότες. Το νέο αυτό brand, είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της πόλης, ενώ το Σεπτέμβριο του 2019 έγινε η επίσημη μπίρα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γίνεται 57 ετών και το γιορτάζει με ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της που μετράει πάνω από μισό αιώνα προσφοράς στην ποιότητα. Ιδρύθηκε από μία ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που το 1963 ξεκίνησαν την κατασκευή του πρώτου ζυθοποιείου της εταιρείας στον Κηφισό Αττικής, εκεί όπου μετά από δύο χρόνια άρχισε η παραγωγή της, πασίγνωστης σε όλους, μπίρας Άμστελ.

Μέσα σε δέκα χρόνια η εταιρεία κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά μπίρας και το 1975, πλέον, η ζήτηση για την Άμστελ είχε αυξηθεί τόσο πολύ, που οδήγησε τους ιδρυτές στην απόφαση να κατασκευάσουν το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας. Έτσι, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 ξεκινάει η παραγωγή μπίρας και στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που κατασκευάστηκε και το πρώτο βυνοποιείο της εταιρείας. Το 1985 η εταιρεία απέκτησε και ένα τρίτο εργοστάσιο, στην Πάτρα. Το ντοκιμαντέρ της εταιρείας για τον εορτασμό των 57 χρόνων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Όταν το παρελθόν συνδέεται με το μέλλον…

Από την αρχή της λειτουργίας της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει επενδύσει σταδιακά στη δημιουργία ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου προϊόντων, με στόχο να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Έφερε στην ελληνική αγορά τη μπίρα Heineken, την πιο αναγνωρίσιμη μπίρα στον κόσμο, είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που παράγει εγχώριο μηλίτη, επανακυκλοφόρησε ιστορικές μπίρες όπως την ΑΛΦΑ, αλλά και τη ΜΑΜΟΣ σε συνεργασία με την οικογένεια Μάμου, συνδέοντας έτσι τις γεύσεις του παρελθόντος με το σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, ενώ παράγονται 80 προϊοντικοί κωδικοί και 850.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως. Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε και η παραγωγή της μπίρας ΝΥΜΦΗ, από 100% μακεδονικό κριθάρι, το οποίο καλλιεργείται από 1.500 τοπικούς αγρότες. Το νέο αυτό brand, είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της πόλης, ενώ το Σεπτέμβριο του 2019 έγινε η επίσημη μπίρα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία