Μονόλογοι

Η ανατομία ενός... αγάλματος (ή εγκλήματος) στη Χαλκιδική

12/08/2022 13:50

Οι φανατικοί φίλοι του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής «ορκίζονται» στο γαλανό και καθάριο νερό της Νικήτης και στις παραλίες που ακολουθούν.

Όλα αυτά, βέβαια, τόσα χρόνια αν καταφέρεις να περάσεις το διαβόητο φανάρι, που εξελίσσεται τα καλοκαίρι σε εφιάλτη. Και δε φτάνει το σταμάτα-σταμάτα (αν ξεκινήσεις είσαι από τους τυχερούς), είσαι αναγκασμένος να υφίστασαι και το θέαμα ενός... Ποσειδώνα, που αν μπορούσε να μιλήσει ή να... τριαινήσει όσους (νόμιζαν πως) τον τίμησαν με ένα τέτοιας αισθητικής άγαλμα, θα έβγαζε το... Κράκεν στα ανοιχτά του Αγίου Όρους. 

Και αντί να βρουν έναν εύσχημο τρόπο να απαλλάξουν το δρόμο και τους ταλαίπωρους οδηγούς από το θέαμα, τι έκαναν τα σαΐνια; Αποφάσισαν να ασχοληθούν με την... ανατομία του Θεού των θαλασσών, καθώς ο καλλιτέχνης ήταν... φειδωλός, είτε κατά λάθος ή ακόμα χειρότερα για να μην... σκανδαλίζει τα τουριστικά πλήθη.

Για χρόνια λοιπόν ο Ποσειδώνας, του οποίου την οργή τρέμουν και οι πιο έμπειροι θαλασσοπόροι (αλλά όχι οι όποιοι αρμόδιοι της Χαλκιδικής) έστεκε... λειψός. Ε, πλέον, πήγαν και διόρθωσαν το άγαλμα, ώστε τα «προσόντα» του να είναι ανάλογα των... θεϊκών του δυνάμεων... Έτσι, όπως φαίνεται πάντως στις φωτογραφίες (το πριν και το μετά), δε μιλάμε για την ανατομία ενός αγάλματος, αλλά ενός... εγκλήματος. Αισθητικής...

poseidonas-prin.jpg
poseidonas.jpg
O… ανθηρόστομος