ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Η απόλυτη vegan επιλογή

Ιδανική επιλογή για όσους έχουν αποκλείσει τα ζωικά συστατικά από τη διατροφή τους αποτελεί το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο

 05/08/2019 20:57

Η απόλυτη vegan επιλογή

Ιδανική επιλογή για όσους έχουν αποκλείσει τα ζωικά συστατικά από τη διατροφή τους αποτελεί το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, καθώς παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% φυτικές πρώτες ύλες, όπως λάδι καρύδας, άμυλο ταπιόκας και πατάτας, καθώς και β-καροτένιο. Παράλληλα, είναι απαλλαγμένο από λακτόζη, καζεΐνη, σόγια, γλουτένη, trans λιπαρά και οποιοδήποτε συστατικό ζωικής προέλευσης.

Ιδανικό για vegan

Εκτός από το ότι έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο τραπέζι όσων νηστεύουν, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο απαντά στις νέες διατροφικές τάσεις vegan, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Πρόσφατα η γκάμα εμπλουτίστηκε με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό νηστίσιμο, που αποτελεί 100% φυτικό προϊόν και δίνει λύση σε όσους αποφεύγουν τη φέτα.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Κεφτεδάκια λαχανικών με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό σε σάλτσα δυόσμου

Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

Υλικά

Για τη σάλτσα: 4 ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας,1/3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια: 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη, 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους, 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά, 1/2 φλιτζ. αλεύρι, 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1/2 κ.γ. ρίγανη, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κ.γ. αλάτι, λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο. Παράλληλα, διαλύουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και την αφαιρούμε. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τα κλαδάκια δυόσμου, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον δυόσμο.

Κεφτεδάκια: Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια να φύγουν τα νερά. Στο μπλέντερ αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και χτυπάμε. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό. Ελέγχουμε αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε, βουτώντας τα κεφτεδάκια στη σάλτσα.

Ιδανική επιλογή για όσους έχουν αποκλείσει τα ζωικά συστατικά από τη διατροφή τους αποτελεί το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, καθώς παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% φυτικές πρώτες ύλες, όπως λάδι καρύδας, άμυλο ταπιόκας και πατάτας, καθώς και β-καροτένιο. Παράλληλα, είναι απαλλαγμένο από λακτόζη, καζεΐνη, σόγια, γλουτένη, trans λιπαρά και οποιοδήποτε συστατικό ζωικής προέλευσης.

Ιδανικό για vegan

Εκτός από το ότι έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο τραπέζι όσων νηστεύουν, το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο απαντά στις νέες διατροφικές τάσεις vegan, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Πρόσφατα η γκάμα εμπλουτίστηκε με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό νηστίσιμο, που αποτελεί 100% φυτικό προϊόν και δίνει λύση σε όσους αποφεύγουν τη φέτα.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Κεφτεδάκια λαχανικών με ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό σε σάλτσα δυόσμου

Πρόταση από τον Green Chef Νίκο Γαϊτάνο

Υλικά

Για τη σάλτσα: 4 ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας,1/3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια: 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη, 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους, 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά, 1/2 φλιτζ. αλεύρι, 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1/2 κ.γ. ρίγανη, 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κ.γ. αλάτι, λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο. Παράλληλα, διαλύουμε με ένα κουτάλι τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και την αφαιρούμε. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τα κλαδάκια δυόσμου, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον δυόσμο.

Κεφτεδάκια: Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια να φύγουν τα νερά. Στο μπλέντερ αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και χτυπάμε. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί με το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό. Ελέγχουμε αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε, βουτώντας τα κεφτεδάκια στη σάλτσα.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία