ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανακωχή ως συμφωνία κυρίων

 15/03/2021 13:00

Ακούω κιόλας τις αντιρρήσεις που θα σχηματιστούν στο μυαλό σας όσο θα διαβάζετε αυτό το κείμενο. Κάποιες από αυτές βρίσκονται και στο δικό μου μυαλό αλλά επιλέγω να τις βάζω σε σίγαση. Προέχει, βλέπετε, το αποτέλεσμα και αυτό (ελπίζω να) είναι ένας κοινός τόπος για να μπορούμε να μιλάμε ώστε να μη μπούμε σε εμφύλιο.

Απευθύνομαι σε τρία μέρη: την Κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συλλογικότητες που δρουν τελευταία.

Η πανδημία, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που δεν αντέχουν άλλο και όμως τα δίνουν όλα, οι νεκροί συμπολίτες μας, όσοι έχασαν ανθρώπους και πενθούν, μας υποχρεώνουν να ανέβουμε λίγο πιο ψηλά από τα πάθη μας και να κάνουμε μια ανακωχή επιβεβλημένη για να σωθούν ζωές.

Ζητώ από την Κυβέρνηση:

Κάθε τι συγκρουσιακό, καθετί που ξέρουμε 1000% ότι θα προκαλέσει πορείες στους δρόμους και ένταση, αφήστε το για μελλοντικό χρόνο που η πανδημία θα έχει ξεπεραστεί. Έχετε πάρα πολλή δουλειά να κάνετε σε άλλους τομείς, επικεντρωθείτε σ' αυτήν. Θα προσφέρετε στην κοινωνία μια μεγάλη ανακούφιση.

Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο Κεραμέως για τους χίλιους αστυνομικούς. Τα Πανεπιστήμια είναι άδεια. Ούτε που ξέρουμε πότε θα αντηχήσουν ξανά οι φωνές των φοιτητών μέσα σ' αυτά, πότε θα έρθει η ευλογημένη αυτή ώρα. Όταν όλα θα είναι εντάξει, τότε φέρτε το στη Βουλή και βλέπουμε. Τώρα όμως βγείτε θαρραλέα και πάρτε το πίσω.

Ως προς την Αστυνομία, κάντε τη γενναία κίνηση να αντικαταστήσετε τον Χρυσοχοΐδη. Δεν πάει άλλο. Το συμβάν στη Νέα Σμύρνη και πολύ περισσότερο η συνέχειά του είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα πράγματα εκτρέπονται.

Ζητώ από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Υποστηρίξτε ολόψυχα τα μέτρα για την πανδημία και σταματήστε να χαϊδεύετε τους οπαδούς σας που τα εμφανίζουν ως χούντα. Έλεος! Αποκηρύξτε ξεκάθαρα ό,τι κινείται πέραν της δημοκρατικής ομαλότητας. Μη ρίχνετε λάδι στη φωτιά και μην κάνετε πορείες μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Μην επενδύετε πολιτικά στη σύγκρουση. Γίνετε κάτι που να μοιάζει με μια μελλοντική ελπίδα.

Ζητώ από τις συλλογικότητες:

Βγάλτε τις λέξεις αντάρτης και επαναστάτης μπροστά από το όνομα Κουφοντίνας γιατί μας προκαλεί αηδία. Μην κοτσάρετε τα πανιά σας με αυτό το όνομα μπροστά από τις πορείες των φοιτητών. Κατεβάστε τα από την Πρυτανεία, πονάνε τα μάτια και η ψυχή μας. Μην καπελώνετε τον αγώνα των δημοκρατικών φοιτητών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Πολλοί από μας υπερασπιστήκαμε τη ζωή ενός απεργού πείνας και πολύ καλά κάναμε. Θα κάναμε το ίδιο όποιος κι αν ήταν αυτός. Σταματήστε πορείες και καταλήψεις μέχρι το τέλος της πανδημίας. Πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή.

Όσοι δεν ανήκουμε σε κανένα από τα τρία αυτά μέρη θα σας είμαστε ευγνώμονες.

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 13-14 Μαρτίου 2021.

Δημοφιλείς Απόψεις