Μονόλογοι

Η αργοπορημένη ΕΡΤ3, οι εκπομπές του «θα» και οι ηχηρές απουσίες

16/11/2022 14:22

Ακόμα και όσοι δεν είναι του επαγγέλματος, όπως ο "ανθηρόστομος", εάν έχουν τηλεόραση σπίτι τους γνωρίζουν πολύ καλά πως στη μικρή οθόνη ο χρόνος μετριέται με σεζόν και όχι με την Πρωτοχρονιά. Και πως η έναρξη μίας σεζόν είναι νωρίς το φθινόπωρο, επομένως τότε γίνονται παραδοσιακά οι παρουσιάσεις προγραμμάτων όλων ανεξαιρέτως των τηλεοπτικών σταθμών, μικρών ή μεγαλύτερων.


Η ΕΡΤ3, φέτος πρωτοτύπησε, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ καθυστέρησης, αφού η σεζόν ξεκίνησε νωρίς νωρίς (πιο νωρίς από ποτέ) για όλους, αλλά εκείνη έφτασε στο Πολυτεχνείο για να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα. 

Και το καλύτερο; Πώς εκτός δύο νέων εκπομπών (η μία δεν έχει καν σήμα, οπότε απλά ακούστηκε ο τίτλος και οι συντελεστές της από τον γενικό), άλλες νέες της ενημέρωσης δεν υπάρχουν ή υπάρχουν και θα τις μάθουμε εν ευθέτω χρόνω, όπως και τι μέλλει γενέσθαι με τα δύο της ραδιόφωνα.


Πάντως, ενδεικτικό του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί μεταξύ δημοσιογράφων και Αγγελάκη, για τις οποίες ο "ανθηρόστομος" δεν κουράζεται να γράφει, ήταν το γεγονός πως στην αίθουσα του "Ολύμπιον" βρέθηκαν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού δημοσιογράφοι, ενώ για πρώτη φορά ήταν εκκωφαντική η απουσία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ που τόσο για εθιμοτυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους δίνει μαζικά ή μεμονωμένα το παρών. 


O… ανθηρόστομος